Sönderslagna saker (allmänt oförsiktig)

Hej,
Vet ni var jag stör mig på eller vad jag tycker är skit idiotiskt? Det är när folk är oförsiktiga med sina saker. Som när man får en iPad utav skolan för att jobba bättre eller vad man nu säger och så kastar man runt den som in i väggen och är jätte oförsiktig.
Det handlar inte bara om iPads utan jag pratar liksom allmänt. När man kanske får en ny mobil, kanske en iPhone så har den gott sönder efter två dagar, det är ju inte okej?
Ibland kan det vara så att det inte var meningen men ni fattar. Alla vi alla har någon som vi känner som är väldigt oförsiktig, iaf jag.. Men liksom att man haft 5 iPhones på ett år och alla har man gjort sönder.
Det tycker jag är väldigt oschysst mot den som köpte mobilen. Man kanske köpte den själv men man måste ändå betala lagning eller för en ny.
Det var flera som gick i min skola men som börjat sjuan som kastade runt sina iPads och kastade in dom i väggen. Dom sa ”det är ändå inte vi som kommer betala lagningen, så vem bryr sig?”
Om dom gillar fotboll väldigt mycket och spelar det på rasten och någons iPad gått sönder så betalar ju skolan det men då ryker det pengar och då kanske man inte kan köpa en ny fotboll till klassen eller skolmaterial.
Jag tycker att man ska vara rädd om det man har.

Jag pratade lite om appel nu men jah menar ju att många är oförsiktiga och jag har varit med om just med detta med iphones och ipads.

20131125-161849.jpg

35 kommentarer

35 kommentarer på “Sönderslagna saker (allmänt oförsiktig)”

 1. ebba skriver:

  På min skola får man betala själv om man har sönder sin ipad….

 2. linnea skriver:

  det är samma sak i min skola en i min klass slänger sin iphone 4s i golvet typ jämt

 3. Fisk skriver:

  Förlåt nu, men detta inlägg var ju bara om Apple produkter. Asså iPhones och iPads är inte livet. Bara för du har båda det skriver du bara om det. En i min släckt har Samsung S4 och nehe dem är inte så coola. Dem är då coolare än en iPhone 5.

  1. chris skriver:

   Det spelar väl ingen roll viken telefon man har men iphones är rätt känsliga för dom tåls inte att slängas i marken och dyrt är de också med att köpa telefonen och lagningen.

   1. Guest skriver:

    samma sak med HTC one, överkänslig men så himla grym. ;)

    1. Lii Aww skriver:

     Nokia då? Har hört att dem är väldigt starka, också cat b15!

   2. Fisk skriver:

    Samsung är egentligen bättre

  2. Märta skriver:

   Ja samsung är bäst!

 4. Elin.A skriver:

  Lisa,du har helt rätt jag tycker också att det är korkat.

 5. Emelie skriver:

  Men detdär med trasig iphone, vad spelar det för roll för dig haha? det tar ju den personens föräldrar hand om :) men skolans grejer var bra sagt av dig men betalar man inte själv för ipaden isåfall?

  1. Märta skriver:

   Men ändå, man kan ju inte bara gå omkring och kasta alla sina ömtåliga saker i golvet och väggarna, man måste ju ta lite ansvar oavsett om det är i skolan eller hemma.

 6. Fisk skriver:

  Bra att du la till det i slutet. P.g.a mig :)

 7. myayay skriver:

  Iphone är en bra mobil men det går så lätt sönder t.ex om man tappar de så kommer det en sprika :/ ja har Iphone 5s den gick starx sönder men just nu har jag samsung jag tappade den i marken och det kom inte sprik på den såååå Iphone är lite dålig kvaliteet?? <————–

 8. Märta skriver:

  Jag håller så mycket med! Det var en kille i skolan (äldre än jag t.om) som först hade haft en Iphone 4- tappade den i marken och den gick sönder, fick en ny Iphone 4- tappade och den gick sönder, fick en Iphone 3, tappade den och den gick sönder, beställde en Iphone 5 och under tiden fick han låna sin mammas Iphone 4 och vet ni vad? Han tappade den- och den gick sönder! Och hans föräldrar betalade allt det här! Ehmm, hur mogen och bortskämd var han egentligen?

 9. Elliesweetheart Johansson skriver:

  jag håller självklart med . Jag har ingen iphone men iallafall , asså jag brukar se alltid någon som har sprucken Iphone asså det är så onördigt att köpa en Iphone eller någon annan mobil . För de vet att Iphones är mest känslig men man kastar bort sina pengar i helt i onödan . Men jag tycker att det är dåligt att man köper en dyr mobil och sedan efter 2 dagar …. Den går sönder . Så jag tycker att man ska hålla dom hela men visst några tycker typ så här – Om men det var en liten spricka . Men jag tycker att du har helt rätt :) kram <3

 10. Emma Andersson skriver:

  på vår skola har man självrisk på 1000 kr. om den går sönder kostar det 11000-12000. vi får macbooks

 11. Selenator skriver:

  Hej Lisa!! Jag är en tjej som är en stor Selenator!! Jag vill säga nåt om din s eller k.
  Fråga-Säg ditt namn baklänges medans du jonglerar. Du får asså inte fuska o kolla det innan, du ska komma på det o säga det (ditt namn då menar jag Misslisibell) .
  Fråga-Om du var tvungen att sminka dig med ett sorts djurmat, vad skulle det vara? Hope u answer! ♥

 12. Mina skriver:

  Hvor kjøpte du skoleveska du bruker nå på skolen? Pleaz svar. Lurer kjempe mye… Kan du linke nettadressen?

 13. Joakim skriver:

  ja håller med och om man är så oförsiktig kanske man inte är mogen att ha en sån mobil/surfplatta

 14. Belphegoreos skriver:

  Jag håller helt med dig, jag tycker att det är så irriterande när folk inte tar ansvar för sina saker. De som du säger kastar runt sina Ipads de fått av skolan visar bara hur omogna och opålitliga de är!

 15. Agnes skriver:

  Håller med!! Men inte för att vara elak…det stavas apple….

 16. Viveka Andersson skriver:

  Det stavas apple:)
  http://vivve.blogg.se/

 17. Hanna skriver:

  du har SÅ rätt lisa!! jag håller med 100 % nej 110 %
  fortsätt med vad du gör du är bara BÄST!! <3

 18. Älskar dej skriver:

  Klart att om man är oansvarig att det är irriterande. Men om man har haft 5 iphones på ett år och alla har gått sönder måste det ju inte vara för att man är oansvarig osv. Jag har totalspräckt min mobil på både framsida och baksida när jag tappat den tre gånger, men för att jag liksom har tappat mobilen flera gånger kanske det inte betyder att jag är oansvarig? och mina föräldrar vet ju att det kanske inte är hur lätt som helst att ha en iphone i två år (som jag haft min) utan att den går sönder så dom tänkte ju på det innan dom köpte den till mej, så liksom för att min mobil är trasig kan jag ju inte tycka sådär väldans synd om mina föräldrar som faktiskt erbjöd sej att betala lagningen. Liksom jag hade ju kunnan betala det själv om dom bad, men men alla har ju olika ”regler” för sin mobil.
  Ja, jag håller som sagt inte riktigt med dej, men man har ju sina åsikter.

 19. Älskar dej skriver:

  Ja och vi får datorer och man får en ny första gången den går sönder, andra måste man betala hälften och om den går sönder fler gånger får man betala själv
  Vi har datorerna från 6:an till 9:an

 20. Nora skriver:

  Apple har en speciell garanti på ett år som gör att om ens produkt går sönder osv så får man ut en ny gratis. Vet inte inte om d e begränsat antal men aa…

 21. feven skriver:

  men om skolan betalar hela tiden varför tar de inte bara bort ipadena från de som kastar in de i väggarna
  för annar betalar ju de hela tiden och då slösar skolan jätte mycket pengar

 22. My husband and i have been quite relieved Emmanuel could round up his researching through the entire precious recommendations he came across through your web site. It’s not at all simplistic just to choose to be handing out things that many others may have been trying to sell. And we also discover we have the blog owner to give thanks to for that. Those illustrations you made, the easy blog navigation, the relationships you will give support to instill – it is most incredible, and it’s really making our son and us reckon that this content is brilliant, which is certainly tremendously pressing. Thank you for everything!

 23. youtube.com skriver:

  Whoa! This blog looks just like my old one! It’s on a completely different topic but it has pretty much the same page layout and design. Outstanding choice of colors!

 24. Greetings from Los angeles! I’m bored to tears at work so I decided to check out your blog on my iphone during lunch break. I love the information you present here and can’t wait to take a look when I get home. I’m shocked at how quick your blog loaded on my phone .. I’m not even using WIFI, just 3G .. Anyhow, superb site!

 25. Learn More skriver:

  I just want to mention I am just newbie to blogging and truly savored this web-site. Probably I’m planning to bookmark your blog post . You really have tremendous articles and reviews. Bless you for sharing your web page.

 26. A person’s Are generally Weight loss is definitely a practical and flexible an eating plan method manufactured for those who suffer that want to weight loss and therefore ultimately conserve a much more culture. weight loss

 27. I need saying thanks to you because of this great read!! I definitely enjoying every little it smile Concerning you bookmarked to see new items post.

 28. Ekspress Kurye skriver:

  Kurye olarak hizmet veren kişiler, bulundukları lokasyondaki her adrese en kısa sürede ulaşma yolunu bilirler. Üstelik verilen bu görevi hava, trafik ve buna benzer diğer olumsuz şartlardan etkilenmeden yerine getirirler. Yani iş hayatı başta olmak üzere hayatın hemen her alanında önemli görevleri üstlenebilir ve başarıyla yerine getirebilirler. Özellikle büyük şehirlerdeki trafik kaosu ve adres konusundaki karmaşa göze alınırsa, kurye hizmetlerinden faydalanmanın bazı durumlarda zorunlu hale geleceği anlaşılabilir. Örneğin İstanbul’un bir noktasından diğer bir noktasına acil şekilde önemli bir evrak ulaştırmak gerektiğinde ya da hastanızın ihtiyacı olan ilacı acil ve güvenli bir şekilde ulaştırmak gerektiğinde, İstanbul moto kurye hizmetimizden faydalanarak sorununuza çözüm üretebilirsiniz.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *