Skola imorgon

Imorgon är det skola igen och då börjar det en ny kille i min klass och det är väldigt spännande så hoppas att han är snäll.

Det här med att – skolan är så hemsk, hatar den!!
Jag kan inte förstå varför folk tycker så illa om skolan egentligen, Skolan är inte det roligaste men jag har absolut inget problem med att vakna tidigt för skolan. Tänk ändå på att man lär sig så mycket och utan utbildning kan man liksom inte bli något.
– Tänker sluta gå i skolan, blää!
Då får du väll sluta som uteliggare eller något liknande.
Många hatar matte, utav mattematik kan man inte klara sig. När man är i affären och ska köpa 5 mjölk så vill man veta vad det kostar tillsammans men utan matte.. hur ska det gå!
Jag tycker ni ska tänka när ni vaknar,
Yes, skola! Dax att lära mig något nytt!
Istället för,
Skit, skola.. Jag hatar verkligen skolan!
Man får ju inte en så bra skoldag om man säger så när man vaknar.
Man träffar ju kompisar varje dag!

Tänk på det :)

Ni kanske har det väldigt svårt i skolan att lära er, men försök. Jag vet att det kanske är svårt men satsa allt på lektionerna, lyssna noga :D

Om ni är mobbade, chin up! Jag såg på ett program idag som heter ”kändisbarnvakten”. Ni kanske har sätt det? Det handlar iallafall om en barn jury som åker till en kändis så att den ska vara barnvakt, dom ska helt enkelt utse den bästa kändisbarnvakten.
Det programmet jag såg var det Morgan Alling som var barnvakt och han berättade att han var mobbad när han var mindre men vet ni hans knep? jo, Han tog armen som en sköld framför kroppen så att alla fula ord stannar på skölden och inte går in i hjärtat♥

Jag känner mig iallafall lite bättre som tur är, Har haft ont i mitt huvud men jag tror jag kan gå till skolan imorgon för vill välkomna den nya eleven i klassen och lära mig något på lektionerna!

pizap.com10.90839368989691141386515689252

49 kommentarer

49 kommentarer på “Skola imorgon”

 1. ellenbrappi skriver:

  Såg också på kändisbarnvakten på det avsnittet du såg.
  Han hade bra tips !
  Pågrund av det här inlägget har du fått mig att tänka positivt om skolan<3

  Tack.

 2. lol skriver:

  och detta säger du som sitter och gör videos på lektionerna, du får ta bort denna kommentaren om du vill men du vet att jag har rätt, och det här med affären, var ett ganska dåligt exempel, de flesta kan ju enkel matte och alla har ju en mobil med miniräknare men förstår vad du menar…..

 3. Julia skriver:

  Alltså herregud, skola är ingenting när man är i din ålder!

 4. Ida f skriver:

  Vad går du i 6:an? kanske 5:an? De är inte så konstigt att du tycker om skolan och så men det är bara för att upp till 6:an så är de rena lekskolan! Du ska se när du börjar 7:an det blir bara värre och värre. Jag går nu i 8:an och jag ska säga dig att dom senaste 4 veckorna har varit de jobbigaste i mitt liv. Vi har haft mellan 3-5 prov per vecka och läxor på det. Så jag tänkte bara säga dig att njut av den tid du har kvar på mellanstadiet för när det kommer till högstadiet så kommer du ångra att du en gång sa att skolan var kul!

 5. Hanna skriver:

  det där var en stor motivation för mig! nu är jag redo för måndag morgon och en hel skolvecka, med ett leende på läpparna! Tack misslisibell

 6. Johanna skriver:

  Det enda jag inte gillar med skolan är att man måste gå upp så tidigt:D Men annars är det kul. Jag har en fråga om adventstävlingen:
  Måste man skicka ett nytt mail för varje tävling?
  Jag skickan ett mail om den frågan men jag fick inget svar!

  1. Miss Lisibell skriver:

   Man skickar in EN gång.

 7. KS skriver:

  Jag tycker att du tänker väldigt klokt och moget när det gäller skolan. Det man inte ser meningen med nu kan man komma att ha nytta av senare. Jag avskydde matten och tyckte att det var hopplöst och svårt och hade någon sagt till mig att jag kunde få slippa hade jag glatt gått därifrån. Även om jag inte var så bra på det har jag ändå haft nytta av det lilla som fastnade, och tänk om jag inte ens hade haft det? :-)

  Lycka till!

 8. Juliia Nordqvist skriver:

  Det är härligt att du tycker o tänker så, själv hade jag så roligt i lågstadiet. Nu går jag i nian och ska söka till något gymnasie och jag har verkligen tyvärr HATAT Högstadiet för det kommer så mycket mer skit snack o man måste göra det bästa från sig o gör man redan sitt bästa ska man göra ännu bättre, det tar på sina krafter så skolan inte är rolig, verkligen inte.. Jag ser fram emot att börja gymnasiet vilket jag än kommer in på för att jag SJÄLV väljer nått JAG tycker är kul och får lära mig massa om det och även vanliga ämnen. Det ska bli så kul och jag ska söka Makeup artist även fast alla vuxna säger till mig att jag inte kommer få jobb som det och det är så svårt o hitta jobb vill jag göra något jag tycker är KUL för dessa 3 åren. Tänk så du med när du väljer. Kram <3

  1. Sara Svensson skriver:

   Måste bara hålla med dig. Går bara i 7:an men håller helt med. Högstadiet är mycket värre än mellanstadiet, så mycket mera press. Inte bara den sociala biten utan också betygen. I 6:an var det ganska lätt att komma upp till höga betyg (A-B) i 7:an och 8:an (Nian också) så är det mycket mycket svårare. Är jag den enda som tkr man skulle missa aldeles för mycket om man var borta en dag?

 9. Alva skriver:

  Jag är ledig imorgon! :D För lärarna ska ha en planeringsdag och man ska bara gå skola ett viss antal dagar så min skola är ledig .D

  1. stina skriver:

   COOLT!!!+ ALLA HAR VÄL STUDIEDAGAR?

   1. Alva skriver:

    Jajamän ;))

   2. disqus_CuyJQ0HldW skriver:

    Jag hade inte en enda under hela grundskolan. Ett år in på gymnasiet har jag fortfarande inte haft någon.

    1. stina skriver:

     Man ska bara gå ett viss antal dagar så isf har ni fått dagar längre på lov. sbörjat loven tidigare eller haft kortare skaoldagar

 10. Kappis skriver:

  Det är inte alltid så enkelt… om man är mobbad menar jag. Då blir skolan som ett fängelse. Vissa lärare låtsas som att dom inte märker något. Det finns såna som inte bryr sig alls. Har man tur hamnar man på en bra skola. Vem som helst kan bli utsatt om man hamnar på fel plats med fel personer. Men jag är glad att du tänker så, det är det jag satsar på. Bra utbildning alltså. Dock det är svårt att älska något när man är blir påhoppad varje gång man kommer dit. Man känner att man inte passar in och känner sig hatad. Därför kan man hata skolan, man är inte trygg.

 11. Liiinn skriver:

  Bra blogg, checka gärna min blogg http://liinnn.devote.se/
  Började med den idag! ;)

 12. jenny skriver:

  besök gryymmaste bloggen i sverige http://www.nattstad.se/guldhjärtat

 13. Emma skriver:

  Jag är med i advents tävlingen, men kan inte skriva kommentar på YT så kan man skriva att man är med här?

 14. Denise Andersson skriver:

  Hej jag vet inte hur man gör när man är med i advents tävlingen

 15. stina skriver:

  eller låt oss säga så här:
  Ja, man kanske klagar på tiden men det är en sak men du drog upp det där om mobbning och dina åsikter är väl dina åsikter antar jag men ”Om ni är mobbade, chin up!”
  Det är inte enkelt att gå till skolan och le, skratta och vara glad när folk slår en och behandlar en allmänt illa..
  Min åsikt, vem som helst kan kommentera och argumentera emot mig men står ändå fast med de ord jag nyss skrev Tack för mig, Kramis Kramis!

 16. stina skriver:

  DU, VILKET FJANTIGT INLÄGG!!!!!
  MAN KAN VÄL KLAGA PÅ ATT MAN INTE TYCKER OM CHOKLAD OM MAN VILL OCH SAMMA SAK OM SKOLAN…DET ÄR INTE ENKELT ATT VA MOBBAD………….TÄNK ATT GÅ TILL SKOLAN VARJE DAG OCH TÄNKA F*CK IT JAG ORKAR INTE MED MER SLAG OCH TASKIGA ORD, JAG ORKAR INTE MER….JAG BRYR MIG INTE OM JAG SLUTAR SOM EN UTELIGGARE JAG ORKAR INTE, INGEN SKULLE SAKNA MIG OM JAG FÖRSVANN, SÅ, VARFÖR, INTE,…..

  MEN DU OM DU TROR DET ÄR SÅ ENKELT ATT LE, SKRATTA OCH VARA GLAD NÄR MAN INTE HAR NÅGRA KOMPISAR OCH BLIR SLAGEN OCH RETAD VARJE DAG…SÅ VISST TRO DET

  KRAM STINA

  1. stina skriver:

   oj, kolla på min andra kommentar
   I
   I
   I
   I
   V

 17. Elin skriver:

  Jag tycker att du både har rätt och fel. Det är inte alls lätt och gå till skolan och bli kränkt av ord. Man vill bara hem och det är en anledning till att så många tycker blää om skolan.. så mobbning är ett stort problem Lisa. Om man ska vara ärlig så hjälper det inte med en sköld. Man måste få riktig hjälp ;)

  Sen om man kanske har pluggat i hela året och ändå blir uteliggare.. det har hänt en som är mig nära och det är slumpen som avgör ifall man blir uteliggare eller inte. Men de flesta som blir det pluggar inte så mycket i skolan, det har du rätt i! :)

 18. Love<3 skriver:

  Jag tycker att det är lite jobbigt att behöva gå upp tidigt men det gör inte så mycket för snart är det ju jul lov!!!!!<3

 19. manalking skriver:

  Håller med dig lisa men inte för att verka taskikg men om man är mobbad är det inte lätt att tycka om skolan man är rädd att bli slagen och retad och då kanske man inte ”chin up” utan man känner sig inte tryg. Det finns många lärare som ingronerar om man blir mobbad och bara säger: det löser sig oroa dig inte, men hur ska man inte oroa sig och det inebär att man behöver hjälp från nån som förstår en och tar det på alvar. Men håller med dig om skolan är viktig och utbildnigen för om man inte går på skolan får man inget jobb eller pengar. Sån tur är jag inte mobbad
  Kram mana en av dina största fans♥♥♥♡♡♡

 20. manalking skriver:

  Manal

 21. manalking skriver:

  +Miss Lisibell

 22. Sandra skriver:

  Vänta bara lilla gumman tills du börjar åttan! Då börjar helvetet. ett tag grät jag varje morgon för att jag ville så inte gå till skolan pga sömnbrist från alla läxor. och jag blir inte mobbad eller något och har B i nästan alla ämnen.

  1. Julia skriver:

   Vänta tills du börjar 1an i gymnasiet gumman!

 23. Sandra skriver:

  Jag förstår verkligen inte hur alla barn klagar över skolan. I låg och mellanstadiet var det ingen som klagade över skolan. Sedan i högstadiet, jo där fanns det klagomål, men så himla jobbigt var det inte om man lade manken till.

  Nu har jag ett halvår till studenten och vad väntar senare? Jo, ytterligare skola! För att vidareutbilda mig till mitt framtida yrke.
  Jag må ha gått 12,5 år och har 3,5 år kvar, men klagat har jag inte gjort särskilt mycket. Det är framåt nu som jag tycker att det blivit jobbigt.

 24. aida skriver:

  Ja så sant så Lisa <33 Fina ord du använder :)

 25. Ingvild skriver:

  Hej!

  Jag förstår vad du menar med att skolan inte är så hemsk men…. Ibland är den faktiskt det…-.-
  Jag går till skolan endast för att jag måste och för att jag får träffa mina underbara kompisar. Men endast därför….
  I min skola så respekterar lärarna inte oss, många är otrevliga och dumma. Och så slutar vi jättesent varje dag… (Runt 4 ) jag går alltså i skolan 8 timmar varje dag. Lika länge som en vuxen normalt jobbar. Det är jättejobbigt och efter ett halvår så blir man så utsliten att man inte orkar mer och stannar hemma från skolan allt oftare.
  Vi i min klass har pratat med våra lärare och frågat om vi kan få lite mindre raster och kortare skoldagar men dom vägrar att ens försöka hjälpa oss. Sedan klagar dem över att vi slarvar oss igenom lektionerna pga att vi är så trötta! Så just nu är det jättejobbigt för mig i skolan och allt känns meningslöst…
  Man behöver ju kunna matte men varför ska man kunna vad ett verktyg i tröslöjden heter? Om man vill bli snickare kanske men det vill iallafall inte jag…
  Tack och lov att jag har fina vänner att vara tillsammans med iallafall..:)
  Hoppas du får det bättre än jag när du börjar 7an ….

  Kram&hejdå!!

 26. xandra004 skriver:

  Men snälla tror du att alla tycker väll inte som dig. Bara för att du skriver så där har du EN lissibell mindre! Och jag har följt dig sen du började med youtube sååååååå… BYE!!!

 27. disqus_CuyJQ0HldW skriver:

  Kom upp i ålder så ska du få se varför skolan inte är så rolig. Handlar dessutom inte alltid om att just skolan är tråkig, det kan vara annat som gör att man hatar den. Jag tyckte också att skolan var helt okej i sexan och det var inte direkt jobbigt, men sedan kom betygstressen, nationella och alla mina psykiska problem blev bara värre och värre. Det är ett under att jag ens kom in på gymnasiet och klarar mig så bra som jag gör. Jag har inte direkt något svårt eller avancerat ämne i skolan, det svåraste är väl egentligen engelskan, men eftersom att engelska är något jag har lätt för så blir den inte lika svår. Våra dagar är korta och vi har nästan inga läxor, ändå får jag slita arslet av mig för att klara mig. Snälla du.. Innan du uttalar dig om något så ta reda på fakta. Alla hatar inte skolan för att den är tråkig eller blir mobbad. Det finns miljarder orsaker till varför man kan hata skolan eller inte orka med den.

 28. stina skriver:

  TILL Lejla Pasic Karalic

  TILL Lejla Pasic Karalic

  TILL Lejla Pasic Karalic

  Du är en mobbare, tänk på det du skrev till mig…

  Det du skrev till mig är mobbning, DU är en mobbare…det du skrev kan få mig att t.e.x ta livet av mig, börja droga eller skära mig…+ Jag sa inget taskigt till henne…

  1. stina skriver:

   @Lejla Pasic Karalic

 29. the awesome skriver:

  host host Lisa lilla. Så lätt är det inte om du är mobbad. Hur stark du än är så kan du inte alltid säga allt. Tro mig. :) Det är inte pinsamt att va mobbad, eller att man är svag, men en mobbar hackar ur dig allt du har, svårt att förklara för nån som alla vill va med, men sånt är livet, och mobbning kommer alltid att finnas ^^

 30. Anonym skriver:

  Jag förstår vad du menar, men alltså när man går i typ mellanstadiet som du, har man inte lärt sig det viktigaste inom typ matten? Det tycker jag iallafall, och jag kan redan tillräckligt mycket, så jag vill inte direkt gå upp tidigt, gå och lägga mig tidigt o.s.v. för att lära mig saker som jag inte ens har användning av och som inte är kul?

 31. Julia skriver:

  Nice knep!♥

 32. Nathalie Alie skriver:

  vänta bara tills du börjar gymnasiet, då är det inte lika kul längre :)

 33. Manda Fjongs skriver:

  ”Man träffar kompisar varje dag!” Juste… vilka kompisar? … jag har ju inga….

 34. anonym skriver:

  Asså..jag vet inte om det bara är min skola dom är nice och skit bra? Jag går i 7:an och visst det är mkt press och stress med betygen, men 8:an är det värsta. Jag går på samma skolan som min brorsa gick på (nu går han på gymnasiet) och han sa att åttan är värst. Jag tycker 7:an är mkt mrr nice än vad sexan var, kanske för att vi hade så mkt prov ich läxer i sexan men inte nu? Iaf alla tycker olika men jag tycker att sjuan är bättre än sexan..

 35. Märta skriver:

  Du får det att låta som att mobbing inte är något speciellt, och att det bara kan försvinna hur lätt som helst. jag ska säga dig en sak: Mobbing försvinner inte bara genom att man håller handen som en ”sköld” framför kroppen. Det märks att du inte varit med om detta…

 36. anonym skriver:

  Hemskt, ett av dom orden jag tänkte på när jag läste din text Manda Fjongs. Mitt liv är inte heller så värst kul, jag har en bästis. Hon får mig alltid att skratta (det är bra eftersom jag har tappat intresset att va glad). Men när vi har lov är det skit för mig, då bryr hon sig mer om sina kaniner som ska iväg på utställning än mig. På hela sommar lovet va jag bara med henne ca 4 gånger. Mamma klagade på att jag aldrig va med någon, som om jag hade tusentals vänner att välja mellan, som jag inte har. Nu är det höstlov, och jag och bästisen hade bestämt så MYCKET att göra (som att gå på bio, bada på badhus, sova över), men nej. Allt sket sig som vanligt, istället så ska hon på utställning med kaninerna, hoppa med kaninerna i trädgården, och kolla till dom små kanin bäbisarna. Kom igen? Att hoppa med lurvsakerna i trädgården tar inte mer än 40 min, att stirra på bäbisarna tar 3 min, och räkna dom tar 1 min. Jag har börjat tröttna på allt kanintjafs, vet att jag spårade ut helt från ditt ämne, men jag är inte helt klar än… På skolan ska hon alltid spela fotboll (den sporten jag hatar) och lämna mig själv, så det är ju också väldigt störigt. Den ända gången jag ser henne i skolan är på lektioner, maten och när vi ska hem. Usch, det är svårt att se glad ut när man egentligen vill gråta,skrika och svära. I 1:an och 2:an gick jag helt ensam på rasterna och vågade aldrig va med, när vi började 3:an så brukade jag tänka ”Låsas va rolig, låsas va en bra vän som alla vill va med. Du ska inte gå själv på rasterna mer.” Kan säga att jag fick några vänner, i 4:an ville mamma att jag skulle byta skola. Jag vägrade, dock ångrar jag mig lite nu… I 5:an hittade jag min nuvarande bästis, det var innan allt kanintjafs. I 6:an, det är där jag är nu. Kan säga att jag önskar att jag vore min bror, allt såg så enkelt ut för honom. Jag saknar dagis där allt var så enkelt och längtar fruktansvärt mycket till högstadiet, där jag kan få bättre vänner. Ville bara få skriva av mig allt Detta, jag kanske ytligt har ett perfekt liv, men jag känner inte så. Usch.

 37. visit skriver:

  I simply want to mention I’m newbie to blogs and really savored your website. Almost certainly I’m planning to bookmark your blog . You surely have great article content. Bless you for sharing with us your web-site.

 38. I regard something truly special in this website .

 39. Someone essentially assist to make critically posts I’d state. This is the very first time I frequented your website page and to this point? I surprised with the analysis you made to create this actual submit incredible. Wonderful process!

 40. What consultants are generally not mentioning on the subject of Ataşehir kurye and ways it affects you actually.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *