Vad är en bjd?

Hej!

Jag har två stycken bjd’s. Jag får sjukt mycket frågor om vad det är och jag gjorde en video på vad det är innan jag fick hem dom men tänkte göra ett inlägg om dom :)

En Ball Jointed Doll är precis vad det låter som. Det är en docka som är kul-ledad på samma ställen som vi människor har leder.Det gör att dockorna är väldigt rörliga och så kan dom posera lättare än andra gör dockor. Dessa dockor kan då sitta och stå utan problem jämfört med bratz mm.

Med vanliga dockor man man byta kläder och skor men med bjd kan du byta alla kroppsdelar till andra.  Från hela huvudet till färgen på dess ögon. Du kan byta ut dens händer så den kan hålla i saker, längden på benen kan ändras, allt kan helt enkelt bytas ut! Du är inte fast med massa frisyr eller ögon heller utan det kan man också byta.

Jag har lite olika kläder, skor och peruker där ifrån så om ni vill så akn ni kommentera om ni vill ha en video på det?

Detta är anledningen varför bjd är såå fantastiska :D

Man kan ju undra varför en docka kan kosta så mycket.  BJDs är gjorda i ett material som kallas resin. Det går det inte att smälta om plasten när den väl har stelnat, så då får man slänga det. Minsta lilla luftbubblan kan alltså förstöra allt. Dessutom är alla dockorna handgjorda. Nu kanske du fattar varför dom är dyra? .
Ball Jointed Dolls finns i många olika storlekar, från 9cm höga dockor till 80cm höga dockor. Kanske till och med ännu större?

Jag har två stycken som jag sparat ihop till alldeles själv. Det är två tjejer och den ena heter Yoyo och är cirka 25 cm hög. Min andra heter Cherie och är cirka 41 cm hög.

Hoppas ni fått lite svar!

20131122-151626.jpg

20131122-151631.jpg

3 680 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *