Märkes kläder osv.

Jag hade tänk att skriva lite om alla dyra märken. Många har ju ifrån Hollister, A&F, ralph lauren osv. Många är lite så att dom vill ha väldigt mycket sådana märken.

Ja, jag tycker märkena är sjukt snygga och riktigt bra kvalitet. Men varför vill vi ha sådant är frågan?

Jag tror det är för att vi läser många kända bloggar som har mycket pengar som kan köpa mycket sådant, jag tror vi får det utav dom! Det känns nästan ibland som att vissa har dyra märken för att visa. ”Oh, jag har så mycket pengar” ”jag kan köpa vad jag vill”. Jag har märkt det på lite folk jag sätt. Lite på deras beteende.

Jag har lite ifrån Hollister, något ifrån A&F och en tröja ifrån Ralph Lauren. Jag tycker kläderna är snygga och dom har väldigt bra kvalitet, därför köpte jag dom. Men jag är liksom inte ett märkes freek som måste ha sådana kläder. Jag tycker kläderna är snygga och jag har inget behov över att ha dom.

Jag köper liksom kläder på andrahandsaffärer ibland. Jag tycker dom har väldigt bra saker för billiga priser. Jag har hittat ifrån massa bra märken där. Lindes, Kappahl m.m. Jag har sätt på youtube en som hittade något ifrån ett rätt dyrt märke. (kommer inte ihåg vilket märke).

Varför tror NI att folk köper mycket märkeskläder? Är det kanske för att få bekräftelse att man är snygg och har råd med mycket. Jag har ingen aning, vad tror ni?     _DSC0171

181 kommentarer

181 kommentarer på “Märkes kläder osv.”

 1. Thelma Olsson03150 skriver:

  Okej! Kram!<3

 2. Thelma Olsson03150 skriver:

  Älskar din 4 Easy Outfits For School video!<3 <3

 3. Tina skriver:

  Alltså det brors på hur man är några köper sånt för att vissa jag har pengar och sånt och köper dyra kläder liksom och några som är snälla bara tänker jag gillar deras kläder dom är rätt sköna och bra men några tänker jag är rik för att jag köpte sånt

 4. Tina skriver:

  Du är en av dom snälla som bara tycker dom är bra och sånt och sköna det tycker jag också har lite kläder

 5. Tina skriver:

  Där ifrån

 6. Ellinor Persson skriver:

  För de första är dina saker från ebay antagligen fejk.. Och som svar på frågan: jag har märkeskläder ibland, för att man känner sig fin och lyxig i det. Second hand är smart, men jag har aldrig köpt begagnade för min mamma är rädd att de man köper av har vägglöss. Sen vet man ju inte vad dom andra gjort med kläderna.. de kanske haft maginfluensa och spytt i dom osv haha, bara jag som tänker så? :o

  1. Märta skriver:

   Men så länge kläderna är ordentligt tvättade, så spelar det ju ingen roll om den förra ägaren spytt i kläderna eller inte?

  2. grgege skriver:

   jag tänker också så haha, jag kan inte ens köpa på typ tradera fast kläderna är helt nya därifrån hahah.

 7. T-nice skriver:

  Tror att man köper kläder för att visa att ” Ååå kolla på mig, jag har en hollister tröja på mig” Det är vad jag tror, om jag köper såna märkeskläder så uppmärksammar jag mig inte på märket/symbolen utan jag inställer mig på om kläderna är sköna eller inte.
  Bara jag som gör så?

  1. Märta skriver:

   Samma här!

 8. Märta skriver:

  Där håller jag VERKLIGEN med dig! Jag har ingenting alls från något speciellt märke utom typ Desigual, och alla kläder därifrån har jag köpt på rea, så de kostar inte mycket mer än kläder från vanliga affärer såsom Lindex, Kappahl, H&M (lit dyrarae såklart, men inte mycket), mm. Men många i min klass har väldigt mycket märkeskläder, och märkesskor. Och man märker verkligen att de bara vill visa upp det, för att förklara att man har mycket pengar, och räd att köpa dyra saker mm. Jag menar, vem går annars ute med gummistövlar hela våren, och hela hösten, om det inte vore för att man vill visa upp sina ”hunters”. Och det är dessutom bara de som har ”hunters” som går omkring så mycket i gummistövlar! Jag tycker bara det är korkat att köpa skor, kläder mm. för 1,000-2,000 kronor!

  1. Lii Aww skriver:

   Andra stövlar fungerar likadant, men dyra skor skulle jag aldrig spendera pengarna för. Mestadels för att jag vill inte förstöra dem och p.g.a. vädret och jag är rätt så äventyrlig och för att dem är lite ”mer ömtåliga” känns det som. (:

   1. Märta skriver:

    Håller me! De skulle bara bli förstörda på en gång, haha! Jag är också väldigt äventyrlig!

   2. Gry skriver:

    Håller absolut inte med! Tycker att fruktansvärt många underskattar märkes, kläder skor etc. Som du skrev här över, att du/ni aldrig skulle kunna använda ett par dyra märkesskor och att det känns som att man ska förstöra dem, bull shit. Sure om du syftar på tygskor, visst, men inte skinnskor i alla fall. Jag har ett fler tal par Dr Martens för mellan 1,5 och 2 tusen lappen och hellre sparar jag ihop pengar till ett par Dr Martens än att köpa ett par wannabe Dr Martens för 199 kr på skopunkten. Detta gör jag ju inte bara för att det är just Dr Martens som i märke utan för att först och främst tycker jag de skorna är sjukt snygga och de har as bra kvalité. Dr Matens har verkligen super duper kvalité och håller jätte bra och länge. Jag har haft mina Dr Martens i dryga ett år och jag har använt dom dag in och dag ut och dom är hur jäkla bekväma som helst, riktigt skinn slår ALLT! På Dr Martens är både insidan och utsidan i skinn så i början när jag hade köpt dem var de ganska hårda i skinnet men efter ett litet tag blev de hur mjuka som helst och formar sig perfekt till foten och ju längre man går med den ju skönare blir dem och även personligen blir dom vackrare och vackrare och detta gäller alla skinnskor. Skinn har den fantastiska möjligheten att forma sig och bli som handen i handsken medan skinn också andas och drar inte åt sig vatten. Skinn är bara det helt bästa materialet. Jämför man då med ett par wannabe Dr Martens på skopunkten är skillnaden jättestor. Där har sulan först och främst riktigt dålig kvalité och ”skinnet” behöver vi inte ens prata om. Först och främst luktar verkligen ”skinnet” hur plastigt som helst och det är den sämsta kvalitén någonsin. I och med att den inte är riktigt skinn andas det inte, det formar sig inte, färgen flagas och lossnar, står inte emot vatten och blir fulare och fulare för varje dag jämfört med skinn som blir vackrare och vackrare för varje dag och sitter på som handen i handsken. Jag tror nog att alla Dr Martens/skinnskors ägare där ute kan hålla med mig. Så där är min långa förklaring om varför märkesskor underskattas och vad massa människor går miste om när de väljer bort märkes skor. Visst kan det ju finnas måndagsexemplar med märkes skor men majoriteten av märkes skinnskor är fantastiska. Men nu är det tack för mig.

 9. Emma Lundh skriver:

  Hej Lisa, jag undrar om du skulle kunna göra en typ 10min video med boppan eller när du är i stallet? kram Emma

  1. EpicMovies2014 skriver:

   vet du när nästa post video kommer?

   1. Märta skriver:

    Hur skulle hon kunna veta det?

 10. Ebba Stefansson skriver:

  Hej Lisa, känner du någon som heter Emilia?

 11. ssff skriver:

  När ska du lägga ut post videon väntat sjukt länge :(

 12. anna-cornelia. ♡ skriver:

  Jag tror som du, att man vill va cool & få uppmärksamhet. Att folk säger ”omg har du från hollister?”. Jag tycker också dom är snygga & skulle vara kul & ha kläder därifrån. Men är inte beroende & köper från Vanliga affärer också som h&m, Kappahl mm.

 13. Fanny skriver:

  Jag vill gärna ha märkeskläder för att det är snyggt,
  varför jag tycker det är snyggt är nog för att det är populärt.
  Egentligen är det ganska knäppt, att köpa en tröja med hollister när det finns en nästan likadan hoodie för 199, och den på hollister 599. Som exempel då.
  Men själv har jag inga märkeskläder så, förutom en sak som är min OBEY tröja som ser likadan ut som din. :)

  1. Lii Aww skriver:

   Men de kläderna som är dyra, det är för att de har bättee kvalité, dem som syr kläderna åt hollister får bra lön (tror jag) och har bra arbetsförhållande. Medan H&M har det varit tidigare om att barn har sytt deras kläder osv. När du köper dyrare kläder stödjer du även på nåt sätt arbetsförhållande (:

 14. Hej skriver:

  Jag använder märkes kläder eftersom att många har kläder från gina, lindex osv. Inte kul att ha likadant som alla! Märkes kläder 100 gånger skönare att ha på sig t.ex g-sat jeans. Dom blir inte hårda i trätten utan är alltid mjuka till skillnad ifrån dom på lindex.

  1. Märta skriver:

   Fast jag har flera par jeans från Lindex, och de håller sig alltid mjuka och är jättesköna.

   1. Hej skriver:

    bull shit

    1. Märta skriver:

     Vadå, varför får inte jag säga min åsikt? Och jag sa ju inte direkt något elakt om din kommentar?

   2. coocie skriver:

    Jag med
    jag har typ. 5 st jeans därifrån och dom är SUPER sköna

  2. Lii Aww skriver:

   Det finns flera kläder som är mjuka (: och som inte är märkeskläder.

   1. Hej skriver:

    Men dom kläderna använder ALLA

 15. Bonnie skriver:

  Jag tror dels det är som du säger att vi vill ha märkeskläder för att visa att man har pengar, att man är snygg osv. Själv går jag med märkes kläder som Ralph Lauren, Tommy Hilfiger, GANT, Hollister o sånt, och vanliga kläder från tex Gina. Jag köper för att det är snyggt, inte bara på grund av märket. Jag köper kläder jag känner mig bekväm i, vilket ofta är märkeskläder. Varför inte ha lite ”finare” kläder på sig när man har råd, ändå? min åsikt :)

 16. Tina skriver:

  Alltså vad blir det för video idag du la inte upp igår eller idag bara undrar❤️

 17. xandra004 skriver:

  lisa jag satt och spelade quiz spel på en sida som heter quizme.se och hittade ett spel som heter sexs och det är bild på ett av dina skolfoton. Dom frågar också: Är jag söt på blden. (om du inte tror mig sök på google.se jag lovar där får man inga virus) Svara så vet jag du vet iaf sen får väll du kanske anmäla? eller något sånt

 18. Matilda skriver:

  Asså igentligen är ju alla kläder märkes kläder.. Jag har en brorsa och han tjatar hela tiden om märkes kläder för att har man märkeskläder så är man tydligen en i gänget. Har man bara kläder från hm, Lindex mm. Då passar man inte in utan man ska ha dyra byxor dyra tröjor gärna Ralph Louren, hilfiger, Hollister mm.
  Ja visst det är jätte snygga kläder och så men vad sjutton om min bror köper ett par märkes jeans så kan j typ få 3 jeans för de pengarna. Jag tycker man kan ha lite märkes kläder MEN man får allt köpa andra kläder också. :)
  Ha det bra hoppas du läser den här kommentaren;)

  1. Star Bell skriver:

   Jag håller med dig och Lisa…

 19. :) skriver:

  Jag skulle nog chansa på att man vill ha en bra kvalité som du skrev. Har en hoddie ifrån Hollister och den är otroligt varm och mysig fast jag kan nog säga att jag ångrar mig att min pappa la ner 600:- från sin egen lön på en dum hoddie som man kan få för 149:- på H&M, annars är det nog för att man ska passa in, kommer man till skolan med kläder från te.x H&M så känner man sig faktiskt lite utstirrad. Vissa står och skryter om det, berättar hur många plagg och grejer de har ifrån Hollister, vilket stör mig totalt då andra personer bredvid dem står med blicken riktad i marken och är ledsna för att de inte har ett plagg från Hollister och går då hem och blir förbannade på sina föräldrar för att de inte får kläder från dessa ” populära ” märken. Är själv med om det då vissa står mitt framför ögonen på mig och babblar om hur många plagg de har, även en bekant står mitt framför ögonen på mig och berättar hur många plagg hen har och när hen köpte det och för hur mycket. Då har man sådan lust att bara ge sig därifrån då man inte orkar veta av vad fasiken de får. Jag skulle nog kunna säga att man inte ska ta och köpa kläder från dessa ” populära ” märken då det endast är slöseri med pengar.
  Men det var det.
  Önskar er alla en bra kväll, ciao! :)

 20. ssff skriver:

  åh jag kan inte se din post video #7 fast alla andra kan jag kolla på :( vad har hänt

 21. Emilia Welander skriver:

  Jag tror att de är för att alla (nästan) tror att dem är coola bara för att dem har t.ex en 2000 kr tröja som ser lika dan ut som t.ex Lisas eller en populär tjej i klassens tröja. De är inget bevis eller tecken på att du är cool, vad dig själv så är jäkligt häftig istället!

  http://www.milami.blogg.se
  Skulle betyda allt <3

 22. Lii Aww skriver:

  De flesta företag som har dyra kläder och bra kvalite är för att deras arbetare/anställda/skräddare inte har dåligt lön. Som H&M t.ex. dem var med om barnarbete skandal, och det finns dem som köper dyra kläder för att stödja bättre arbetsförhållanden. Men dessutom när man hör nåt bra om ett företag många gånger har man lust att köpa ^^

  1. Märta skriver:

   Nej, jag tror egentligen inte att märkena är dyrare för att dem som gör kläderna gör det i bättre arbetsförhållanden. Tror det beror på att kläderna är gjorda av dyrare och lyxigare material som är svårare att få tag på.

 23. Madde skriver:

  Vissa människor köper verkligen märket bara för att det exempelvis står ”hollister” stort över hela tröjan. Medans vissa köper för att kvalitén är bra och kläderna är snygga. På min skola är det bla. några som alltid går runt i tröjor det står hollister över hela (har typ aldrig sett de i något annat plagg).. Medans vissa har ibland märkeskläder och ibland vanliga.
  Detta är absolut inget pik mot någon och det är bara mina åsikter.

 24. LLADY Live Life And Die Young skriver:

  Jag och min kompis har en nyss startat en youtube kanal och vi blir väldigt glada om ni vill kika in! :D http://www.youtube.com/watch?v=91BeKDmrMcE

  1. julle skriver:

   rolig!:)

 25. mimi skriver:

  Tror att det räker med ekologiska omtåliga kläder som passar för vad jag gör. modeindustri är inte för mig så jag shitar i det

 26. Emma skriver:

  Märkeskläder är säkert gjort av lite andra material och dessutom så har märket ett värde i sig vilket gör kläderna dyrare.. De som gör kläderna har säkert fortfarande inte så mycket bättre arbetsförhållanden än de som syr kläder för H&M. De som syr kläderna är inte barn utan oftast kvinnor som jobbar i varma lokaler utan luftkonditionering, de har ingen direkta fackliga rättigheter eller lunchraster. Jag tror att alla företag, kvittar om det är H&M eller Hollister, jobbar med att förhindra barnarbete så bra de kan. Men det är ägarna av fabrikerna som har det största ansvaret, det är dem som kontollerar hur gamla deras arbetare är. Hollister, Abercrombie osv är precis samma massproducerade skit som H&M.

 27. grgege skriver:

  Jag tror det är lite vilken skola du går på också om det gäller typ 10-17 åringar för på vissa skolor måste du ha märkeskläder för att passa in, i alla fall där jag bor. Men jag tycker också att märkeskläder kan vara lite finare typ. Och sen är det bättre kvalitet och så och det har nog lite med status också att göra :)

 28. coocie skriver:

  Jag. Själv. Tycker att man kanske inte behöver dyra märkeskläder. Jag själv har aldrig bärt ett ända märkesplagg

  Men min kompis gav mig en ide
  – Ta en helt vanlig kofta
  – klipp ut Bokstäver i ett tjockt tyg och sy fast
  man kan t.ex skriva holister och klart
  då kanske du inte behöver köp för 700kr
  och då har du också fixat din egna hoodie eller nått sånt :-D

  1. Star Bell skriver:

   Bra ide!!

   1. coocie skriver:

    Tack!! :D

  2. grgege skriver:

   tyvärr skulle det nog se ganska fake ut och då skulle nog bara folk tycka det var lite konstigt men bra ide ;)

   1. coocie skriver:

    Haha ja kanske ;D

  3. Jennifer skriver:

   Det är olagligt i Sverige..!

  4. Amanda skriver:

   Det är ju bara pinsamt! Jag hatar fake märkeskläder!!! Köp hellre en snygg kofta på Zara eller Mango eller något

 29. Linnea skriver:

  Bra skrivet lisa:) Ni får jätte gärna skriva på min blogg skulle dö av lycka

  http://sjodinlinnea.blogg.se/2014/january/ni-blir-glada.html#comment

 30. Missdunbell skriver:

  Jag har bara en hoodie från Hollister men jag tror att många personer köper för att alla andra kanske har det! Men sånna personer som är typ pettiga köper dom för att t.e.x. Jag köpte denna och liksom det kommer ju liksom ingen av er köpa och jag är den ända i klassen som har!!

 31. Fyasaman S skriver:

  Personligen så tycker jag inte att hollister,a&f,ralph lauren är några ”dyra märken” så enligt mig kan man inte kalla de för märkeskläder. Märkeskläder är väl typ kläder från MK,Gucci,Chanel,dior osånt

  1. Amanda skriver:

   Fyasaman S jag kan hålla med om att hollister o abercrombie inte är några dyra märken. Ralph Lauren kan man dock inte dra över samma kant som de andra. För att RL är en designer som är hyllad över hela världen, hans kläder är även dyrare än hollister o af. RL har flera olika kollektioner hans mest kända bland oss i sverige är hans ponycollektion men han har även dyrare kollektioner.

   Men helt ärligt, Mk, gucci, chanel, dior?!??
   Mk är i typ samma prisklass som Rl om inte billigare om man tar RLs denim line. Men du verkar inte ha så stor koll på modet när du tar upp dessa märken, du skulle ha fått mer respekt av mig om du hade sagt typ: Zadig & Voltaire, Stella McCartney, Marc Jacobs.

 32. Ronja01 skriver:

  Ja tycker de e helt okej att ha några ”märkeskläder” men alla kläderna behöver liksom inte vara märkeskläder

 33. tothedeath.blogg.se skriver:

  http://tothedeath.blogg.se/2014/february/markesklader.html
  skrev ett litet svar om märkeskläder här

 34. Tua Lindelöf skriver:

  I alla fall hos oss på våran skola och andra skolor i liksom vårat skolområde tror jag absolut inte att det handlar om status osv utan om trender.
  Folk skriver nedan att man ser till exempel att Lisa har en tröja från hollister och därför skaffar man själv en egen, just för att få höra: åh, du har en likadan tröja som misslisibell!
  Men ärligt talat så tror jag inte att man köper sakerna för att få höra såna ord utan för att man ser Lisa i en sån tröja, tycker den är snygg och därför köper man den. Liksom för att man inspereras när man ser Lisa i kanske en märkerströja. Man kanske sitter och kollar på en utav hennes videor och ser Lisa i en tröja från Ralph Lauren, sedan tänker man att: Gud! Den skulle passa med ett par vita jeans.
  Om någon fattar skillnaden, jag tror inte att man köper fyra kläder för just status och alla blickar på en utan för att man köper väl det man tycker är snyggt?
  Sedan så är faktist inte hollister ett värsting dyrt märke. Visst om vi tar en hoodie från hollister så kanske den kostar runt 600:- medan en från till exempel Gina Tricot kostar 200:-
  Men om man sedan gämför hollisters med till exempel från Reebok så kostar ju faktiskt reeboks en hel del mer.
  Så att om man har på sej en hollister tröja så är det kanske egentligen inte så att man går runt och skriker ”rik” men.
  Och sen är det ju en ganska stor skillnad på kvalité och material. Mina hoodies från Gina Tricot är absolut inte lika sköna och varma som mina från hollister.

 35. Siri skriver:

  men åh jag blir irriterad på att folk som inte har märkeskläder säger att folk som har det köper det för att visa upp att man har pengar. Om man har pengarna VARFÖR ska man inte köpa dyrare kläder om man tycker dom är finare. Såklart att det i vissa fall handlar om status. Men helt ärligt tror jag inte folk bryr sej så galet mycket om din tröja kommer från Gina Tricot eller GANT. Dessutom är det billigare i längden att köpa dyrare kläder pågrund av kvalitén. tex om du köper ett par lite finare jeans för 1000 lappen som håller i år är ju det mycket billigare än att köpa nya dr denim, tex, varje månad för att dom går sönder efter en tvätt. Och man behöver absolut inte komma från en familj med 100,000 som inkomst varje månad för att ha råd med dyra kläder. Jag har en del märkeskläder men kommer från en normal inkomst familj.

  1. Gry skriver:

   Håller verkligen med dig!! Det var riktigt vettigt sagt!!

  2. Märta skriver:

   Men kläderna BEHÖVER ju inte ha dålig kvalité för att de är billiga! Mina favvojeans kommer från Lindex, och jag älskar verkligen dem och kvalitén är super!

   1. Siri skriver:

    Överlag så har billigare kläder sämre kvalitet. Billigare kläder är gjorda av billigare material som har lägre kvalitetet. Kanske inte lika stor skillnad med tröjor men jeans. Jag har haft så många jeans från vanliga klädaffärer som hm tex. Dom gick sönder så fort så min pappa vart så arg för man fick köpa nya hela tiden så nu köper dom bara märkes jeans till mej. Det blir billigare och bättre för miljön om man har jeans länge än om man köper nya hela tiden. Och jag har jeans som är över ett år gamla som inte syns att jag ens använt.

  3. Någon skriver:

   Men tänk om jag kommer från en familj med en inkomst på ungefär 130000kr i månaden så behöver folk som är avundsjuka inte vara taskiga mot mig och säga att jag är en snobb!

 36. Ellen skriver:

  Så, när andra har märkeskläder är det för att ”de är märkesfreaks” och när du har det är det helt okej och för att du tycker det är snyggt? ÖH HALLÅ, har du tänkt på att man kanske också tycker sånt är snyggt? Man ska få ha på sig vad man vill, end of discussion!

 37. Melody941 skriver:

  När man är ung så handlar det bara om status. När man växer upp inser man mer att det handlar om mode! Märkeskläder är snyggare punkt slut.

  1. Märta skriver:

   De måste inte vara det!

  2. Hihi skriver:

   precis, men det är ju lite roligt att ha dem för folk tror man har mycket pengar, även om man har det så är det kanske pytte pytte lite för att jag vill visa att jag har mer pengar än andra!
   !

 38. Lina skriver:

  hoppas ni får en tankeställare. http://www.nattstad.se/oblivion

 39. Jennifer skriver:

  Jag vill bara säga att.. Folk som tycker att det är onödigt med märkeskläder får tycka vad dem vill men jag har alltid och kommer alltid älska märkes kläder! Det är klart att jag inte har någonting emot de som köper från ex. HM, men det är liksom inte jag.. Det beror ju faktiskt helt på hur mycket pengar man har och alla har inte lika mycket.. Jag, dock, har typ bara märkeskläder.. Men måste ju inte köpa på jätte dyra affärer som Chanel och Dior hela tiden.. Dessutom så kan man faktiskt gå till outlets också!

  1. Amanda skriver:

   Slår vad om att du bara har Hollisterkläder. Host host tönt

   1. Vincent skriver:

    Men hollister är ju billigt, varför räknar folk det som ett dyrt märke? Det kostar ungefär som H&M, Lindex, Jag är dock bara 12 år, jag föredrar Ralph Lauren, GANT, Tommy Hilfiger och sådana märken, jag trivs i det men har inget emot folk som har H&M o liknande. Men det handlar oftast om familjers ekonomi.

 40. Amanda skriver:

  Först och främst måste jag säga att om man bara har märkeskläder i hela sin garderob är man en osäker tönt, speciellt om det är Hollister (ute sedan 2013). Men om man däremot har fina disegners/märken på kläderna plus att man blandar ut det med lite coola kläder från tex Hm, Zara, COS, mango osv då är man en cool tjej med bra stil och är modemedveten.

 41. Tilda skriver:

  Jag tycker att man får göra som man vill!!
  Vill man köpa märkeskläder,så får man det. Ingen borde bry sig om att sina vänner har märkeskläder. Man får köoa det oavsett varför man vill det.(Om man har råd såklart)

 42. I know this if off topic but I’m looking into starting my own weblog and was curious what all is required to get set up? I’m assuming having a blog like yours would cost a pretty penny? I’m not very web smart so I’m not 100 sure. Any tips or advice would be greatly appreciated. Cheers

 43. I simply want to mention I am just all new to blogging and site-building and truly loved you’re website. More than likely I’m likely to bookmark your blog post . You amazingly have tremendous stories. Appreciate it for revealing your blog.

 44. Dwight skriver:

  Investors do pay direct and indirect prices.

 45. Johnny skriver:

  And that is an investment threat worth taking.

 46. Xiomara skriver:

  Hi there! I could have sworn I’ve been to your blog before but after going through some of
  the articles I realized it’s new to me. Regardless, I’m definitely pleased I found it and I’ll be book-marking
  it and checking back regularly!

 47. Pretty! This has been an incredibly wonderful post. Thank you for
  supplying these details.

 48. tinyurl.com skriver:

  Hi there, I enjoy reading through your article post. I wanted
  to write a little comment to support you.

 49. Hello it’s me, I am also visiting this site regularly, this web
  site is really nice and the users are actually sharing nice thoughts.

 50. Hi there! This article couldn’t be written any better! Looking through this article reminds
  me of my previous roommate! He continually kept
  preaching about this. I’ll send this post to him.
  Pretty sure he’ll have a very good read. I appreciate you for sharing!

 51. tinyurl.com skriver:

  My partner and I stumbled over here different web address and thought I might as well check
  things out. I like what I see so now i’m following you.
  Look forward to finding out about your web page for a second time.

 52. Rodrigo Branco skriver:

  May I simply say what a comfort to uncover someone that truly knows what they are talking about on the net.

  You definitely realize how to bring a problem to light and
  make it important. More and more people really need to check this out and understand this side of the story.
  I can’t believe you’re not more popular because you definitely possess the gift.

 53. Excellent post. Keep posting such kind of information on your blog.
  Im really impressed by it.
  Hi there, You’ve performed an incredible job.
  I will definitely digg it and for my part recommend to my friends.
  I’m confident they will be benefited from this web site.

 54. Adrienne skriver:

  With havin so much written content do you ever run into any problems of plagorism or copyright infringement?
  My website has a lot of unique content I’ve
  either authored myself or outsourced but it looks like a lot
  of it is popping it up all over the web without my authorization. Do you know any techniques
  to help protect against content from being ripped off? I’d certainly appreciate it.

 55. I for all time emailed this website post page to all my friends, because if
  like to read it afterward my friends will too.

 56. tinyurl.com skriver:

  Excellent post. Keep writing such kind of info on your page.

  Im really impressed by your site.
  Hello there, You have performed a great job. I will certainly digg it
  and in my view recommend to my friends. I’m confident they will be benefited
  from this web site.

 57. tinyurl.com skriver:

  Hello! Would you mind if I share your blog with my zynga group?

  There’s a lot of folks that I think would really enjoy your content.
  Please let me know. Many thanks

 58. Caridad skriver:

  Have you ever considered about adding a little bit more than just your
  articles? I mean, what you say is fundamental and
  everything. But think about if you added some great
  pictures or video clips to give your posts more, ”pop”! Your content is excellent but with pics and clips, this website could certainly
  be one of the most beneficial in its niche. Amazing blog!

 59. My programmer is trying to persuade me to move to .net from PHP.
  I have always disliked the idea because of the expenses.
  But he’s tryiong none the less. I’ve been using Movable-type on a number of websites for about
  a year and am concerned about switching to another
  platform. I have heard very good things about blogengine.net.
  Is there a way I can transfer all my wordpress posts into it?
  Any kind of help would be greatly appreciated!

 60. tinyurl.com skriver:

  If you want to get a great deal from this piece of writing then you have to apply such techniques to your won blog.

 61. tinyurl.com skriver:

  We’re a bunch of volunteers and starting a brand new scheme in our community.
  Your site offered us with valuable info to work on. You
  have done a formidable task and our whole group will be thankful to you.

 62. Angelina skriver:

  Wow, marvelous weblog format! How lengthy have
  you ever been running a blog for? you make running a blog glance
  easy. The total glance of your site is excellent, as well as the content!

 63. Jeannie skriver:

  Amazing! Its genuinely amazing article, I have
  got much clear idea about from this paragraph.

 64. Veola skriver:

  What’s up, yeah this piece of writing is genuinely nice and I have learned lot of things from
  it regarding blogging. thanks.

 65. Hosea skriver:

  I like the helpful info you provide in your articles.
  I will bookmark your blog and check again here frequently.
  I’m quite sure I will learn many new stuff right here!

  Good luck for the next!

 66. Arletha skriver:

  Hmm is anyone else encountering problems with the images on this blog
  loading? I’m trying to find out if its a problem on my end or
  if it’s the blog. Any suggestions would be greatly appreciated.

 67. I’ll right away take hold of your rss as I can’t find your e-mail subscription hyperlink or newsletter service.
  Do you have any? Kindly let me understand in order that I could subscribe.

  Thanks.

 68. Vincent skriver:

  Hi there, yup this paragraph is genuinely nice and I have learned lot of things from it concerning blogging.
  thanks.

 69. Elizabeth skriver:

  It’s a shame you don’t have a donate button! I’d most certainly
  donate to this brilliant blog! I guess for now i’ll settle for bookmarking and adding your RSS feed to my Google account.

  I look forward to fresh updates and will talk about this website with my Facebook group.
  Chat soon!

 70. tinyurl.com skriver:

  Woah! I’m really enjoying the template/theme of this
  site. It’s simple, yet effective. A lot of times it’s hard to get that ”perfect balance” between user friendliness and visual
  appeal. I must say you’ve done a very good job with this.

  In addition, the blog loads extremely fast for me on Chrome.
  Superb Blog!

 71. This article is truly a pleasant one it helps new internet people, who are wishing in favor
  of blogging.

 72. Rodrigo Branco skriver:

  There’s certainly a great deal to learn about this topic.
  I like all of the points you have made.

 73. tinyurl.com skriver:

  Howdy would you mind letting me know which web host you’re working with?

  I’ve loaded your blog in 3 different internet browsers and I must say this blog
  loads a lot faster then most. Can you suggest a good internet hosting provider at a fair price?
  Thanks a lot, I appreciate it!

 74. Generally I don’t learn article on blogs, however I wish to say that this write-up very compelled me to
  try and do it! Your writing taste has been amazed me.
  Thanks, very great article.

 75. tinyurl.com skriver:

  If some one needs to be updated with newest technologies therefore
  he must be visit this website and be up to date
  all the time.

 76. It is not my first time to pay a quick visit this website, i am visiting
  this web site dailly and get nice information from here every day.

 77. tinyurl.com skriver:

  It’s really a great and helpful piece of information. I am glad that you simply shared this
  useful information with us. Please stay us informed like this.
  Thank you for sharing.

 78. Kristina skriver:

  Hey there! This post could not be written any better!
  Reading through this post reminds me of my previous
  room mate! He always kept chatting about this. I will forward this write-up to him.
  Pretty sure he will have a good read. Thanks for sharing!

 79. tinyurl.com skriver:

  Hi there, I read your new stuff daily. Your story-telling style is witty,
  keep doing what you’re doing!

 80. I’m gone to tell my little brother, that he should also visit this blog on regular basis to
  take updated from hottest reports.

 81. Elias skriver:

  Appreciating the hard work you put into your blog and detailed information you present.
  It’s good to come across a blog every once in a while that isn’t the same out of date rehashed information.
  Wonderful read! I’ve saved your site and I’m adding your RSS feeds to my Google account.

 82. I want to to thank you for this fantastic read!! I definitely loved every bit of it.
  I’ve got you book marked to check out new stuff you post…

 83. I’m not sure exactly why but this website is loading extremely slow for me.
  Is anyone else having this problem or is it
  a problem on my end? I’ll check back later and see if the problem still exists.

 84. tinyurl.com skriver:

  I every time used to read post in news papers but now as I am a user of net therefore from now
  I am using net for posts, thanks to web.

 85. Dawn skriver:

  My family all the time say that I am wasting my time here at
  net, except I know I am getting experience all the time by reading thes nice content.

 86. Hey there, You have done an incredible job. I’ll certainly digg
  it and personally recommend to my friends. I’m sure they will be
  benefited from this website.

 87. Elijah skriver:

  It’s remarkable to visit this website and reading the views of
  all mates on the topic of this article, while I am also zealous of getting knowledge.

 88. Rhys skriver:

  I am extremely impressed with your writing skills as well as with the
  format on your blog. Is this a paid subject or did you customize it your self?

  Anyway keep up the nice quality writing,
  it is rare to see a great blog like this one these days..

 89. I’m really impressed with your writing skills and also with the format on your weblog.
  Is this a paid theme or did you modify it yourself?
  Anyway keep up the excellent high quality writing, it’s uncommon to
  peer a great blog like this one today..

 90. Luigi skriver:

  If you desire to grow your know-how only keep visiting this
  web site and be updated with the hottest news posted here.

 91. Dani skriver:

  Hello, i believe that i noticed you visited my weblog so i came
  to return the favor?.I’m attempting to to find things to improve my
  site!I guess its adequate to use a few of your ideas!!

 92. Excellent beat ! I would like to apprentice whilst you amend your
  web site, how could i subscribe for a weblog website?
  The account helped me a appropriate deal. I have been tiny bit familiar of this your broadcast provided brilliant clear idea

 93. Pretty! This was an extremely wonderful post. Thank you for
  supplying this information.

 94. Melvina skriver:

  Greetings from California! I’m bored at work so I decided to browse your site on my iphone during lunch break.
  I really like the knowledge you present here and can’t wait to take
  a look when I get home. I’m surprised at how fast your blog loaded on my cell phone ..
  I’m not even using WIFI, just 3G .. Anyways, great blog!

 95. I think everything said made a ton of sense. But, consider this,
  what if you were to write a killer post title?

  I mean, I don’t want to tell you how to run your blog, but what if you added a title that makes people want more?

  I mean Märkes kläder osv. | Misslisibells Blogg is kinda vanilla.
  You might peek at Yahoo’s front page and note how they
  create news titles to grab viewers interested. You might add
  a related video or a related picture or two to get people interested
  about everything’ve got to say. Just my opinion, it
  would bring your posts a little livelier.

 96. I think this is among the most significant information for me.
  And i’m glad reading your article. But should remark on some general things,
  The site style is perfect, the articles is really
  excellent : D. Good job, cheers

 97. Katharina skriver:

  This paragraph presents clear idea for the new users of blogging, that genuinely how to do running a
  blog.

 98. Breanna skriver:

  We’re a group of volunteers and starting a new
  scheme in our community. Your website offered us with valuable information to work on. You have done a formidable job and our
  whole community will be thankful to you.

 99. Hi there to all, how is everything, I think every one is getting more from this
  web site, and your views are good in favor of new people.

 100. Mildred skriver:

  I seriously love your blog.. Pleasant colors & theme.
  Did you build this web site yourself? Please reply back
  as I’m planning to create my own site and would love to
  find out where you got this from or exactly what the theme is named.
  Cheers!

 101. Scarlett skriver:

  Heya! I just wanted to ask if you ever have any issues with hackers?
  My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing many months of hard work
  due to no back up. Do you have any methods to protect against hackers?

 102. Michel skriver:

  What’s up mates, nice piece of writing and fastidious urging commented here, I am really enjoying by these.

 103. tinyurl.com skriver:

  Hi to all, because I am in fact keen of reading this web site’s post to be updated regularly.

  It contains pleasant stuff.

 104. tinyurl.com skriver:

  I was suggested this website by my cousin. I’m no longer
  certain whether or not this publish is written through him as nobody else recognize
  such specified about my trouble. You’re incredible!
  Thank you!

 105. Devon skriver:

  Very shortly this web page will be famous among all blogging and site-building people, due to it’s fastidious articles
  or reviews

 106. Daniel Dantas skriver:

  This article is genuinely a fastidious one it helps new the web
  users, who are wishing in favor of blogging.

 107. Elena skriver:

  Hi! I know this is kinda off topic but I was wondering which blog platform are you using for this site?
  I’m getting fed up of WordPress because I’ve had issues with hackers and I’m looking at alternatives for another platform.
  I would be fantastic if you could point me in the
  direction of a good platform.

 108. tinyurl.com skriver:

  Hmm it appears like your website ate my first comment (it
  was super long) so I guess I’ll just sum it up what I submitted and say, I’m thoroughly enjoying your blog.

  I too am an aspiring blog blogger but I’m still new to everything.
  Do you have any tips and hints for newbie blog writers?
  I’d definitely appreciate it.

 109. What you posted was actually very logical. However, think about this, suppose you were to create a awesome headline?
  I mean, I don’t want to tell you how to run your blog, however what if you added a post title that grabbed people’s attention? I mean Märkes kläder osv.
  | Misslisibells Blogg is kinda boring. You should peek at Yahoo’s front page
  and watch how they write post headlines to
  grab people to open the links. You might add a video or a pic or two to get readers excited about everything’ve got to say.
  In my opinion, it would bring your website a little bit more interesting.

 110. tinyurl.com skriver:

  Howdy this is somewhat of off topic but I was
  wanting to know if blogs use WYSIWYG editors or if you have to manually code with
  HTML. I’m starting a blog soon but have no coding expertise so I wanted to get advice from someone with experience.
  Any help would be enormously appreciated!

 111. Irving skriver:

  I know this web page gives quality depending articles and
  other stuff, is there any other web page which gives such information in quality?

 112. Geoffrey skriver:

  Hello there! This blog post could not be written any better!
  Going through this article reminds me of my previous roommate!
  He continually kept preaching about this. I most certainly will
  forward this post to him. Fairly certain he’ll have a very good read.
  Many thanks for sharing!

 113. Parthenia skriver:

  Ahaa, its pleasant conversation regarding this post here at this webpage, I have read
  all that, so at this time me also commenting at
  this place.

 114. I loved as much as you’ll receive carried out right here. The sketch is attractive, your authored subject matter
  stylish. nonetheless, you command get bought an nervousness over that you wish be delivering the following.
  unwell unquestionably come more formerly again as exactly the same nearly a lot often inside case you shield this increase.

 115. tinyurl.com skriver:

  I have been browsing online greater than 3
  hours today, yet I by no means found any interesting article like yours.
  It is beautiful worth enough for me. In my view, if all site owners and bloggers made just right content material as you probably did,
  the internet can be much more helpful than ever before.

 116. Stefanie skriver:

  Hey there! This is my first visit to your blog! We are a team of
  volunteers and starting a new initiative in a community
  in the same niche. Your blog provided us valuable information to work on. You have
  done a outstanding job!

 117. Louella skriver:

  magnificent post, very informative. I wonder why the opposite specialists of
  this sector don’t realize this. You must continue your writing.
  I am confident, you’ve a huge readers’ base already!

 118. Jennie skriver:

  I get pleasure from, lead to I discovered just what I was looking for.
  You’ve ended my 4 day long hunt! God Bless you man. Have a great
  day. Bye

 119. you are really a just right webmaster. The website loading speed is incredible.
  It seems that you are doing any unique trick.
  In addition, The contents are masterwork. you’ve performed a great process in this topic!

 120. tinyurl.com skriver:

  Someone necessarily help to make seriously posts I would state.

  That is the first time I frequented your website page and to this point?
  I amazed with the research you made to create this
  actual submit extraordinary. Great task!

 121. Annett skriver:

  Yes! Finally something about ig.

 122. We are a group of volunteers and starting a new scheme in our community.
  Your web site offered us with valuable info to work on. You’ve done a formidable job and our entire community will be grateful to you.

 123. Kali skriver:

  Great post however , I was wondering if you could write a litte more on this subject?
  I’d be very thankful if you could elaborate a little bit more.
  Cheers!

 124. Jurgen skriver:

  Remarkable! Its truly amazing article, I have got much clear idea
  concerning from this piece of writing.

 125. tinyurl.com skriver:

  Hey very nice blog!

 126. Cameron skriver:

  It’s an awesome article for all the web users; they will obtain advantage from it I am
  sure.

 127. tinyurl.com skriver:

  My developer is trying to persuade me to move to .net from PHP.
  I have always disliked the idea because of the costs. But he’s
  tryiong none the less. I’ve been using Movable-type on several websites for about a year and am concerned about switching to
  another platform. I have heard very good things about blogengine.net.
  Is there a way I can transfer all my wordpress content into it?

  Any help would be really appreciated!

 128. tinyurl.com skriver:

  Monetary advisors business is people business.

 129. Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though you relied on the video to make your point.
  You definitely know what youre talking about, why waste your
  intelligence on just posting videos to your site when you could be giving us something enlightening to read?

 130. Hi, i think that i saw you visited my weblog so i came to “return the favor”.I am attempting to find things to improve my site!I suppose its ok to use some of your ideas!!

 131. Venus skriver:

  Monetary advisors enterprise is individuals enterprise.

 132. Hello! This post could not be written any better! Reading through this
  post reminds me of my good old room mate! He always kept chatting about
  this. I will forward this write-up to him. Pretty sure he will have a good read.
  Thanks for sharing!

 133. Hattie skriver:

  Interesting blog! Is your theme custom made
  or did you download it from somewhere? A theme like yours with a few simple adjustements would really make my blog stand out.
  Please let me know where you got your design. Bless you

 134. If some one wishes to be updated with most up-to-date technologies afterward
  he must be go to see this site and be up to date every
  day.

 135. Marshall skriver:

  Think about investments that supply quick annuities.

 136. tinyurl.com skriver:

  Monetary advisors enterprise is people enterprise.

 137. A monetary advisor is your planning associate.

 138. Carla skriver:

  After going over a number of the blog posts
  on your web page, I honestly appreciate your technique
  of blogging. I book marked it to my bookmark webpage list and will be checking back
  in the near future. Please check out my website as well and tell me what you think.

 139. tinyurl.com skriver:

  I am really impressed with your writing skills as well as with the layout on your blog.
  Is this a paid theme or did you modify it yourself?
  Anyway keep up the nice quality writing, it is rare to see
  a great blog like this one nowadays.

 140. Audry skriver:

  Hi, after reading this amazing post i am too happy to share my familiarity here with colleagues.

 141. Nice blog right here! Also your web site a lot up very fast!

  What web host are you the use of? Can I get your associate link in your host?
  I wish my site loaded up as quickly as yours
  lol

 142. Vivien skriver:

  Schwab Clever Portfolios invests in Schwab ETFs.

 143. Fernando skriver:

  Great info. Lucky me I discovered your blog by chance (stumbleupon).
  I have saved as a favorite for later!

 144. Peculiar article, just what I wanted to find.

 145. Leonor skriver:

  Schwab Clever Portfolios invests in Schwab ETFs.

 146. tinyurl.com skriver:

  Hi there everyone, it’s my first pay a visit at this site, and post is really fruitful for me, keep up posting such posts.

 147. Hai skriver:

  This is really interesting, You are a very skilled blogger.
  I’ve joined your rss feed and look forward to seeking more of your excellent post.
  Also, I’ve shared your web site in my social networks!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *