lördagen 23 mars 2013 klockan 20.30-21.30

Ofta!

Fick en kommentar som lyder såhär:

Johanna: grattis du fyller år på earth hour ska ni slääcka?

Haha! Jag visste inte ens om att jag fyller år på  earth hour. Vad roligt att jag fick veta det :)) Jo, självklart ska jag släcka, ska ni!?

Till er som inte vet vad det är.

——————————————————————————————————————-

Vad är WWF Earth Hour?

WWF Earth Hour är en klimatmanifestation. I år äger den rum lördagen 23 mars 2013 klockan 20.30-21.30 över hela världen med tidszonanpassning. Earth Hour inträffar alltså exempelvis en timme tidigare i Stockholm än i London. Förra året släckte 55% av svenskarna som en symbolhandling för att visa beslutsfattarna att vi vill se kraftfulla beslut om klimatet. I år lanserar vi ”I Will If You Will” som handlar om att skapa gröna och klimatsmarta vanor bortom timmen.

Vad är syftet med Earth Hour?

Syftet med Earth Hour är att skicka en politisk signal till makthavare om att ta klimatförändringarna på allvar, och därigenom uppmärksamma och skapa ett engagemang i frågan. Earth Hour är inte en energisparkampanj.

Miljörörelsens engagemang har hittills varit mycket viktigt för att lyfta klimatfrågan till världens ledare och sätta press på dem. De globala klimatförhandlingarnas långsamhet visar med all önskvärd tydlighet att det är viktigt att vi globalt fortsätter att sätta tryck på våra makthavare.

Ju fler som deltar i Earth Hour och släcker ljuset, desto starkare blir signalen till politikerna. WWF gör utvärderingar av antalet deltagare i efterhand genom olika kanaler och undersökningsinstitut, så ditt deltagande är viktigt och kommer att märkas!

Hur många förväntas delta?

Målet är att kampanjen ska nå två miljarder människor världen över och halva Sveriges befolkning.

Vad ska jag släcka?

Det viktigaste är att du släcker ljuset som en symbolhandling i din bostad så att människor runt omkring ser att ditt hushåll deltar i Earth Hour.

Vilka släcker?

Människor över hela världen. Städer, ikonbyggnader, företag, kyrkor, privatpersoner och organisationer.

——————————————————————————————————————-

Ska ni delta, eller!?

1 400 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *