Vita lögner

Lögn är ett starkt ord, ellerhur. Det finns olika lögner i olika sammanhang.

Det här stod skrivet på baksidan av ett mjölkpaket:

”När du kommer till skolan en morgon möts du av din bästa kompis Markus, som har fått ett par nya skor av sin mamma. Själv tycker du de är jättefula och skulle aldrig kunna tänka dig att ha ett par likadana. Markus är jätteglad för skorna och frågar om du också gillar dem.
Hur gör du? Säger du som det är, att de är de fulaste skor du någonsin sett, eller håller du med Markus för att inte göra honom ledsen?”

så, tycker ni det är okej med vita lögner? Brukar ni själv säga nått annat än vad ni egentligen tycker, bara för att inte såra den du känner?

Säg att en person som man inte känner vill umgås med dig och kommer med olika saker ni kan göra. Tycker du att det är bättre att säga att man inte hinner/orkar vara med den, än att tala sanningen: ”jag tycker du är tråkig och irriterande och skulle hellre gnaga av mig ena foten och slå mig själv medvetslös med den än att umgås med dig”. Sånt  går liksom inte att formulera på ett bra sätt, utan att såra.

Vad tycker du, tycker du att man ska dra en vit lögn för att inte såra din bästa kompis eller säga sanningen att du tycker dom är hemska? kommentera.1165502064_157222413

 

1 795 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *