28 kommentarer på “Kron och jag”

 1. Lina Palm skriver:

  finnnnn

 2. Jonnaaaa skriver:

  NEEJ ! LISA GÖR INTE SÅ MED HUVUDET PÅ HÄSTEN?

  1. Mathilda skriver:

   Vaddå gör inte så med huvudet?? Kron går i form om du inte ser det…

   1. http://engulanka.blogg.se skriver:

    För det första så står hästen still och för det andra så finns det ingen form någonstans. Jag tycker det är dags för ryttare att börja lära sig se skillnad på när en häst arbetar ordentligt och tvärtom. Kron har knäppt av i nacken på denna bild, ingenting annat. Dessutom så är sadeln på tok för kort för hans långa rygg – vid tyngre ryttare så kommer ryggproblem inom en snar framtid. Sadeln ligger även för långt fram och hämmar bogbladen varpå hästen inte kan röra sig fritt.. Vart tog teorikunskaperna vägen?

    1. Mathilda skriver:

     Att sadeln är för kort och att den ligger något långt fram ser jag oxå!! Och det där att han knäpper ifrån nacken tror jag beror på just det, att han står stilla!! Precis som min höst, han knäpper ifrån nacken när han står stilla en längre stund så får man ”fånga in” den när man börjar gå!!

     1. Embla skriver:

      Ursäkta mig men vi har provat ut sadeln hos en sadelutprovare så är det någonstans ni ska klaga så är det då fan inte här utan där vi provade ut sadeln så sluta med det nu, och sen så kan han gå i form bara det att när han står still så vill han gärna flyta upp med huvudet så sluta klaga här och låt OSS som känner HÄSTEN sköta vårat. Tack på för han M.v.h en arg f.d fodervärd.

     2. http://engulanka.blogg.se skriver:

      Ingen mening med att bli upprörd för jag har ingenstans påpekat att ni sköter hästen dåligt. Jag svarade på någons kommentar och förklarade att på bilden är inte hästen i form – och det är ganska få hästar som faktiskt är i form stillastående.
      Bara för att sadeln är utprovad hos en sadelkunnig så betyder det inte att den måste ligga bra. Jag har sett många skräckexemplar där ryttaren skyddar sig med att ”den är utprovad” och hästen har enorma ryggproblem. Hästar är liksom vi individer och ändrar form/muskulatur så egentligen ska en sadel kollas upp, ändras och stoppas om minst en gång i halvåret..

     3. Ebba skriver:

      Stackars dig embla jag tycker nt att de är något fel på hur salden ligger de ser super ut och alla dom som skriver och klagar sluta med de

 3. Julia skriver:

  Sjukt fin bild! ♥

 4. Lina Larsson skriver:

  Ingen väst, igen…

  1. Mathilda skriver:

   Man asså låt henne rida utan väst om hon vill?? Är så trött på folk som alltid ska gå o granska hur folk rider eller vad de har på sig!! Sköt ditt eget, blir mkt bättre för ALLA då!! Tack…

  2. elin skriver:

   Lägg dig inte i hur andra rider precis som Mathilad sa! Det är hennes eget val om hon har väst eller inte.

  3. Anonym skriver:

   Jag tror att hon bara har det för att få finare bilder. :3

  4. Pandis skriver:

   men hon tar ju bilder.
   Och hon kanske vill pröva rida utan väst

 5. ellen skriver:

  jättefin bild

 6. Ebba skriver:

  Hej Lisa är ett jätte stort fan av dig du är min största före bild och du är jätte duktig du passar bra på korn och super bra på boppan jag vill jätte gärna vara din vän men de går nog nt men jag älskar dig iaf

 7. Lina Larsson skriver:

  Förlåt om jag bryr mig om Lisa. Jag vill inte att hon ska göra sig illa. Förr eller senare kommer hon ramla av Boppan. Och då sitter hon där i rullstol eller nåt. Jag bryr mig bara. Det borde kanske ni oxå göra!

  1. Malin skriver:

   Ibland så är det bättre att rida utan väst. Och man hammnar inte i rullstol bara för att man ramlar av. :) och det vet jag. Jag har ridit på ridskola i 13 år och haft egen häst i 5 år.

 8. maja johansson skriver:

  jette fin bild

 9. Elin.A skriver:

  Åh vad sött
  Hoppas du har kul som rider så mycket
  (Rider bara 1 gång per vecka)

 10. Moa Tägtström skriver:

  Hej Lisa! Jag älskar verkligen dina videos på youtube, och din blogg<3 Gillar dig! Jag rider också förresten. Visst är det roligt?!?!?!
  // Moa! (MTSTAR!)

 11. Jonnaaaa skriver:

  Ja men det ser ut som hon gör rollkur :'(

  1. Nellie skriver:

   Kolla bilder på Google så ser du vad rollkur är, det är iaf inte det på bilden!

   1. Jonnaaaa skriver:

    Jag har det, men nääästan

 12. Madeleine skriver:

  Asså lägg av att lägga er i hur Lisa rider!!!

 13. Lotte skriver:

  Jeg skjønner ikke hvorfor folk klager på at hun ikke har på vest! Man MÅ faktisk ikke bruke vest når man rir, og til dere som sier at dette er rollkur: det er ikke det! rollkur er når hodet til hesten blir ”dratt” inntil halsen, man kan se at hesten gjør det av seg selv! Digger deg Lisa!! (jeg skriver på norsk fordi jeg er fra Norge♥)

 14. Hanna Rombe skriver:

  Ni behöver inte kommentera på kommentarerna! Lisa bestämmer själv om rider utan eller med väst. Men låt andra skriva som de vill. Man behöver inte alltid svara otrevligt på andras kommentarer. Man måste inte alltid ha väst. När man tar bild kanske man inte alltid vill ha väst! :)

 15. Anonym skriver:

  Asså krom går inte i form för er ohästkunniga så höjer hästen ryggen och trampar under sig när det går i form och det tycker jag ryttaren borde lära er och ni ska fan inte säga att jg inte km bättre jo det kan jag jag vet iaf skillnaden imellan en häst som arbetar och en som böjer på nacken

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *