Märkes kläder osv.

Jag hade tänk att skriva lite om alla dyra märken. Många har ju ifrån Hollister, A&F, ralph lauren osv. Många är lite så att dom vill ha väldigt mycket sådana märken.

Ja, jag tycker märkena är sjukt snygga och riktigt bra kvalitet. Men varför vill vi ha sådant är frågan?

Jag tror det är för att vi läser många kända bloggar som har mycket pengar som kan köpa mycket sådant, jag tror vi får det utav dom! Det känns nästan ibland som att vissa har dyra märken för att visa. ”Oh, jag har så mycket pengar” ”jag kan köpa vad jag vill”. Jag har märkt det på lite folk jag sätt. Lite på deras beteende.

Jag har lite ifrån Hollister, något ifrån A&F och en tröja ifrån Ralph Lauren. Jag tycker kläderna är snygga och dom har väldigt bra kvalitet, därför köpte jag dom. Men jag är liksom inte ett märkes freek som måste ha sådana kläder. Jag tycker kläderna är snygga och jag har inget behov över att ha dom.

Jag köper liksom kläder på andrahandsaffärer ibland. Jag tycker dom har väldigt bra saker för billiga priser. Jag har hittat ifrån massa bra märken där. Lindes, Kappahl m.m. Jag har sätt på youtube en som hittade något ifrån ett rätt dyrt märke. (kommer inte ihåg vilket märke).

Varför tror NI att folk köper mycket märkeskläder? Är det kanske för att få bekräftelse att man är snygg och har råd med mycket. Jag har ingen aning, vad tror ni?     _DSC0171

75 kommentarer

75 kommentarer på “Märkes kläder osv.”

 1. Thelma Olsson03150 skriver:

  Okej! Kram!<3

 2. Thelma Olsson03150 skriver:

  Älskar din 4 Easy Outfits For School video!<3 <3

 3. Tina skriver:

  Alltså det brors på hur man är några köper sånt för att vissa jag har pengar och sånt och köper dyra kläder liksom och några som är snälla bara tänker jag gillar deras kläder dom är rätt sköna och bra men några tänker jag är rik för att jag köpte sånt

 4. Tina skriver:

  Du är en av dom snälla som bara tycker dom är bra och sånt och sköna det tycker jag också har lite kläder

 5. Tina skriver:

  Där ifrån

 6. Ellinor Persson skriver:

  För de första är dina saker från ebay antagligen fejk.. Och som svar på frågan: jag har märkeskläder ibland, för att man känner sig fin och lyxig i det. Second hand är smart, men jag har aldrig köpt begagnade för min mamma är rädd att de man köper av har vägglöss. Sen vet man ju inte vad dom andra gjort med kläderna.. de kanske haft maginfluensa och spytt i dom osv haha, bara jag som tänker så? :o

  1. Märta skriver:

   Men så länge kläderna är ordentligt tvättade, så spelar det ju ingen roll om den förra ägaren spytt i kläderna eller inte?

  2. grgege skriver:

   jag tänker också så haha, jag kan inte ens köpa på typ tradera fast kläderna är helt nya därifrån hahah.

 7. T-nice skriver:

  Tror att man köper kläder för att visa att ” Ååå kolla på mig, jag har en hollister tröja på mig” Det är vad jag tror, om jag köper såna märkeskläder så uppmärksammar jag mig inte på märket/symbolen utan jag inställer mig på om kläderna är sköna eller inte.
  Bara jag som gör så?

  1. Märta skriver:

   Samma här!

 8. Märta skriver:

  Där håller jag VERKLIGEN med dig! Jag har ingenting alls från något speciellt märke utom typ Desigual, och alla kläder därifrån har jag köpt på rea, så de kostar inte mycket mer än kläder från vanliga affärer såsom Lindex, Kappahl, H&M (lit dyrarae såklart, men inte mycket), mm. Men många i min klass har väldigt mycket märkeskläder, och märkesskor. Och man märker verkligen att de bara vill visa upp det, för att förklara att man har mycket pengar, och räd att köpa dyra saker mm. Jag menar, vem går annars ute med gummistövlar hela våren, och hela hösten, om det inte vore för att man vill visa upp sina ”hunters”. Och det är dessutom bara de som har ”hunters” som går omkring så mycket i gummistövlar! Jag tycker bara det är korkat att köpa skor, kläder mm. för 1,000-2,000 kronor!

  1. Lii Aww skriver:

   Andra stövlar fungerar likadant, men dyra skor skulle jag aldrig spendera pengarna för. Mestadels för att jag vill inte förstöra dem och p.g.a. vädret och jag är rätt så äventyrlig och för att dem är lite ”mer ömtåliga” känns det som. (:

   1. Märta skriver:

    Håller me! De skulle bara bli förstörda på en gång, haha! Jag är också väldigt äventyrlig!

   2. Gry skriver:

    Håller absolut inte med! Tycker att fruktansvärt många underskattar märkes, kläder skor etc. Som du skrev här över, att du/ni aldrig skulle kunna använda ett par dyra märkesskor och att det känns som att man ska förstöra dem, bull shit. Sure om du syftar på tygskor, visst, men inte skinnskor i alla fall. Jag har ett fler tal par Dr Martens för mellan 1,5 och 2 tusen lappen och hellre sparar jag ihop pengar till ett par Dr Martens än att köpa ett par wannabe Dr Martens för 199 kr på skopunkten. Detta gör jag ju inte bara för att det är just Dr Martens som i märke utan för att först och främst tycker jag de skorna är sjukt snygga och de har as bra kvalité. Dr Matens har verkligen super duper kvalité och håller jätte bra och länge. Jag har haft mina Dr Martens i dryga ett år och jag har använt dom dag in och dag ut och dom är hur jäkla bekväma som helst, riktigt skinn slår ALLT! På Dr Martens är både insidan och utsidan i skinn så i början när jag hade köpt dem var de ganska hårda i skinnet men efter ett litet tag blev de hur mjuka som helst och formar sig perfekt till foten och ju längre man går med den ju skönare blir dem och även personligen blir dom vackrare och vackrare och detta gäller alla skinnskor. Skinn har den fantastiska möjligheten att forma sig och bli som handen i handsken medan skinn också andas och drar inte åt sig vatten. Skinn är bara det helt bästa materialet. Jämför man då med ett par wannabe Dr Martens på skopunkten är skillnaden jättestor. Där har sulan först och främst riktigt dålig kvalité och ”skinnet” behöver vi inte ens prata om. Först och främst luktar verkligen ”skinnet” hur plastigt som helst och det är den sämsta kvalitén någonsin. I och med att den inte är riktigt skinn andas det inte, det formar sig inte, färgen flagas och lossnar, står inte emot vatten och blir fulare och fulare för varje dag jämfört med skinn som blir vackrare och vackrare för varje dag och sitter på som handen i handsken. Jag tror nog att alla Dr Martens/skinnskors ägare där ute kan hålla med mig. Så där är min långa förklaring om varför märkesskor underskattas och vad massa människor går miste om när de väljer bort märkes skor. Visst kan det ju finnas måndagsexemplar med märkes skor men majoriteten av märkes skinnskor är fantastiska. Men nu är det tack för mig.

 9. Emma Lundh skriver:

  Hej Lisa, jag undrar om du skulle kunna göra en typ 10min video med boppan eller när du är i stallet? kram Emma

  1. EpicMovies2014 skriver:

   vet du när nästa post video kommer?

   1. Märta skriver:

    Hur skulle hon kunna veta det?

 10. Ebba Stefansson skriver:

  Hej Lisa, känner du någon som heter Emilia?

 11. ssff skriver:

  När ska du lägga ut post videon väntat sjukt länge :(

 12. anna-cornelia. ♡ skriver:

  Jag tror som du, att man vill va cool & få uppmärksamhet. Att folk säger ”omg har du från hollister?”. Jag tycker också dom är snygga & skulle vara kul & ha kläder därifrån. Men är inte beroende & köper från Vanliga affärer också som h&m, Kappahl mm.

 13. Fanny skriver:

  Jag vill gärna ha märkeskläder för att det är snyggt,
  varför jag tycker det är snyggt är nog för att det är populärt.
  Egentligen är det ganska knäppt, att köpa en tröja med hollister när det finns en nästan likadan hoodie för 199, och den på hollister 599. Som exempel då.
  Men själv har jag inga märkeskläder så, förutom en sak som är min OBEY tröja som ser likadan ut som din. :)

  1. Lii Aww skriver:

   Men de kläderna som är dyra, det är för att de har bättee kvalité, dem som syr kläderna åt hollister får bra lön (tror jag) och har bra arbetsförhållande. Medan H&M har det varit tidigare om att barn har sytt deras kläder osv. När du köper dyrare kläder stödjer du även på nåt sätt arbetsförhållande (:

 14. Hej skriver:

  Jag använder märkes kläder eftersom att många har kläder från gina, lindex osv. Inte kul att ha likadant som alla! Märkes kläder 100 gånger skönare att ha på sig t.ex g-sat jeans. Dom blir inte hårda i trätten utan är alltid mjuka till skillnad ifrån dom på lindex.

  1. Märta skriver:

   Fast jag har flera par jeans från Lindex, och de håller sig alltid mjuka och är jättesköna.

   1. Hej skriver:

    bull shit

    1. Märta skriver:

     Vadå, varför får inte jag säga min åsikt? Och jag sa ju inte direkt något elakt om din kommentar?

   2. coocie skriver:

    Jag med
    jag har typ. 5 st jeans därifrån och dom är SUPER sköna

  2. Lii Aww skriver:

   Det finns flera kläder som är mjuka (: och som inte är märkeskläder.

   1. Hej skriver:

    Men dom kläderna använder ALLA

 15. Bonnie skriver:

  Jag tror dels det är som du säger att vi vill ha märkeskläder för att visa att man har pengar, att man är snygg osv. Själv går jag med märkes kläder som Ralph Lauren, Tommy Hilfiger, GANT, Hollister o sånt, och vanliga kläder från tex Gina. Jag köper för att det är snyggt, inte bara på grund av märket. Jag köper kläder jag känner mig bekväm i, vilket ofta är märkeskläder. Varför inte ha lite ”finare” kläder på sig när man har råd, ändå? min åsikt :)

 16. Tina skriver:

  Alltså vad blir det för video idag du la inte upp igår eller idag bara undrar❤️

 17. xandra004 skriver:

  lisa jag satt och spelade quiz spel på en sida som heter quizme.se och hittade ett spel som heter sexs och det är bild på ett av dina skolfoton. Dom frågar också: Är jag söt på blden. (om du inte tror mig sök på google.se jag lovar där får man inga virus) Svara så vet jag du vet iaf sen får väll du kanske anmäla? eller något sånt

 18. Matilda skriver:

  Asså igentligen är ju alla kläder märkes kläder.. Jag har en brorsa och han tjatar hela tiden om märkes kläder för att har man märkeskläder så är man tydligen en i gänget. Har man bara kläder från hm, Lindex mm. Då passar man inte in utan man ska ha dyra byxor dyra tröjor gärna Ralph Louren, hilfiger, Hollister mm.
  Ja visst det är jätte snygga kläder och så men vad sjutton om min bror köper ett par märkes jeans så kan j typ få 3 jeans för de pengarna. Jag tycker man kan ha lite märkes kläder MEN man får allt köpa andra kläder också. :)
  Ha det bra hoppas du läser den här kommentaren;)

  1. Star Bell skriver:

   Jag håller med dig och Lisa…

 19. :) skriver:

  Jag skulle nog chansa på att man vill ha en bra kvalité som du skrev. Har en hoddie ifrån Hollister och den är otroligt varm och mysig fast jag kan nog säga att jag ångrar mig att min pappa la ner 600:- från sin egen lön på en dum hoddie som man kan få för 149:- på H&M, annars är det nog för att man ska passa in, kommer man till skolan med kläder från te.x H&M så känner man sig faktiskt lite utstirrad. Vissa står och skryter om det, berättar hur många plagg och grejer de har ifrån Hollister, vilket stör mig totalt då andra personer bredvid dem står med blicken riktad i marken och är ledsna för att de inte har ett plagg från Hollister och går då hem och blir förbannade på sina föräldrar för att de inte får kläder från dessa ” populära ” märken. Är själv med om det då vissa står mitt framför ögonen på mig och babblar om hur många plagg de har, även en bekant står mitt framför ögonen på mig och berättar hur många plagg hen har och när hen köpte det och för hur mycket. Då har man sådan lust att bara ge sig därifrån då man inte orkar veta av vad fasiken de får. Jag skulle nog kunna säga att man inte ska ta och köpa kläder från dessa ” populära ” märken då det endast är slöseri med pengar.
  Men det var det.
  Önskar er alla en bra kväll, ciao! :)

 20. ssff skriver:

  åh jag kan inte se din post video #7 fast alla andra kan jag kolla på :( vad har hänt

 21. Emilia Welander skriver:

  Jag tror att de är för att alla (nästan) tror att dem är coola bara för att dem har t.ex en 2000 kr tröja som ser lika dan ut som t.ex Lisas eller en populär tjej i klassens tröja. De är inget bevis eller tecken på att du är cool, vad dig själv så är jäkligt häftig istället!

  http://www.milami.blogg.se
  Skulle betyda allt <3

 22. Lii Aww skriver:

  De flesta företag som har dyra kläder och bra kvalite är för att deras arbetare/anställda/skräddare inte har dåligt lön. Som H&M t.ex. dem var med om barnarbete skandal, och det finns dem som köper dyra kläder för att stödja bättre arbetsförhållanden. Men dessutom när man hör nåt bra om ett företag många gånger har man lust att köpa ^^

  1. Märta skriver:

   Nej, jag tror egentligen inte att märkena är dyrare för att dem som gör kläderna gör det i bättre arbetsförhållanden. Tror det beror på att kläderna är gjorda av dyrare och lyxigare material som är svårare att få tag på.

 23. Madde skriver:

  Vissa människor köper verkligen märket bara för att det exempelvis står ”hollister” stort över hela tröjan. Medans vissa köper för att kvalitén är bra och kläderna är snygga. På min skola är det bla. några som alltid går runt i tröjor det står hollister över hela (har typ aldrig sett de i något annat plagg).. Medans vissa har ibland märkeskläder och ibland vanliga.
  Detta är absolut inget pik mot någon och det är bara mina åsikter.

 24. LLADY Live Life And Die Young skriver:

  Jag och min kompis har en nyss startat en youtube kanal och vi blir väldigt glada om ni vill kika in! :D http://www.youtube.com/watch?v=91BeKDmrMcE

  1. julle skriver:

   rolig!:)

 25. mimi skriver:

  Tror att det räker med ekologiska omtåliga kläder som passar för vad jag gör. modeindustri är inte för mig så jag shitar i det

 26. Emma skriver:

  Märkeskläder är säkert gjort av lite andra material och dessutom så har märket ett värde i sig vilket gör kläderna dyrare.. De som gör kläderna har säkert fortfarande inte så mycket bättre arbetsförhållanden än de som syr kläder för H&M. De som syr kläderna är inte barn utan oftast kvinnor som jobbar i varma lokaler utan luftkonditionering, de har ingen direkta fackliga rättigheter eller lunchraster. Jag tror att alla företag, kvittar om det är H&M eller Hollister, jobbar med att förhindra barnarbete så bra de kan. Men det är ägarna av fabrikerna som har det största ansvaret, det är dem som kontollerar hur gamla deras arbetare är. Hollister, Abercrombie osv är precis samma massproducerade skit som H&M.

 27. grgege skriver:

  Jag tror det är lite vilken skola du går på också om det gäller typ 10-17 åringar för på vissa skolor måste du ha märkeskläder för att passa in, i alla fall där jag bor. Men jag tycker också att märkeskläder kan vara lite finare typ. Och sen är det bättre kvalitet och så och det har nog lite med status också att göra :)

 28. coocie skriver:

  Jag. Själv. Tycker att man kanske inte behöver dyra märkeskläder. Jag själv har aldrig bärt ett ända märkesplagg

  Men min kompis gav mig en ide
  – Ta en helt vanlig kofta
  – klipp ut Bokstäver i ett tjockt tyg och sy fast
  man kan t.ex skriva holister och klart
  då kanske du inte behöver köp för 700kr
  och då har du också fixat din egna hoodie eller nått sånt :-D

  1. Star Bell skriver:

   Bra ide!!

   1. coocie skriver:

    Tack!! :D

  2. grgege skriver:

   tyvärr skulle det nog se ganska fake ut och då skulle nog bara folk tycka det var lite konstigt men bra ide ;)

   1. coocie skriver:

    Haha ja kanske ;D

  3. Jennifer skriver:

   Det är olagligt i Sverige..!

  4. Amanda skriver:

   Det är ju bara pinsamt! Jag hatar fake märkeskläder!!! Köp hellre en snygg kofta på Zara eller Mango eller något

 29. Linnea skriver:

  Bra skrivet lisa:) Ni får jätte gärna skriva på min blogg skulle dö av lycka

  http://sjodinlinnea.blogg.se/2014/january/ni-blir-glada.html#comment

 30. Missdunbell skriver:

  Jag har bara en hoodie från Hollister men jag tror att många personer köper för att alla andra kanske har det! Men sånna personer som är typ pettiga köper dom för att t.e.x. Jag köpte denna och liksom det kommer ju liksom ingen av er köpa och jag är den ända i klassen som har!!

 31. Fyasaman S skriver:

  Personligen så tycker jag inte att hollister,a&f,ralph lauren är några ”dyra märken” så enligt mig kan man inte kalla de för märkeskläder. Märkeskläder är väl typ kläder från MK,Gucci,Chanel,dior osånt

  1. Amanda skriver:

   Fyasaman S jag kan hålla med om att hollister o abercrombie inte är några dyra märken. Ralph Lauren kan man dock inte dra över samma kant som de andra. För att RL är en designer som är hyllad över hela världen, hans kläder är även dyrare än hollister o af. RL har flera olika kollektioner hans mest kända bland oss i sverige är hans ponycollektion men han har även dyrare kollektioner.

   Men helt ärligt, Mk, gucci, chanel, dior?!??
   Mk är i typ samma prisklass som Rl om inte billigare om man tar RLs denim line. Men du verkar inte ha så stor koll på modet när du tar upp dessa märken, du skulle ha fått mer respekt av mig om du hade sagt typ: Zadig & Voltaire, Stella McCartney, Marc Jacobs.

 32. Ronja01 skriver:

  Ja tycker de e helt okej att ha några ”märkeskläder” men alla kläderna behöver liksom inte vara märkeskläder

 33. tothedeath.blogg.se skriver:

  http://tothedeath.blogg.se/2014/february/markesklader.html
  skrev ett litet svar om märkeskläder här

 34. Tua Lindelöf skriver:

  I alla fall hos oss på våran skola och andra skolor i liksom vårat skolområde tror jag absolut inte att det handlar om status osv utan om trender.
  Folk skriver nedan att man ser till exempel att Lisa har en tröja från hollister och därför skaffar man själv en egen, just för att få höra: åh, du har en likadan tröja som misslisibell!
  Men ärligt talat så tror jag inte att man köper sakerna för att få höra såna ord utan för att man ser Lisa i en sån tröja, tycker den är snygg och därför köper man den. Liksom för att man inspereras när man ser Lisa i kanske en märkerströja. Man kanske sitter och kollar på en utav hennes videor och ser Lisa i en tröja från Ralph Lauren, sedan tänker man att: Gud! Den skulle passa med ett par vita jeans.
  Om någon fattar skillnaden, jag tror inte att man köper fyra kläder för just status och alla blickar på en utan för att man köper väl det man tycker är snyggt?
  Sedan så är faktist inte hollister ett värsting dyrt märke. Visst om vi tar en hoodie från hollister så kanske den kostar runt 600:- medan en från till exempel Gina Tricot kostar 200:-
  Men om man sedan gämför hollisters med till exempel från Reebok så kostar ju faktiskt reeboks en hel del mer.
  Så att om man har på sej en hollister tröja så är det kanske egentligen inte så att man går runt och skriker ”rik” men.
  Och sen är det ju en ganska stor skillnad på kvalité och material. Mina hoodies från Gina Tricot är absolut inte lika sköna och varma som mina från hollister.

 35. Siri skriver:

  men åh jag blir irriterad på att folk som inte har märkeskläder säger att folk som har det köper det för att visa upp att man har pengar. Om man har pengarna VARFÖR ska man inte köpa dyrare kläder om man tycker dom är finare. Såklart att det i vissa fall handlar om status. Men helt ärligt tror jag inte folk bryr sej så galet mycket om din tröja kommer från Gina Tricot eller GANT. Dessutom är det billigare i längden att köpa dyrare kläder pågrund av kvalitén. tex om du köper ett par lite finare jeans för 1000 lappen som håller i år är ju det mycket billigare än att köpa nya dr denim, tex, varje månad för att dom går sönder efter en tvätt. Och man behöver absolut inte komma från en familj med 100,000 som inkomst varje månad för att ha råd med dyra kläder. Jag har en del märkeskläder men kommer från en normal inkomst familj.

  1. Gry skriver:

   Håller verkligen med dig!! Det var riktigt vettigt sagt!!

  2. Märta skriver:

   Men kläderna BEHÖVER ju inte ha dålig kvalité för att de är billiga! Mina favvojeans kommer från Lindex, och jag älskar verkligen dem och kvalitén är super!

   1. Siri skriver:

    Överlag så har billigare kläder sämre kvalitet. Billigare kläder är gjorda av billigare material som har lägre kvalitetet. Kanske inte lika stor skillnad med tröjor men jeans. Jag har haft så många jeans från vanliga klädaffärer som hm tex. Dom gick sönder så fort så min pappa vart så arg för man fick köpa nya hela tiden så nu köper dom bara märkes jeans till mej. Det blir billigare och bättre för miljön om man har jeans länge än om man köper nya hela tiden. Och jag har jeans som är över ett år gamla som inte syns att jag ens använt.

  3. Någon skriver:

   Men tänk om jag kommer från en familj med en inkomst på ungefär 130000kr i månaden så behöver folk som är avundsjuka inte vara taskiga mot mig och säga att jag är en snobb!

 36. Ellen skriver:

  Så, när andra har märkeskläder är det för att ”de är märkesfreaks” och när du har det är det helt okej och för att du tycker det är snyggt? ÖH HALLÅ, har du tänkt på att man kanske också tycker sånt är snyggt? Man ska få ha på sig vad man vill, end of discussion!

 37. Melody941 skriver:

  När man är ung så handlar det bara om status. När man växer upp inser man mer att det handlar om mode! Märkeskläder är snyggare punkt slut.

  1. Märta skriver:

   De måste inte vara det!

  2. Hihi skriver:

   precis, men det är ju lite roligt att ha dem för folk tror man har mycket pengar, även om man har det så är det kanske pytte pytte lite för att jag vill visa att jag har mer pengar än andra!
   !

 38. Lina skriver:

  hoppas ni får en tankeställare. http://www.nattstad.se/oblivion

 39. Jennifer skriver:

  Jag vill bara säga att.. Folk som tycker att det är onödigt med märkeskläder får tycka vad dem vill men jag har alltid och kommer alltid älska märkes kläder! Det är klart att jag inte har någonting emot de som köper från ex. HM, men det är liksom inte jag.. Det beror ju faktiskt helt på hur mycket pengar man har och alla har inte lika mycket.. Jag, dock, har typ bara märkeskläder.. Men måste ju inte köpa på jätte dyra affärer som Chanel och Dior hela tiden.. Dessutom så kan man faktiskt gå till outlets också!

  1. Amanda skriver:

   Slår vad om att du bara har Hollisterkläder. Host host tönt

   1. Vincent skriver:

    Men hollister är ju billigt, varför räknar folk det som ett dyrt märke? Det kostar ungefär som H&M, Lindex, Jag är dock bara 12 år, jag föredrar Ralph Lauren, GANT, Tommy Hilfiger och sådana märken, jag trivs i det men har inget emot folk som har H&M o liknande. Men det handlar oftast om familjers ekonomi.

 40. Amanda skriver:

  Först och främst måste jag säga att om man bara har märkeskläder i hela sin garderob är man en osäker tönt, speciellt om det är Hollister (ute sedan 2013). Men om man däremot har fina disegners/märken på kläderna plus att man blandar ut det med lite coola kläder från tex Hm, Zara, COS, mango osv då är man en cool tjej med bra stil och är modemedveten.

 41. Tilda skriver:

  Jag tycker att man får göra som man vill!!
  Vill man köpa märkeskläder,så får man det. Ingen borde bry sig om att sina vänner har märkeskläder. Man får köoa det oavsett varför man vill det.(Om man har råd såklart)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *