Intervju med P1 Medierna

Idag vid 11-tiden kunde man höra mig i radiokanalen P1. Programmet ligger uppe på nätet och vid 12:30 i klippet nedan är segmentet där bl.a. jag intervjuas!

Lyssna: Public Shaming och Stina Dabrowski

Segmentbeskrivning:

BH upproret bröt ut i veckan. Detta sedan Göteborgstidningens chefredaktör Frida Boisen reagerat över att barnen i dotterns klass vill ha BH och att barn och ungdomar visar på tok för stort intresse för – smink. Låt barn vara barn är budskapet.

En som pekades ut som ett symptom på att en sjuk utseendefixering går allt lägre ned i åldrarna är bloggerskan Miss Lissibell. En tolv årig flicka från Ödsmål som bloggar om smink och som blivit en superstjärna med över 20 miljoner klick på sin youtubekanal.

Medierna i P1 har träffat Miss Lissibell – eller Lisa Jonsson som hon heter. Vad säger hon om sin sminkblogg och om debatten i veckan som pekar ut henne som ett problem i tiden

Källa: https://sverigesradio.se/sida/avsnitt/225406?programid=2795

23 kommentarer

23 kommentarer på “Intervju med P1 Medierna”

 1. nea bieber skriver:

  din blogg är jätte bra lisa och du komer alltid vara en förrebild för mej fast vi är lika gammla

 2. amanda skriver:

  Jag tycker också att det borde vara åldergräns på smink!

 3. Majsan skriver:

  Jag tycker att man måste vara 11 eller högre för att börja med smink.

  1. mimmi skriver:

   ja men lisa var 10`???

 4. mimmi skriver:

  Du fyllde ju 12 i år! och började sminka dig när du var 11. och du tycker att man ska vara 12 för att sminka sig, men du själv gjorde det själv när du var under 12!

  1. elvira skriver:

   Nej hon var 10 när hon började

   1. mimmi skriver:

    ja men hon själv tycker att man kan börja när man är 12 sa hon ju! men hon gör det inte själv..

 5. Ellinor skriver:

  Men herregud! Vad är detta? Åldersgräns på Bh var nog det mest idiotiska jag hört! De handlar ju inte om åldern när ens bröst börjar växa. Är du 9 år och har C kupa kan du ju inte förbjudas att bära BH? Ska du gå runt med hoppande bröst för att föräldrarna inte låter dig?

  Den stora frågan är inte när vi unga tjejer ska sluta sminka oss. Utan när de äldre slutar trycka ner oss.

 6. caisa_01 skriver:

  Omg. Jag lyssnade precis på intervjun och nu kan jag inte få fram några ord..seriöst? De måste skämta med mig..Den där konstiga Frida eller vem hon va.. Hon sa ju själv att hon börja sminka sig när hon var tolv, och sen pekar hon ut Lisa för att hon har mascara i skolan?? Det var det dummaste jag har hört.. Och det där med bh grejen? Vet hon om Lisa använder bh eller inte? Och det spelar inte ens nån roll!! Tänk de som behöver bh men måste gå och vänta tills de har fyllt 15?? Och alla vi som är Lisas fans ser ju upp till henne och vill bli som henne men, Lisa tvingar ju ingen att sminka sig direkt och jag HOPPAS att INGEN sminkar sig bara för att Lisa gör det? För Lisa har sagt SÅÅ många gånger att man ska vara sig själv! Och om du inte känner dig bekväm med att sminka dig så behöver du självklart inte men de som sminkar sig och känner sig tryggare med det så ska ju inte de behöva vänta tills de har fyllt 15. Och inget av detta är ju Lisas fel! Det är ju VI som väljer att kolla på sånt som hon tycker är ROLIGT. Och om ni ändå tycker att Lisa är så dålig på det hon gör och att hon är ett problem inte tiden BEHÖVER JU INTE TITTA DÅ!

  1. Maja Åhlund skriver:

   Håller med! Sen är det ju inte upp till föräldrarna vad man får och inte får. Ingen behöver ju bry sig!

 7. caisa_01 skriver:

  Och förresten, jag tycker att alla nu tar och skriver en fin kommentar till Lisa så att hon blir påmind om att hon är älskad! För det är hon. Och nu ni som har fått damp på mig över min åsikt kan kika mig: Smile_Caisa
  Så slipper ni skriva det här. Och vissa av er kanske till och med vill blocka mig. Visst! Gör det. Instagram: caisa_01
  Ps den hör kommentaren ska igentligen vara i samma som den andra men det fick inte plats. Och Lisa ge inte upp nått som du älskar såå mycket. Och vi alla förstår att man blir sårad och ledsen och lite arg över att bli utpekad. Pekar de ut dig, så pekar de ut alla Lisibellare. Haha kom på de nu xP) (asså Lisibellare.)
  Det var allt jag ville säga. Jo juste! Jag ville säga att du är underbar❤ kram Caisa❤
  #spridvidarenätkärlek
  Kik: Smile_Caisa

 8. caisa_01 skriver:

  Okej sry för att jag gör en till kommentar men, i min tidigare kommentar så pratade jag inte så mycket om hur speciell Lisa är och jag skrev ju att alla Lisibellare skulle göra det så jepp.

  M står för modig. I står för intelligens. S står för söt. S står för super snäll. L står för lojal. I står för inte dum. S står för snabb tänkande. I står för ingen fjortis. B står för bästa Lisa. E står för elegant. L står för lovande. Och den sista bokstaven (L) står för liten i åldern men stor i hjärtat. Alla dessa bokstaven bildar MISSLISIBELL. Älskat dig fina Lisa. Snälla kan du kolla in min insta när du får tid?❤❤❤❤❤❤❤❤ jag lovar att inte spamma

 9. Johanna skriver:

  Grattis på namnsdagen idag

 10. mimmi skriver:

  DU tycker att man ska vara 12 men du själv började när du var 10??

 11. Felicia skriver:

  http://www.nattstad.se/Feliiciiaaas?id=9297862 Min åsikt säger bara en sak.. FY FAN!

 12. Petra Eriksson skriver:

  Ska väl fan inte sätta åldersgräns på sådant, varför bryr dom sig ens.
  Och att sätta Lisa som ett exempel för detta är bara för dåligt.
  Om det vore mig så skulle jag himla börja gråta!

 13. Nawras skriver:

  Vi bor faktiskt inte på STENÅLDERN JUST NU och då växer barn snabbare med kroppen det borde väl ni vuxna förstå ni som ändå är äldre än Lisa, jag tycker att ni trycker ner Lisa. Låt henne ha bh det är hennes privatliv vad hon har på sig för underkläder och sen kommer ni mitt i allt och trycker ner henne p.g.a hennes underkläder? Hon ska börja 6an och då har de flesta i hennes ålder växt ordentligt och då kan BH vara nödvändigt. Herregud förstå det om ni är ”vuxna”.

 14. anonyyyyymet skriver:

  ursäkta mig men alla ni 11/12 åringar som får ragemode för att man inte tycker att barn ska ha bh, alltså snälla, det visar bara hur omogna ni är… vissa behöver bh i 12årsåldern men sen finns det helt platta tjejer som inte behöver alls, och då tycker jag inte att man ska ha det, det ser bara slampigt ut, försök inte vara äldre än vad ni är, som sagt vissa behöver andra behöver inte, stör mig på de personer som inte behöver , alltså när jag var tolv var det ingen i min klass som behövde bh, då hade man top, SÅ SNÄLLA SLUTA GNÄLL

 15. I enjoy what you guys are up too. This type of clever work and exposure! Keep up the wonderful works guys I’ve included you guys to our blogroll.

 16. over here skriver:

  I just want to tell you that I am new to blogs and definitely loved your blog site. Likely I’m planning to bookmark your website . You amazingly have exceptional well written articles. Kudos for sharing with us your blog site.

 17. i would love to use hydrogen fuel on my car, this fuel is really nonpolluting but is not yet very available,.

 18. Ekspress Kurye skriver:

  Kurye olarak hizmet veren kişiler, bulundukları lokasyondaki her adrese en kısa sürede ulaşma yolunu bilirler. Üstelik verilen bu görevi hava, trafik ve buna benzer diğer olumsuz şartlardan etkilenmeden yerine getirirler. Yani iş hayatı başta olmak üzere hayatın hemen her alanında önemli görevleri üstlenebilir ve başarıyla yerine getirebilirler. Özellikle büyük şehirlerdeki trafik kaosu ve adres konusundaki karmaşa göze alınırsa, kurye hizmetlerinden faydalanmanın bazı durumlarda zorunlu hale geleceği anlaşılabilir. Örneğin İstanbul’un bir noktasından diğer bir noktasına acil şekilde önemli bir evrak ulaştırmak gerektiğinde ya da hastanızın ihtiyacı olan ilacı acil ve güvenli bir şekilde ulaştırmak gerektiğinde, İstanbul moto kurye hizmetimizden faydalanarak sorununuza çözüm üretebilirsiniz.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *