Förstor eller INTE

Hej! Det är så sjukt många som säger att jag är för stor för Hilmer, Heli och hilma men NEJ det är jag INTE. Ägaren till dom är väldigt noga med att man inte ska vara för tung eller så och hon tycker INTE att jag och Ida är det. Hon säger att man kan rida dom tills man väger 55 kg och det dröjer ett bra tag! Så att ni vet det.. Vi är inte för tunga eller för långa. Så snälla sluta på peka lögner :)

_DSC0077

25 kommentarer
Detta inlägget postades i: Hästar.

25 kommentarer på “Förstor eller INTE”

 1. Anna Björk skriver:

  Nej, du kanske inte ”väger” för mycket, men för Hilmer så är du iaf lite för LÅNG (: No hate, men när man har sett dig sitta på Hilmer hänger dina ben vid Hilmers knän. Men du väger nog säkert inte för mycket!

 2. Cecilia skriver:

  Nej det är du inte ! Du är lagom . Och ni som tror att Lisa är förstor har nog aldrig ridit en häst !

  1. Tova skriver:

   Haha nästan presis vad jag tänkte skriva!!

   1. Cecilia skriver:

    Kul :)

 3. Aleksandra Eklundh skriver:

  Nej lisa du är INTE !!förstor det är bara alla som är avensjuka på dig som säger så tro mig// Aleksandra ekhlund <3

 4. Aleksandra Eklundh skriver:

  Håller med dig<3

 5. Mathilda Andersson skriver:

  Asså man ser ju att du inte är för stor men de är dom som inte kan något om hästar som säger så! :)

 6. emma skriver:

  Sant att du inte väger för mycket men du är för lång! Du rubbar banalsen för ponnyn!

  1. jockeytilda@hotmail.com skriver:

   Precis, det handlar inte om vikt det handlar om längd. Det enklaste sättet att kolla om man har en passande längd är att ställa sig bredvid bogen och lägga handen på manken, hästens manke bör vara lika hög som axeln (din arm bli lodrät) eller högre (din arm lutar ner mot dig). När man rider utan stigbyglar och är avslappnad i benen så ska inte foten gå nedanför magen. Det är ofta väldigt problematiskt för hästan att bära en ryttare som är förlång eftersom det blir oproppetionerligt.

   1. WILSONYA skriver:

    DET HANDLAR INTE ALLS OM LÄNGD! .. Lisa är inte för lång elr för tung. satt du vet det

    1. Anna Björk skriver:

     1. Sök på misslisibells kanal: ”Våra djur”
     2. Se klart hela videon
     3. Kom tillbaka hit.
     4. Är hon helt lagom för Hilmer nu då?

     1. WILSONYA skriver:

      Ja, hon är inte för tung :)

 7. Ellie skriver:

  det är fan ingen häst det en liten ponny, stakars häst som ska få sin rygg utsliten bara för du inte är ” tillräckligt tung ännu”… asså fan det spelar ingen roll om du väger 40 eller 30 det är fan synd om den lilla ponnyn.

 8. WILSONYA skriver:

  Sa ju det på youtube till alla idioter.. :D

 9. Cajsa skriver:

  Jag har väldigt mycket erfarenhet om shettisar och de där människorna som babblar om att du är för stor för Hilmer och Heli har fel! Visst det kan va att du är lite för lång för dem, och det kan ju tyvärr rubba balansen på hästen, men ni ska veta att shetlandsponnyer är enormt viktbärande hästar! + Lisa rider inte så ”seriöst” med dom heller, hon tar det lugnt och hoppar hinder ponnysarna klarar av, och om inte hästarna skulle orka med Lisa så skulle det synas,tro mig! Bara ponnysarna tycker det är roligt så tycker jag att Lisa ska göra som hästarnas ägare tycker är okej :) Och det här snacket om att benen inte får gå nedanför magen?! Herregud, visst benen får inte vara för långt nedanför magen, men det är egentligen bättre om fötterna är lite under magen på hästen för då kan man hålla om hästen bättre,och hästen känner av skänklarna lättare. Det här är min åsikt, so no hate :)

  1. WILSONYA skriver:

   Din mening berättar ”the truth” för alla okunniga! :D Tack :)

 10. anonym skriver:

  Vikten spelar ingen stor roll man ska dock ska man inte väga fööör mycket, Om du är för lång och rider på en shettis får man dåligare balans och för det andra ser det hemskt ut såg på ponny akuten med en tjej som red på en ponny Tobbe sa åt henne att ponnyn var för liten och du ser så förstor ut på ponnyn, om du ens vill satsa på ridningen borde du skaffa en lite svårare ponny :)

 11. Erica skriver:

  Lilla du ! Visst shettisar är starka men inte i ryggen ! Dom kan dra jätte tungt ! Man kan högt väga 45 lilla du ! Och jag tycker synd om Hilmer ! Min mamma har själv haft hästar i hela sitt liv och arbetar som häst läkare ! Så lägg ner !

 12. anonym skriver:

  du har förkorta stigbyglar och shettisar kan bära jääättte mycket bakom men inte lika mycket på ryhhe

 13. Annonym skriver:

  Asså du är alldeles flr lång flr denna ponny du ska ha typ en B ponny

 14. Emeline skriver:

  Jag har ridit i närmare 15 år och du väger knappast för mycket men du är för lång. Inget hat men det är sant Lisa . I mina år genom ridningen så kan jag ganska mycket eftersom min släkt rider. Tyvärr men du är för lång. Som en kommenterade att shettisarna inte har så mega stark rygg. Du borde kanske försöka hitta en kul B-ponny? :)Har bytt hästar genom häst/ponny ägare närmare 100 gånger :)

 15. Emmy skriver:

  Jag håller med ett par personer här.. Shettisar är små, men har en kraftig byggnad vilket gör att de ofta kan bära ca 50 kg (ägarens beslut)..Hästen är nog inte alls påverkad av din vikt, men den är helt säkert påverkad av din längd. Hästen kommer i obalans när man är för lång. Du kan nog helt säkert rida shettisarna på nån skogstur nån gång ibland, men om du vill rida dressyr, markarbete eller hoppa så är det inte alls bra när du är så pass för lång. Som sagt kommer hästen i obalans och det blir lätt vingligt, vilket inte är bra.

  Hoppas du förstår nu Lisa, inget hat!

 16. julia skriver:

  Det är inte bara vikten och längden som spelar roll i detta. Både du och ponnyn kommer i obalans. Tycker du ska försöka hitta en lite större ponny att rida. Det är jätte bra att rida shettisar i början också. När jag började rida så red jag en envis shettis som kastade av mig gång på gång och på det lärde jag mig så sjukt mycket. Det sägs ju att om man kan rida en shettis kan man rida vilken häst som helst, sen om det stämmer eller inte är en annan sak. Jag lånar nu en d-ponny och har hemma, om jag rider shettisen som jag red i början och sen rider d-ponnyn efter så har jag mycket mer balans på d-ponnyn. Så om du vill komma längre så försök gå upp i kategorierna lite. :)

 17. disqus_74Fo9dHTlE skriver:

  Du är för stor. Visst vikten är viktigt men det är också längden. För att om du hoppar en häst som är för liten för dig så tappar du balansen och lutar dig mer fram än vad du ska.
  Man ska inte rida en häst om man är längre än hästen det är du Lisa. När du sitter på dina knän så blir du lika lång som ponnyn. Du måste börja rida större hästar.

 18. Alva skriver:

  du är inte förstor för en shettis Lisa, jag själv väger ca 45 kg och rider min kompis shettis. jag själv har ridit i ca 8år och är lika gammal som du, man kan inte kommentera vad som är max längd och vikt för det beror på vilken ponny det är. ”min” shettis är väldigt het och är ganska dum och väldigt rutinerad och tävlad upp till LB i hoppning, och därför är det ganska bra att nån som väger lite mer och är lite längre så man kan visa att man liksom bestämmer. du kan komma åt din ponny mer om du är längre som kanske är bra på vissa ponnier. man kan inte heller skriva att det kommer i obalans för att Heli,Hilma och Helmer är inte en unga ponnysar och är därför ganska utbildad och vet hur dom ska göra och då gör det ingenting eftersom att Lisa också vet hur man rider. Jag vet att hon har Halebop (Boppan) nu men jag bara såg detta och ville bara skriva för att jag själv har fått sådana kommentarer!=)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *