Beskylld

Hej!

Folk beskyller mig för att jag härmar andra. Först headern, sedan en video och nu ännu en video. Nu vill jag ta upp detta en gång för alla! Sedan ska jag inte svara på några beskyllningar mer, det är bara patetiskt. Jag får väldigt mycket inspiration av andra, speciellt Amirikanska tjejer och då samlar jag ihop lite tips och gör en egen video av det. Är det något problem med det?? Precis som många andra får inspitation utav mig. Se så många som heter någonting med miss och bell sedan jag började med yt & blogg (t.ex. misswilmabell eller missklarabell, osv.). Och många lägger upp sminkningar som jag också gjort, köper produkter jag tipsat. Jag tycker det är hur kul som helst, det är inte härmning. Det är inspiration! I fallet med beskyllningar med pluggtipsen så fick jag inspiration av en amerikansk tjej som heter macbby11 på yt. Liknar den väldigt mycket Claras video, så har Clara förmodligen också fått inspiration utav någon, hon är inte den enda som har gjort en video med pluggtips på yt! Och om headern igen, jag blev beskylld för att jag härmade Nellie B’s header. Gör en enkel sökning på google på ”header häst” så ser ni hur många som har en header med sin häst, Nellie är allstå inte den ända bloggare med en häst på sin header så hur skulle jag kunna härma henne då?? Skulle jag då inte få använda vår häst i min header för att Nellie har det?

Det handlar då om att få inspiration av andra lika väl som andra får inspiration utan mig.

Så jag tänker fortsätta med det jag tycker är roligt: blogga och göra videos! Jag tvingar ingen att kolla på mina videos. Alla framtida beskyllningar kommer ignoreras.

xoxo Lisa

20130712-203212.jpg

 

135 kommentarer
 • sweetdella blogg

  ÅÅÅh vad jag håller med dig!

  • http://misslisibell.se/ Miss Lisibell

   tack!

   • Cajsa M. Svanberg

    Hej Lisa… först vill jag bara säga att du är grym.. Är ganska många år äldre än dig men får massa bra tips av dig.. Vet att det är svårt men försök å inte bry dig om att dumma kommentarer, seriöst ordet Härmas använde man på dagis…. stå på dig Lisa,, du har så många fler som älskar dig… Stor kram

 • Tess

  Men snälla lilla du. I pluggvideon använde du tillochmed samma ord som Clara, så det är ju självklart att du har kopierat från henne. Hon skrev en kommentar till dig och sa att hon var ledsen eftersom du fick ”äran” för hennes video som hon hade jobbat på. Det med headern håller jag med dig om, och din first day of school outfits till 100%! Men att kopiera rakt av är bara inte okej.

 • lifeby isabella

  Jag fick.insperaton av dig, att börja med youtube! Det är de bästasom hänt mih, tjejen här nere, kan vara tyst! Kram.finaste lisa!<3

 • Ellinor

  Men det är inte bara hästen! Nellie har en häst eftersom det är hennes intresse + en dator för det är hennes ”jobb”. Du har en häst för det är ditt intresse och en kamera för det är ditt ”jobb”. Precis samma princip, det kallas härm. Sluta haka upp dig på att ni båda har en häst för det är inte det, utan att du har härmat principen med hela headern!

 • juliabieber111

  Lisa du har så rätt!

 • Isabell

  Men att ha en blogg går väl ut på att förmedla saker som man själv står för och tycker är bra, då borde man väl inte behöva så himla mycket inspiration? Sen så är det en skillnad på vad som är inspiration och plagiat.

 • Emma

  Men sluta wayna nu, va? Internet ser ut såhär. Och Lisa, strunt i alla anklagelser. Om de nu tycker att du ”härmar”, så är det deras problem. Så driv vidare din blogg och din yt kanal. Ha det bra.

 • mathilda

  AHHHHHHHhhh jag håller med dig så himmla mycket
  jag fick insperation av dig
  love you
  mathilda.helander.net

 • BANAN

  Det är en sak att få inspiration av någon, men det är en helt annan sak att härma. Du hade samma pluggtips och i samma ordning, endast ett eget tips som var att ”rappa”? Samma ord och allt, det är helt annat och du borde SKÄMMAS

 • Besviken Tjej

  Så var bara en tillfällighet att du hade alla tips utom det sista i exakt samma ordning som Clara eller?

 • Nawras

  Det finns en skillnad mellan att härma och att inspireras. Man kan inte se en ända av Lisas videos på YouTube som inte har massa hatkommentarer. Fattar ni hur förkrossad Lisa kan bli? Bara för att hon har mycket prenumereanter (stav) och ”fans” så betyder inte det att hon inte alls har känslor! Hennes fans är underbara och stöttar henne, men klart hon kan bli ledsen ändå! Alla haters, tänk dig vara Lisa och få alla dessa hemska kommentarer om din näsa, din kropp, din humor ditt hår dina kläder dina pengar allt!

 • Nawras

  Kolla gärna in min blogg om ni är nyfikna! Den heter: GladaBloggen.bloggplatsen.se och jag bloggar om fachion, kläder smink massa tips allt möjligt som unga tjejer älskar att läsa :)

 • Fyasaman S

  NI ALLA HÄRMAR MACKBARBIE07!

  • Pandis

   Jaha, visst-visst… :/

 • caisa_01

  OBS! DETTA SVAR KOMMER ENDAST VARA MED STORA BOKSTÄVER SÅ OM DU INTE GILLAR DET OCH KOMMER SKRIVA HAT ÅT MIG SÅ LÄS INTE!!!!!!!!!! LISA, STARK VARJE DAG, EN TÅR DÅ OCH DÅ, MEN HELA KAMPEN VET DU OM ATT DU SKA VINNA, FÖR DU KÄMPAR! DE ANDRA SOM SKRIVER HAT ÄR JU INTE DINA FANS! VIIIIII ÄR DET!!!!! VI SOM STÖTTAR DIG OCH SKULLE SIMMA BARA VI FICK SE DIG I EN ÄNDA SIKUND. VI SOM ÄLSKAR DIG! DU ÄR MER ÄN BARA EN INSPERATION FÖR SMINK UTAN OCKSÅ FÖR KÄRLEK KRAF OCH MOD. OCH DET VIKTIGASTE, SÅ JÄKLA MYCKET SJÄLVKÄNSLA!!!!!! JAG ÄLSKAR DET TILL UNIVERSUM SÅ LÄNGE SÅ ATT MAN I TE SÄTTER EN FOT PÅ JORDEN OCH BLIR EN I MÄNGDEN. DU KÄMPA FÖR ATT VARA DU! DU KÄMPA!!! KÄMPA KÄMPA KÄMPA KÄMPA!!!!!!!!!!!!!!! DU GAV ALDRIG UPP!!!!!!!!! DET ÄR SÅ GALET SJUKT ATT DET ÄR OMÖJLIGT ATT FATTA!!!! JAG HAR MITT EGET LILLA CITAT, VILL DU HÖRA? ”Liten tjej med stora drömmar”. DET ÄR MITT MÅL DET!!!!! ATT FÅ UPPLEVA MINA STORA DRÖMMAR!!!!! JAG HAR MODET, JAG HAR KRAFTEN MEN VAD JAG INTE HAR ÄR SJÄLVKÄNSLA!!!!!! HUR SKA DET GÅ I SÅNNA FALL???? SNÄLLA SÖTA RAAAARA LISA KAN DU HJÄLPA MIG MED DET?? FÖR DU ÄR NOG DEN ÄNDA SOM KAN…… Snälla hjälp den lilla flickan som jag är!!! Snälla!!!………. Om du får lust eller tid att göra det, kika mig gärna på Smile_Caisa
  eller skriv medelande till mig via YT där jag heter CaisaBiBi
  Snälla…………. :*

 • caisa_01

  Svimma inte simma

 • Ronja

  Jag tycker det är bra att man kan få inspration av andra!

  leontinas.blogg.se

 • Linn Bästa Svedin

  Det är bara fel av folk som skriver att man härmar folk bara för att man får insperation av andra på YouTube. Kram

 • Sara

  Men seriöst, googla ordförklaringarna. Det Clara gjorde, DET VAR ATT HÄMTA INSPIRATION! Du kopierade däremot hela hennes video. Seriöst, kolla den här videon:

  http://www.youtube/com/watch?v=ZbNJ9jvaPT8

  När du kör allt i exakt samma ordning och har massa repliker som är nästan identiska, då är det ju uppenbart att du har KOPIERAT, INTE HÄMTAT INSPIRATION! Och jag vet att jag är väldigt hård i min kommentar, men det är en del av att ha en blogg, lilla Lisa. Skyll på dina föräldrar som är så ansvarslösa att de låter dig ha en blogg och youtubekanal.

 • Din mama

  Hej Lisa =) Jag är en tjej på 12 år. Jag är inte direkt ett fan av dig, men du är duktig! Men tänk på att vissa heter miss för dom kanske tycker det låter kul =) Eller så av en annan YT.are, som T.ex. Missglammoratzi. Jag vet inte om det stavas så, men men =)
  Xoxo Agnes =)

 • TheCrazyTeddybears

  Förlåt Lisa, men jag tror du ljuger lite i ditt inlägg.

  Då du använder exakt samma tips (förutom tipset om att rappa), exakt samma meningar och ordning på tipsen osv i videon, så är det väldigt uppenbart för vem som helst att det var MaybeMakeup901 du kopierade. Och visst, du kanske fick likadana tips från Macbby11, men videon i helhet är bara en total kopia av Claras (maybemakeup901’s) video.

  Om du inte kan stå upp för dig själv och vad du gör så kan du lika gärna lägga ner youtube och blogg direkt. Du säger att du bara ignorerar allt hat du får, men eftersom du både inaktiverar kommentarsfältet och skriver inlägg om hatkommentarerna så visar du bara att du egentligen tar åt dig, eftersom du vet så mycket väl att du gjort fel och kopierat Claras video.

  Ville skriva detta oavsett om du säger att du ignorerar ”framtida beskyllningar”, för du verkar inte lyssna på vad alla säger. Tänk om någon med flera tusen fler prenumeranter än du kollade på din video, filmade en exakt likadan för att sedan lägga upp den på sin egen youtubekanal och ta allt cred för hela videon. Hur glad skulle du bli då?

  Dessutom har Clara själv kommenterat på videon att hon blev upprörd över att du kopierade hennes video, förstår du inte hur hon förmodligen känner? Hon har ca 5000 prenumeranter medans du har 100 000+ och du kan nå många fler än vad Clara kan. Du kan lätt som en plätt kopiera någons video för att sedan påstå att du fått ”inspiration” av personen i fråga.

  Att få inspiration är helt okej, jag är på din sida när det gäller Outfits ideas for school & headern, men nu gick du faktiskt för långt.

  Om jag vore du skulle jag först och främst radera videon och sedan be om ursäkt till Clara som gjorde videon före dig. Och nu kommer antingen du eller någon annan moderator radera min kommentar, och säkert dom före som inte är på din sida, men jag hoppas du läser detta iallafall. Och ta gärna åt dig, du vet att alla har rätt, du vågar bara inte erkänna det.

  Jag har absolut inget emot dig, dina videos är vanligtvis ganska bra faktiskt. Men som sagt, du gick lite över gränsen och du borde iallafall be om ursäkt till Clara.

  • Din mama

   Håller med! Hon gick för långt. Jag är ett STOOORT fan av maybemakeup. Men jag kan inte klandra Lisa. Hon har väll insätt att hon är känd nu. Hon kan ta vad hon vill. Kopiera eller ”få insperation”. Hon vet att hon kommer endå va lika känd i dag som i morrn. Kändheten har stigit henne uppförhuvet

  • Nawras

   Jag älskar dig Lisa dina videos och sånt. Jag försvarade dig även i detta inlägget. Men när jag kolla på hennes video märkte jag att du hade koperat rakt av! Redera min kommentar om du vill, men tänk på det jag skrev. Det var inspiration faktiskt och du vill gärna sprida, men det var ju precis samma och du skrev inte att dte var av henne. Hon kommentera ju till och med att hon blev upprörd över det har jag märkt. Du vet att vi har rätt Lisa.

  • sweetdella blogg

   Du tror aldrig att den där maybemakeup901’s har fått tips från Lisa då eller?! Jag är ett jävligt stort fan av Lisa och om du tycker hon härmas kan du ta och lämna hennes blogg!!!!!

 • jackie

  Lisa brukar alltid hålla med dig om allt du säger men inte denna gång. Du kopierade Clara Holmbergs video rakt av ingen kan neka det tillochmed Clara själv skrev ju det hon blev ju ledsen för att du tog åt dig all bra kritik när det egentligen var hon som kom på det. Istället för att kopiera så kunde du ha frågat henne eller bara sagt att de ska titta på den videon som Clara gjorde om pluggtips för den hade väldigt bra tips. Det borde du tänkt på innan du la upp din video P.S MENAR ABSOLUT INGET ILLA ville bara säga min åsikt

 • Hilda

  Internet är helt sjukt…. Ni får fatta att inget är som ni vill. Internet är som det är. Om ni inte redan fattat att internet består av att allt sånt händer, Men hon har ju för fan förklarat detta. Hon blir INSPIRERAD!! Alla blir ju det. Jag slår vad om att en del sitter och skrattar framför datorn och tycker det är hur kul som helst att skriva elaka och kränkande kommentarer till en 12 (13?) åring, Fan vad jag tycker synd om Lisa…
  Och visst jag förstår väl att Clara blir ledsen. Men det är bara att inse. // 11 år och förstår mer än många andra….

  • TheCrazyTeddybears

   Du förstår snarare mindre än många andra då du inte kan skilja på inspiration och kopiering. Det är väldigt stor skillnad.

 • Jazmyn Stiller

  Som i videon när du va upprörd Man härmas inte om man gör en tag!! alla gör det annars vad skulle bloggandet gå ut på men Vi menar att du kopierar exakt va de säger ! Ta inte åt dig äran skriv åtminstone vem idén är från’ NO HATE

 • Erica

  Jag vet inte hur du tolkar denna kommentaren men jag tänker i alla fall skriva den.
  Till en början kan jag säga att jag tycker om dina videos jätte mycket, du är en unge tjej som lyckats jätte bra! Du har en fin talang med smink och du har fina idéer som allt.
  Men nu på lite senare tid så har jag faktiskt sätt mer och mer, du kanske tar lite för mycket ”insperation” av andra.
  Detta med Nellie B’s header förstår jag hur du menar när du säger att många har hästar på sin header, men när folk säger att du härmar henne så menar de inte att de finns en häst i headern utan själv tänket. Med hobbis och allt på samma bild.
  Din ”Back to school – pluggtips” video måste jag faktiskt säga. De känns som en kopia. Inte konstigt att man har liknande tips men denna var lite för lik, samma ordning och allt förutsom rappen var ju med i Claras video.
  Jag hoppas inte du har illa upp, vet hur de är på nätet när allt snurrar runt lika.
  Men jag ogillar inte dig på något sätt, du är helt fantastik. Men jag tror du måste inse detta också.. att de inte är så konstigt att folk tycker du ”härmar” nu.

 • Alicia

  Din uppbyggand på videon, din redigering på videon alla tips, hur tipsen var upplagda, vart du la dina post-its lappar osv. Det var en exakt kopia av den andra bruden, dessutom har du en större mängd prenumeranter vilket innebär att du stal hennes video och egna idé, du ansträngde dig inte ens för att faktiskt göra den till ditt egna. Du stal idén och i grund och botten kan du faktiskt bli anmäld för det. Så sluta tramsa dig med allt det här ”tyck synd om mig” snacket. Tycker synd om den andra tjejen som faktiskt la ner tid på den idén, detta är inte samma sak som att sminka sig som någon annan. Du stal någons verk, vilket är olagligt.

 • sayla

  vad är osv.

  • Nawras

   Förkortning till också vidare

   • hedda

    Nej, och så vidare*

    • Nawras

     Betyder typ samma sak.

     • hedda

      Nope. Man säger ”idag så grillade jag bajs och så drack jag ”saft, inte ”också drack jag saft”. Man säger, ”en sån tröja har jag också”, inte ”en sån tröja har jag och så”…lär dig kvinna

     • Nawras

      kul att du älskar att starta bråk i en blogg. kunde dessutom lärt mig av någon vettigare än du.

     • hedda

      Okej

  • ElleSein

   En förkortning utav ”och så vidare” :)

 • Fanny

  Lisa. Att säga & göra exakt samma saker som någon annan redan gjort är inte inspiration. Det är att härma. Okej, att ”härma” är nog det barnsligaste man kan anklaga någon för att göra, men det är det du har gjort. Det är ju inte världens katastrof, men jag trodde att du hade mer fantasi än så att du måste ta något som någon annan redan har gjort. Det hade dock varit okej om du hade gjort pluggtips och sånt om du inte hade sagt exakt samma saker som hon som hade gjort det innan gjorde.

 • yolo

  det är ju inte hästen dom klagar på? det är ju att du har likadant KONCEPTET som Nellie! lixom om du söker på google ”header häst” då kommer det ju inte upp såna som liknar din och nellie’s?! de andra har ju bara sina hästar men Nellie har alltså lagt till och pimpat upp header med datorn , och du gjort samma sak (fast med videokamer) och det är ju härmat?

 • Jonnaaaa

  Du får för f*n stå för var du gjort, du fick inte inspiration som du kallade det du kopierade TOTALT!!! Blir så förbannad att du tar all cred för videon! Clara har lagt ner säkert en halv dag för den videon! Och så kommer du och skyller ifrån dig ” Men det är ju samma sak om nån heter ”missnelliebell” Så jäkla dryg du är! Hmm BLIR SÅ FÖRBANNAD!!!!!!!!!

  • Pandis

   Skärp dig!!

   Alla som skriver så, lägg ner nu!! Ni tror ni gör någon jävla nytta, men sanningen är, att ni bara är svartsjuka!

   Skaffa er ett annat ställe att snacka skit om folk då!!!!

   Då kan man väll lika gärna skriva skit om er!!!

   Vet ni ens vad ordet inspiration står för!!!!!?????

   I.N.S.P.I.R.A.T.I.O.N

   Det
   menar betyder: Ifall du hittar en video på internet, och kanske tycker ”
   Wow , jag kan väll kanske göra något liknande!!” och så gör du en
   liknande video.

   Fast nej, om man gör det så härmar man ju!! Bara
   för att man för inspiration så härmas man tydligen!!! Lisa kanske såg
   en video hon gillade??!! Och kom på att hon vill göra en liknande video.
   Hon kanske kom på några ideé till en sån video !!!???

   En av mina kompisar heter ju: ”Misslouvisabelly” på YT !!!

   Fast nej.man kan ju inte tydligen heta någonting med ”miss” eller ”bell” !!!!

   Och varför kan man inte det fråga sig??!!

   För att så fort man lägger upp en video står det bland för jävliga kommentarer ”Du härmar Clara!!”. Och vem fan är Clara??!!

   Clara Henry??!!

   Och så står det ”Du härmar Nelly!!!”

   Hur skulle det kännas??!!

   Vet
   ni vad?? Vad sägs om att snackar skit om haters??!! Ni tror ni är så
   jäkla perfekta, men sanningen är, ni kan bättre än så här!!! Om ni inte
   gillar så behöver ni inte det!! Om ni inte gillar inlägget, behöver ni
   inte det!! Ni har rätt att ha en åsikt, men snälla, förstör inte för de
   andra!!!!!

   Nej vet ni vad??!! Det endsa ordet jag har till haters är ”tönt” !!!

   Jag tänker fan inte bry mig mer om haters!! Ni är ju fan värre en mannen som sköt ihjäl barnen i Oslo !!
   ps.
   Förlåt alla ni snälla, söta Lisibells för att jag svärde så mycket!!
   Man blir ju förbannad på haters som säger hela tiden ”Du härmas” och
   säger riktigt fula saker om Lisa!! Jag är en Lisibell jag med!!

   I’m getting very pissed off right now!!!!!!!

   • hedda

    Det är fan i mig inte att snacka skit, det är fakta. Det är Lisa som gör fel att kopiera saker, t.ex pluggtips. Hon sa nästan exakt samma saker, i exakt samma ordning och visade på nästan exakt samma sett. Det är att härma, inte att få inspiration. Sök på inspiration på google så får du reda på vad det betyder.

    • Pandis

     Sök du

   • Hilda

    Alltså gud vad jag håller med! Fan det är liksom bara att lägga ner! Tycker dom att hon kopierar får dom la tycka det men dom ska fan inte ta ut det på en 12 åring!!

 • Jonnaaaa

  Haha oså tar du bort alla dumma kommentarer för att främlingar ska se att du bara får fina kommentarer! BAHAHAAH

 • Linnéa Johnsson

  Ååh Lis du har helt rätt. Att härma är att göra precis likadant men inom youtubevärlden så får man inspiration. Inspiration är att man gör lite likadant men ändrar eller lägger till lite. Det är precis vad du gör så alla andra:
  Bara lägg ner, det är ingen som tycker det är roligt. Det är så sjukt omoget. För te.x er som snart börjar 5-6 eller så, Ni ska föreställa bra personer för alla yngre. Det är inget bra så lägg ner.
  Lisa du är helt perfekt, så bry dig inte om de andra för dom ska baa verka coola vilket dom inte är. Kram

  • Pandis

   Du har SÅ RÄTT!!!

  • anonyyyyymet

   hahha ska 11-12 åringar vara ”förebilder” för yngre, de är små själva ….

  • Hilda

   Jag älskar att det finns åtminstånde några här som förstår!

 • Limpan Haapala

  Fast riktigt så är det ju inte. För du kopierar rakt av, och sedan säger du att du gör det till något eget. Du börjar grina så fort någon tycker att du inte är perfekt. Lär dig ta kritik, det kommer alltid finnas folk som inte tycker om dig. Lär dig att ta kritik!

 • Elvira Jonsson

  Fast pluggbits videon var FRUKTANSVÄRT lik.:P men du har rätt att få inspiration :)

 • Elvira Jonsson

  Pluggtips*

 • Anonym

  Jag håller faktiskt inte med dig. Jag stöttade dig när du gjorde headern men inte längre. Även om det var macbby11 du hade tittat på så bevisar det att inte ett enda tips är ditt egna. Jag gjorde en lista på alla tips jag kom på och har hittills fått ihop 17 olika tips. När jag såg din video blev jag riktigt besviken, kan du inte bara skriva att du har härmat macbby11 och Clara i beskrivningen på videon så slipper vi allt tjafs? Erkänn det bara, du har KOPIERAT. Jag gillade dig men nu har jag tagit bort min prenumeration. Puss och Kram. //Före detta fan

 • Felicia

  ja det är klart du får inspiration av andra och du får använda det men med hedern så var det så att du ändrade någon dag efter att hon hade ändrat, om du skulle ha ändrat tre veckor efter Nellie hade gjort det så skulle det vara bättre och pluggtips videon var för lik macbby11 och du borde skriva/säga vem du har fått ”inspiration” av så man vet. Och egentligen så får du inte inspiration med de där sakerna utan du kopierar rakt av så gå inte runt och säg något annat

 • anonyyyyymet

  1. Din pluggtips video var exakt likadan
  2. Sminkningar kan vem som helst göra
  3. det här med miss och bell det är inte du som var först med, det fanns massor andra innan dig…
  4. Att ta inspiration från någon är inte att sno någonting rakt av vilket många youtubers inte bara Lisa gör.
  5. De flesta menade nog inte att du hade en häst i headern utan att du satt på hästen med en videokamera och hon satt på hästen med en dator först
  visst radera denna kommentar om du vill men detta är sanningen….

  • emmi

   Du har så rätt!!

 • emmi

  Hon Clara skrev till och med att hon blev lite ledsen!

  • hedda

   Vart, jag vill se faktiskt XD

   • Hanna

    Clara skrev det i kommentaren till videon igår. Men nu har Lisa tagit bort så man kan kommentera på den videon:/

 • Banana

  Faktiskt så håller jag med om att du har härmat Clara.
  Men inte det ni kommentera om, det borde Clara göra inte ni de är inte så att ni är hennes slavar som ska beskylla Lisa istället för Clara, ni har ingenting med härmningen att göra det är inte eran sak.
  Det är Claras.
  Så låt bli det här skitet!!!!!!!!

 • Jennifer Taivaloja

  Skit i dom som säger taskiga saker till dig. Dom är bara avundsjuka på att du är känd och att du är så mycket bättre än dom. Du har kommit så långt med det du gör och du är en stor förebild för många unga tjejer där ute. Du har många som älskar dig och vill dig gott så varför slösa en massa tid på haters?
  Du är så sjuk fin och vacker. Glöm aldrig det
  Kram på dig Lisa, ta hand om dig!

  • bella

   ärligt jennifer, vi är inte avundsjuka? och hon är inte bättre än oss, alla är lika mycket värda. nu kan hon fan inte skita i allt dehär för de är kopiering. hon har sårat en annan människa. lisa får ta insperation men hon måste kämpa lite själv.

   • Jennifer Taivaloja

    Hon är så mycket bättre än dom som hatar. För som som hatar är bara idioter, förlåt men det är vad JAG TYCKER.
    Även fast Lisa har sårat någon annan så ska inte folk gå emot henne och säga att hon härmar, bara för att ”vissa” är arga på henne. Men va fan det finns ju tusentals folk som härmar så varför inte säga åt dom? Än att hålla på och säga till Lisa. Liksom väx upp, va lite mer mognare. Att säga att någon härmar är bara fjantigt, så lägg ner!

   • Guest

    Inte avundsjuk? Vet du ens vad du snackar om?

  • hedda

   Det är inte haters, Lisa har kopierat andras vieos och det är fakta. Folk skriver så bara för att dom är arga på henne, som jag. I detta fall är Lisa den taskiga, t.ex mot Clara

  • Hilda

   Äntligen nån som verkligen fattar!! ♥

   • Jennifer Taivaloja

    hihi ♥

 • Elin

  Du fick inte inspiration av Clara, du totalkopierade hennes video.

 • Elin

  Om du får ”Inspiration” av andra youtubare, kan du åt minstonde länka deras kanal istället för att kopiera rakt av och inte nämna dem. ;)

 • Cecilia Sarkis

  Hej! Jag förstår att det inte är kul att få skäll av andra personer! Och jag tycker att du inte härmade header alls. För jag tycker du visar dig själv det men att du gjorde exakt som Clara var inte alls inspiration som jag vet att du inte skulle ha gjort. Jag hoppades på att se dig göra din egen grej liksom. Jag håller inte med på att du har härmat headern men jag måste tyvär hålla med några om att du har härmat Clara. Tyvär.. Tänk bara på att nästa gång , även om andra härmar så gör det på ditt eget sätt. Då kan vi se hur du egentligen tänker o hur du gör. Tänk på det.. No hard feelings :)

 • jackie

  jag fattar inte hur du kan radera alla kommentarer så där inse fakta vi har rätt i det här och du har fel och alla som håller med dig borde ta och kolla på mybemakeup901 och se på hennes pluggtips video. Lägg då märke till att hon la upp sin plugg video före lisa och att lisa har tagit alla mybemakeup901 plugg ideer utom rapp grejen. så lisa jag helt seriöst ber dig att du ska sluta gömma dig från det här problemet, ta istället tag i det. Du kanske kan börja med att be om ursäkt till mybemakeup901 hon blev faktist ledsen P.S håller helt med dig med det där med headern (stav) men i det här problemet så har du fel det du gjorde med pluggtips grejen va att kopiera. VISST RADERA KOMMENTAREN OM DU VILL MEN DU KAN INTE LÖSA DET PÅ DET SÄTTET, FÖR DET FUNKAR INTE ATT FLY FRÅN SINA PROBLEM HUR LÄNGE SOM HELST.

  • en tjej

   Du har helt rätt jackie

 • hedda

  Du härmade pluggtipsen till 98% Du sa nästan exakt samma saker i samma ordning. Det är inte att få inspiration, det är att härma och att kopiera. Och du gjorde nästan exakt samma saker. Kalla mig inte en hater, för detta är fan fakta och det är vid det har fallet Lisa som är oschysst när hon kopierar andra och får cred för det. -.-

 • Nawras

  Lisa inse det bara. Du vet att du härmade henne men inte fan ber du om ursäkt eller rederar videon! Jag tycker att din video ska rederas! Clara blev ledsen men inte fan bryr du dig?? Då ljuger du om att vi anklagar dig, jag var verkligen ett stort fan till dig, men den tiden är över. Jag tänker sluta prenumerera på dig och titta på dina videos. Din header var inte härming, outfit videon var inte det, men nu är det verkligen härmning! Du kopiera rakt av utan att ens be om ursäkt! Vet inte om jag är ett ”fan” längre av dig…

  • hedda

   Känner och tycker precis samma som du

 • hedda

  Och du kommer ignorera beskyllningarna också? Lisa…wtf vad har hänt med dig, Det är inte beskyllningar det är ju FAKTA kvinna. Det är DU som är taskig mot dom som du kopierar rakt av, I am sorry, du har förlorat en prenumerant nu

 • Isabell

  För att behålla din stolthet borde du verkligen be om ursäkt och ge cred till den som faktiskt ligger bakom tipsen, annars är det faktiskt riktigt dålig stil. Jag förstår om du ändå vill fortsätta att göra videos men du kunde åtminstone kommenterat läget innan du lägger upp en ny video som om ingenting har hänt. Skäms på dig.

  • hedda

   Exakt!!!!!!!!

 • Ditt STÖRTSTA Fan

  Jag fattar inte att ni blir så förbannade! Nellie B´s header liknar inte Lisas så mycket som ni ska säga! Så om ni bara ska gnälla håll käften istället! Och om ni nu inte gillar henne varför kollar ni på henne då?? Låt henne va FF asså jag fattar inte att man ens kollar på henne om nu hatar henne så mycket??? jag älskar ändå dig Lisa!!!!<33

  • hedda

   Dom gillar henne, men headern har hon inte kopierat, Däremot (som dom flesta skriver) har hon kopierat en av Claras videos. Det är fakta, och det är konstigt att hon inte erkänner det utan bara förklara bort sig och skyller på att hon fick inspiration. Folk hatar henne inte, dom är bara arga på henne vilket man får bli. Och om hon fortfarande inte erkänner att hon kopierar folks videos så blir folk bara argare och då får hon skylla sig själv. Och i detta fall är det Lisa som är taskig!

 • Guest

  Jag är verkligen jätteledsen att jag skriver detta Lisa, men det var faktiskt kopierat. Det kan inte varit ett sammanträffande. Clara laddade upp sin video för mer än en vecka sedan. Hon kommenterade tillochmed på videon, då hon skrev att hon blev ledsen, och sen är kommentaren borta! Jag vet inte vad som händer Lisa, men du borde erkänna att du gjort fel. Annars kommer du bara förlora fler prenumeranter än vad du redan förlorat. Efter din ”upprörd Lisa” video förväntade jag mig inte detta. Jätteledsen, men du är jättefin. Men det skulle vara bättre om du fortsatte göra din egna grej. Kram!

 • Tess

  Jag som trodde att du skulle vara mogen nog att erkänna att du kopierade Claras video och säga förlåt eftersom hon blev ledsen på dig. Tycker verkligen inte att du kopierade din header eller den tag videon, men den pluggtips är bara dålig stil. Det är helt omöjligt att du kom på exakt samma ord och sa tipsen i exakt samma ordning som Clara om du inte kopierade. Att skylla på att du ”inspirerades” av någon helt annan är bara löjligt och barnsligt. Sluta leka offret.

 • hedda

  Du har till och med, vad jag har sett, kopierat inlägg från en blogg som kallas maviedesvea, kolla bara http://maviedesvea.blogg.se/2013/april/misslisibell-kopierar-mina-inlagg.html

  • Anonym

   Ajabaja Lisa. :(

 • Hilda

  Man hallå bara lägg ner!?!? Lägg inte era fuking kränkande kommentarer på en 12 åring!?!?!

  • hedda

   fast nu är det hon som har varit taskig och kopierat folks videos, vi är ARGA och skriver bara FAKTA

   • Hilda

    Ja för ni sitter säkert hemma i soffan och är så himla förkrossade vad hon har gjort mot er! Oj!! Vilka problem!! Tror liksom om jag ska va ärlig att lisa har det lite värre än er…. ..

    • hedda

     va…?

     • Hilda

      Ja ni är ju så ”himla” arga på henne….

     • hedda

      Jeppsson

    • Nawras

     Hur har Lisa det värre? Tror hon att ingen kommer påpeka att hon kopierar av en video helt, när hon har över 100 000 prenumeranter? Tycker att sättet du försvarar Lisa på är sjukt drygt. Jag försvarade också Lisa mot alla kritik kommentarer, men det var en annan tid. Nu har jag insett att hon bara kopierar videos.

     • Hilda

      Sure! Kom på 10 andra olika pluggtips, som varken Clara eller Lisa valde. Finns typ liksom bara dom… -.-

     • Nawras

      hon kan ju skriva i beskrivningen vilka videos hon har samlat tips ifrån. då blir varken hennes fans eller vloggarna ledsna.

 • Julia

  Asså Lisa jag ska lära dig en sak. Jag stöttade dig vid headern men nej inte nu längre.

  Inspiration = Man härmar inte men om jag kanske ser ett blogginlägg om ens favoritgodis (bästa exempel not) då tycker jag att det låter som en rolig ide att skriva om sin favorit godis att ha färgglada godis bilder oså. Så då skriver jag ett sånt inlägg MEN jag gör det på mitt sätt. Jag härmar inte rakt av utan jag gör det på mitt egna sätt med mina ord och med mina bilder och på min blogg. Då har jag tagit inspiration av henne att skriva ett sånt inlägg. Men det du gjorde med Claras video du härmade rakt av! 100 000 unga tjejer ser upp till dig men du vågar inte stå upp för dig att du har tagit tipsen från clara. Tycker jätte synd om henne att du inte ens kan ljuga och säga åtminsonde att du har tagit inspiration (som du säger) av henne och för er som vill se hur hon har härmat oså: youtube.com/watch?v=ZbNJ9jvaPT8

 • Anonym

  Jag vill verkligen höra vad du har att säga om det Lisa, helst i en video. Du kopierar verkligen andra människor. Jag undrar hur många andra ledsna människor du har HÄRMAT och tagit äran för… Jag är riktigt besviken, skäms på dig.

 • Tess
 • fan_club_to_misslisibell

  Asså vem är hon Clara?? Har hon en youtube kanal?? Om hon har det vad heter hon då??

  • Nawras

   Maybemakeup901 tror jag hon hette.

  • Johanna

   Den heter claraslife

   • Julia

    Nej den heter Maybemakeup

  • Rebecca

   maybemakeup

 • Nawras

  I videon ”Jag är ingen vanlig Lisa, jag är Lisa Jonsson” sa du att man ska köra sitt eget race. Är inte så säker på att du gjorde det…

 • Agnes

  Jag kan verkligen förstå att det känns SKIT att få ”anklagelser” eller whatever. Det jag tror att folk menar är när du har tagit med exakt samma tips som Clara, i samma ordning, och dessutom tagit några repliker. Headern fick jag jämföra ett tag. Men det är väl att båda ni har hästar, och det som är typiskt er på headern (Såsom ditt läppstift och kameran, och Nellies dator). Plus att texterna är rosa och i ungefär samma storlek. Att härma är att göra något ungefär likadant. Inspiration är när du plockar några delar från något och sedan gör om det till eget. Det är så jag tolkar det iaf. Om du inte vill få lika mycket hat, borde du kanske tänka igenom vilken inspiration du tar, och hur du omvandlar det till ”ditt”. Att du gör inspirationen i sådana fall mer personlig. YOU GO GIRL!

 • Ida

  First of all – ”Skulle jag då inte få använda vår häst i min header för att Nellie har det?”, folk reagerade inte på hästen, utan att hon har en dator på sin header, och du har en kamera, känns inte som ett sammanträffande direkt. Har egentligen ingenting med hästen att göra, utan att du verkar ha tagit hela idén om att kombinera häst och det du gör, alltså filmar.

  Och sedan – du bör kanske tänka lite på hur du får ”inspiration” från andra. Du har i det här fallet kopierat videon rakt av, du har inte bara fått inspiration. Du har många ”fans”, många ser upp till dig, så det är inte konstigt att du får kritik i ett sådant här läge. Istället för att komma med bortförklaringar så borde du be om ursäkt och tänka dig för nästa gång. Jag tror inte att dina följare vill se videor du kopierat av andra, utan de följer ju dig för att de gillar DIG, och vill ha DINA tips, inte någon annans. Och den som faktiskt ansträngt sig för att göra videon från första början kan ta illa upp för att du tar cred för hennes jobb. Tänk på det i fortsättningen bara.

  • Hilda

   Men tjena!? Nellie är ju inte den enda i världen som har häst heller!? Nellie är väl inte den enda som tycker om att fota och filma? Men visst det ser ju ännu bättre om hon sitter i en soffa och tittar på teve! Det tycker jag beskriver Lisas kanal as bra!? N.O.T. !? Man ska väl ändå kunna se vem hon är och vad hon tycker är kul på bilden.

   • Ida

    Haha läste du ens vad jag skrev? ”Har egentligen ingenting med hästen att göra, utan att du verkar ha tagit hela idén om att kombinera häst och det du gör, alltså filmar.” HAR EGENTLIGEN INGENTING MED HÄSTEN ATT GÖRA. Har dessutom aldrig sagt att det inte beskriver Lisas kanal, men hon har tagit idén från Nellie, och kopierat den lite väl rakt av, utan någon personlig prägel (förutom att hon bytt ut datorn mot kameran, men utöver det) för att jag skulle kalla det att bara bli inspirerad. Det är, as I said, att kopiera.

    Ska jag säga det igen så att du förstår? Jag gör det: det har ingenting med hästen att göra.

    • Guest

     Men kära nån? ♥ Har jag sagt att det har något med hästen att göra? Läs lite först innan du säger nåt… :)

    • Hilda

     Men kära nån? Har jag sagt att hästen är problemet? ♥:) Nej det har jag inte… Så….?

     • Ida

      ”Nellie är ju inte den enda i världen som har häst heller!?”. You just did raring.

     • Pandis

      Du har rätt Ida!! Lisa har en häst, så varför får hon inte ha den på headern. Enligt vad jag tror, ska det föreställa att hon filmar

 • Nawras

  vi menar inte att du härmar med headern, jo vissa gör de men inte jag. inte att du har en häst, utan själva tanken. men det tycker inte jag är härmning, inte tagen eller tipsen på outfit heller. Men kolla, videon när du gav pluggtips så sa du i samma ordning som Clara och samma saker, så då har du antagligen sett hennes video. Men ett bra tips är att istället skriva i beskriviningen ”Inspiration från Claraslife” eller vad hennes kanal hette. Då kanske inte lika många hade gett dessa kommentarer. Du ville antagligen sprida tipsen till tittarna, det kan du ju skriva i beskrivningen då. Om du inte vill att MASSA folk ska bli sura och tro att du kopierar. Nästa gång kan du skriva i beskrivningen att du vill sprida och vem du fick inspiration från, då lär du skippa dessa kommentarer. Och såg att du hade rederat mina tidigare kommentarer, det får du väl göra. Men hoppas du fattar att jag blev liksom besviken, att du inte berättade för oss vem du fick inspiration från.

 • Nawras

  för då tror man att du vill ljuga om att det är dina när du kanske bara vill sprida.

 • Pandis

  ni som säger hon härmar Clara Henry tänk såhär, hon träffade ju Clara för ett tag sen. De kanske bestämde något om detta. Eller tänk såhär: Lisa kanske är ett stort fan av Clara, och en del fans brukar ju göra någon liknande video så att man förstår att man är ett enormt fan av någon

 • hej

  asså det e inte hästen i sig som folk menar att du härmar, det är att ha häst och videokamera, som nellie har häst och data. Alltså kombinationen. Jag tror seriöst du vet att det är det folk menar, men du bara säger häst av nån konstig andledning?

 • Fyasaman S

  MEN BYT DIN HEADER BARA!

  • NiallLover♥

   Vrf ska du bestämma det? Är du dum på ngt sätt?

   • Fyasaman S

    Ja jag får väl ge förslag?och jag har ju något vettigt att säga något som du inte har

 • Fyasaman S

  ALLA HÄRMAR MACBARBIE07!!

 • Boknörden

  Varför blev Clara Henry lite ledsen? Jag förstår riktigt inte. Jag hörde först att hon härmade Nellie Berntsson, och nu ”härmar” hon visst Clara Henry. Kan någon förklara till mig, så jag förstår?

  • Hilda

   Är inte den Clara en annan Clara.

   • Pandis

    det är rätt! Jag trodde också det var Clara Henry. Fast det var någon tjej med jätteblont hår…

 • Elin Adolfsson

  ledsen för att lägga mig i men det står smie istället för smile

 • Boknörden

  Men hur hade Lisa gjort mot Clara?

 • Loa

  Jag fattar att du får inspiration och att du kanske inte heller tänker på att andra gjort liknande videos. Men när du gör bilder med citat på, och sätter ditt eget namn under. Du får gärna göra en egen fin bild med ditt favoritcitat men snälla, kom du inte på citatet själv kan du inte skriva ”Lisa” under. Tack för mig.

 • Julia.

  Insperation.. Skit Snack. Om du inte kollade på Claras video, Varför säger du då samma saker som hon, i samma ordning? Du säger exakt samma saker som hon.. Fattar du inte varför säger att du härmar?! Nu har du förlorat en prenumerant kan jag säga..

 • Sofia

  Insperation?! Kopior tycker jag det liknar! Du hade exakt samma tips som Clara och tog dom i samma ordning! Och headern! Hästen+det du är ”känd” för! Det är mer härm än inspiration tycker jag! (Tappat en prenumerant till!) Kan du inte göra egna videos istället?!

  • Pandis

   Det är inte härmning.

   Jag ska förklara en grej för er nu. En del saker är som en trend. Och det är så Lisa pluggar. Förresten, hon kan ha fått inspiration från någon en person och en annan. Då gör hon en video.
   Och det är så internet har blivit idag.
   Så tänk på att det kanske finns någon som har gjort en liknande video av Clara, och Clara härmade henne. Fast det finns jättemånga pluggtips videor, över hela youtube. Så Clara är inte den enda, om ni trodde det

 • http://emeliews.wordpress.com/ emelie

  Till alla er där nere som inte fattar!
  lite info om dem jag tänker ta upp.
  Clara Holmberg ( mabyemakeup901) – clara har en svensk youtube kanal. hon la ut en video den 3 augusti om pluggtips och hon heter mabyemakeup901 på youtube.
  misslsibell (lisa) – la upp en video som handlade om plugg tips den 9 augusti.
  macbby11 – la ut en video den 31 juli om plugg tips.
  alltså började macbby11 med plugg tips först, clara kom på en egen video om plugg tips och la då ut en video om det, för att clara prenumenerar inte på macbby11. misslsibell la då upp en video om plugg tips, hon hade då fått insperation från macbby11. och ja, det är en väldigt stor slump att misslisibells video är väldigt lik claras, det bara är så. och det är väldigt stor skillnad på macbby11 och lisas video, så ja, bara insperation. och alla ni som tror att den clara som jag pratar om är clara henry så är det inte clara henry jag pratar om, varför skulle hon vara inblandad?!? tack för mig och hoppas ni fattar! kram

  • Fyasaman S

   Att du ens orkar skriva så mycket för något så litet

 • Helen

  söööt