lördagen 23 mars 2013 klockan 20.30-21.30

Ofta!

Fick en kommentar som lyder såhär:

Johanna: grattis du fyller år på earth hour ska ni slääcka?

Haha! Jag visste inte ens om att jag fyller år på  earth hour. Vad roligt att jag fick veta det :)) Jo, självklart ska jag släcka, ska ni!?

Till er som inte vet vad det är.

——————————————————————————————————————-

Vad är WWF Earth Hour?

WWF Earth Hour är en klimatmanifestation. I år äger den rum lördagen 23 mars 2013 klockan 20.30-21.30 över hela världen med tidszonanpassning. Earth Hour inträffar alltså exempelvis en timme tidigare i Stockholm än i London. Förra året släckte 55% av svenskarna som en symbolhandling för att visa beslutsfattarna att vi vill se kraftfulla beslut om klimatet. I år lanserar vi ”I Will If You Will” som handlar om att skapa gröna och klimatsmarta vanor bortom timmen.

Vad är syftet med Earth Hour?

Syftet med Earth Hour är att skicka en politisk signal till makthavare om att ta klimatförändringarna på allvar, och därigenom uppmärksamma och skapa ett engagemang i frågan. Earth Hour är inte en energisparkampanj.

Miljörörelsens engagemang har hittills varit mycket viktigt för att lyfta klimatfrågan till världens ledare och sätta press på dem. De globala klimatförhandlingarnas långsamhet visar med all önskvärd tydlighet att det är viktigt att vi globalt fortsätter att sätta tryck på våra makthavare.

Ju fler som deltar i Earth Hour och släcker ljuset, desto starkare blir signalen till politikerna. WWF gör utvärderingar av antalet deltagare i efterhand genom olika kanaler och undersökningsinstitut, så ditt deltagande är viktigt och kommer att märkas!

Hur många förväntas delta?

Målet är att kampanjen ska nå två miljarder människor världen över och halva Sveriges befolkning.

Vad ska jag släcka?

Det viktigaste är att du släcker ljuset som en symbolhandling i din bostad så att människor runt omkring ser att ditt hushåll deltar i Earth Hour.

Vilka släcker?

Människor över hela världen. Städer, ikonbyggnader, företag, kyrkor, privatpersoner och organisationer.

——————————————————————————————————————-

Ska ni delta, eller!?

19 kommentarer

19 kommentarer på “lördagen 23 mars 2013 klockan 20.30-21.30”

 1. Elin skriver:

  Så roligt att du fyller år då!.<3
  http://www.baraaeelin.blogg.se

 2. AnnaFalk skriver:

  Vi kommer att släcka men jag kommer att ha ett litet ljus som är tänt för dig Lisa eftersom du fyller år!♥

  1. Miss Lisibell skriver:

   Aww, tack så mycket!♥

 3. alinah1@live.se skriver:

  Såklart man ska släcka! <3 man vill ju hjälpa till för ett bättre klimat <3 ;) Men Lisa jag vill vara med i din tävling om parati smyckena, men jag har inget youtube-konto :( Finns det något sätt man kan vara med på ändå? <3 Tacksam för svar ;) Gilla så hon ser! <3

 4. linnes skriver:

  Du fyller snart år så grattis på dej :-)

 5. Emma Henriksson skriver:

  kan tyvär inte släcka :( , är påväg ifrån ullared då. puss ♥

 6. Stina Anderssoon skriver:

  Grattis världens finaste tjej!! Hoppas att din födelsedag blir den bästa. Jag kommer att släcka. <3

 7. johanna skriver:

  coolt coolt coolt jag skrev en kommentar och du skrev ett inlägg det är jette jette jette häftgt ju!!! tack<3 ska släcka sry skrev slääcka men jag hadde så bråttom:)

 8. johanna skriver:

  hejsan så givewayen men jag har ingen youtube kanal så skriver på bloggen! johannamartinell@hotmail.se jag gillar mest det halsbandet med hjärtat på!

 9. Nelly Johansson skriver:

  Min kompis fyller också år den 23/3 haha

 10. Mathilda skriver:

  Kan du inte göra en vide under, du behöver ju inte redigera den eller ladda upp den fören dagen efter? Skulle varit roligt och se vad andra gör medans det är släkt. ’men jag kommer släcka iallafall!❤

 11. Klara och Hanna skriver:

  Jag brukar alltid släcka, så jag gör nog det i år med

 12. moa svalenius skriver:

  haha lisa, vi är stjärnsyskon. Har aldrig hittat min stjärnsyster men nu vet jag att det är du ( stjärnsyskon är när man fylle år på samma dag);)

 13. Emellie skriver:

  Asså jag tycker det är inte lönt att släcka eftersom om man tänker efter så släcker man lamporna varje natt när man sover i flera timmar! Men jag tänker ändå göra earth hour för jag vill delta och för skojs skull! :)

 14. Frida skriver:

  Grattis i förskott! Hoppas du får en härlig och trevlig födelsedag med massvis med presenter och tårta! Bara om jag visste din adress så jag kunde köpa och sen skicka en present till dig :(

 15. Viktoria skriver:

  Vi ska släcka ner för att jorden är lixom utan jorden skulle nog inte vi finnas.

 16. I simply want to tell you that I am just newbie to blogging and site-building and truly liked your web page. Probably I’m planning to bookmark your site . You amazingly have incredible posts. Thanks for sharing your website page.

 17. most brands of kids shoes are using synthetic leather which is sometimes hard for a kid’s feet“

 18. cheers for taking the time to discuss this, I feel strongly about it and love learning more on this topic. If possible, as you gain expertise, could you mind updating your blog with more information? as it is extremely useful for me.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *