Självförtroende

Hej,
Alla har inte perfekta dagar ellerhur? Ibland kan man ha skit dåligt självförtroende och man tycker man är dålig i stort sätt allt, man tycker inte man ser bra ut, man är mobbad, trivs inte hemma. Det finns många andledningar!
Men varför blir det såhär?
Att man tycker man är dålig på allt tror jag kan bero på att man vill det så mycket och då när man ser sådana jätte duktiga personer göra saken (kanske rita) så blir man lite besviken på sig själv när det inte går som det ska.
Jag känner så ibland.
Ida min syster är väldigt begåvad i instrument, rita m.m och då när jag försöker rita något eller spela ett instrument och det inte går som Ida, då får man en sådan dålig känsla att man inte duger till..
Jag ser upp till min syster och vill vara som henne och så känner nog många inför sina föräldrar, syskon och andra och när det inte går som för syskonet då blir man lite besviken.
Men alla är inte bra på exakt allt! Man har olika färdigheter. Jag är ju bra på smink när Ida inte kan lägga en eyeliner, alla är olika och man är inte gjord till att allt ska bli perfekt. Vi får lära oss att älska oss själva i alla lägen<3 Vi måste lära oss att ta dö på alla negativa tankar! Tänk inte "jag klarar inte detta" utan försök att ändra tankarna till "jag ska göra mitt bästa","jag kan klara det och om det inte går så bra är det inte hela världen ändå". Sätt dig och skriv ner 3-5 positiva saker som hänt i dag! De behöver inte vara att du räddat ett djur utan det kan vara den minsta lilla saken som att du jobbade på bra i skolan, du fick kanske någon att le.... När du möter din rädsla så måste man ta sig ett djupt andetag och våga, du måste våga övervinna din rädsla. Det kan låta lätt för mig att säga, jag har också mina stunder i mitt liv där jag inte mår bra. Men jag vill hjälpa dom som är i den situationen just nu! Jag är kristen som ni nog vet, jag har varit väldigt rädd för vad folk skulle tro om jag var kristen. Dom i skolan visste "A, hon är kristen ok.." det var inget mer med det. Dom visste inte riktigt vad det innebär. När jag började med YouTube och skaffade blogg så skrev jag. "Ja, jag är kristen. Jag tror på att Gud skapade oss och dog på korset för våra synder." Jag skiter i vad folk tycker för det är mitt liv och vad JAG tror. När jag kom ut med det stort var det fler som kontaktade mig och sa "Jag är också kristen och det är så modigt av dig att skriva ut det på nätet. Nu vågar jag det med!"... That feeling! Sätt ett mål precis som jag satte ett mål att jag skulle våga säga att jag är kristen och det är jag stolt över. Är du blyg kanske? Sätt ett mål att du ska under kanske en månad försöka prata lite mer med dom i din klass. Tycker du att du är ful? Sätt ett mål att du först ska ta dö på de dåliga tankarna. Titta dig i spegeln.. Du är vacker precis som du är.. Allt jag skrev nu är kanske inte perfekt för inget är perfekt på denna jord men jag försökte. Jag vågar försöka och det är samma sak att ni måste våga! Be You <3 20140301-165838.jpg

20140301-165845.jpg

24 kommentarer

24 kommentarer på “Självförtroende”

 1. Missvanessatjejen skriver:

  Kommer det en post video? För jag har skickat och vill veta om det har kommit fram!

 2. Hannie Pannie skriver:

  Du har så rätt! Älskar dig! <3

 3. T-nice skriver:

  Jag blev sååååå glad när jag läste denna videon!!
  Har alltid känt mig tjock och varit ledsen p.g.a det.
  Men när jag läste din text tänkte jag: ” Hallå, jag duger ju visst!” Det är inte vad jag har tänkt innan.
  Tack för att du gjorde detta inlägg, du gjorde min dag!!
  Kram på dej Lisa!

  1. Kappis skriver:

   ”Läste denna videon” haha. Lite kul bara. :3

 4. Isabella Rönni skriver:

  Sjukt bra inlägg! Man ska inte ge upp på en gång, man kämpr till de går, och går de inte är du inte klar(: Alla är inte bra på allt and thats the truth(: De kanske inte äe lätt att kämpa, men man måste stå imot allt de dåliga och låta de gå vidare(: Alla är bra på deras sett och så är de(:

 5. Nour Shade skriver:

  En sak vill jag ba säga man är alltid 10 • snyggare i en spegel än vad man igentligen e ba så att du vet:) pluuus jag e rädd för alla djur och det går inte att övervinna denna rädsla vet inte vad jag ska göra och vill helst att någon hjälper mig:’)

  1. Liv the best skriver:

   Tänk på att det kan vara bra att vara lite rädd, för djur kan vara farliga. Jag tycker du borde låna böcker på biblioteket om djurs beteende och kroppsspråk, så du vet hur du på bästa sätt ska hälsa på dem utan att vara hotande. Sådana saker som kan vara naturliga för dig, kan vara hotande för djur. Vi människor tittar till exempel varandra i ögonen när vi pratar med varandra, men tittar du en katt i ögonen uppfattas det som ett hot. När du vet sådana saker gör det dig tryggare och djuren blir lugnare och snällare!
   Hoppas detta hjälpte!

   1. Nour Shade skriver:

    Åhh tack ska bli kul o testa❤️ Du annar inte hue mycket jag tackar:)

 6. Moa skriver:

  Hej alla fans till Lisa! Jag vill också bli känd. Och det har jag velat bli jätte länge Så gå gärna in på min blogg! Moalajja.frost.nu

  1. Andrea skriver:

   Absolut inget illa menat men har du bara en blogg för att du ska bli känd? :))

 7. Andrea skriver:

  Tack Lisa för det du skrev :)

 8. Elsa skriver:

  När blir det en video?

 9. ellie skriver:

  tack att du skrev det här Lisa. Idag klagade jag på att jag var så ful men när jag läste allt det här så gjorde du min dag och jag tycker inte att jag är ful längre tack vare dig.:)

 10. Yasmin skriver:

  Sjukt bra skrivet! ♡

 11. YuPing skriver:

  Jag är väldigt blyg när det gäller att vi ska presentera nåt inför hela klassen. På rasterna så är jag inte blyg för jag är med mina kompisar och då känner jag att jag kan jag som göra hur jag vill.
  Det är att jag är blyg för killarna i våran klass som går hockey och innebandy, det känns som när dom är i närheten så blir jag tystare. Men dom är inte dumma eller retar mig, när jag gick i femman då retade dom mig men inte nu längre. Jag känner mig ändå blyg och jag kan inte göra nåt åt det.

 12. Sofis skriver:

  Hej Lisa!
  Du, allt det du skrev om blygsmaheten, ful, kristen och det där. Jag tycker att det var väldigt fint och bra skrivet av dig! Ja, du har rätt ingen är perfekt alla är olika och så, jag tror också att GUD skapade oss och så. När du berättade detta och så gjorde du min dag till en bra dag! Jag älskar att se dig rida på Boppan, sminka dig, och bara vara med kompisar och chilla! Jag blir så glad när du blir glad!!! <3 Jag följer din blogg och prenumererar på dig på youtube. Jag älskar dig väldigt mycket! Bra skrivet!

 13. Ebba skriver:

  Texten talar. Brukar också känna mig så i bland och de var väldigt skönt att läsa texten. Man duger som man är och de kan ingen ändra på. Grymt bra text <3

 14. noraterese skriver:

  du är så sjukt modig! jag ser upp till dig jätte mycket. du hjälper mig med jätte mycket saker, du är så klok, du är värkligen en person som tänker mer på andra! <<3 love you<3 <3 <3

 15. Alvaa skriver:

  Jag tycker att det är sjukt dumt och helt idiotiskt att i ena sekunden kan man gilla någon och sen när man får reda på att den är kristen är det nästan motsatsen. Min bästa vän är kristen, inte ja då men hon är alltid samma tjej liksom, bara för att man tror på olika grejer förändras väl inte personligheten? Fattar inte hur folk tänker. Du är modig, du står för den du är och för vad du tror. Har sett hat kommentarer OM JUST att du är kristen, VAD är deras problem?? Får man inte tro på vad man vill utan att bli nedtryckt? Så de menar att ”Om jag skickar en elak kommentar om det blir det bättre”. Exakt HUR blir det bättre av att du skriver hat om det. Jag bli förbannad varje gång jag ser kommentarer, har de inga liv? Personer BOKSTAVLIGEN letar efter anledningar att skriva har för, och kommentarer där ordet Nohate finns med är väl det värsta? ”Nohate men du såg förfärlig ut…” DET ÄR VÄL ÄNDÅ HAT, ursäkta men jag blir bara så förbannad på alla de som inte verkar förstå att de redan får så himla mycket hat och bara skickar ännu fler. Åh….Har lust att slita av deras huvud (HAHAHAH) Nej men ja…

  Sluta aldrig vara dig själv och stå för dig själv så kommer jag fortsätta att se upp till dig!

  Kram! / Alva

 16. //E skriver:

  Hej Lisa!
  Jag läste det här inlägget och höll med. Jag har en blogg där det finns pepp till alla som mår dåligt och är tex mobbade, och såklart så länkade jag till det här inlägget!
  Fint skrivet av dig! Jag bryr mig verkligen om folk och önskar att alla skulle bry sig lika mycket som jag gör! Det är sååååå viktigt att vi stöttar våra vänner :)
  Jag själv är kristen så jag förstår dig precis! Jag har alltid sagt till alla att jag står för min religion och tro. Bra att du också gör det!
  btw, jag är en 13-årig tjej!
  Min blogg: http://www.pepptilldig.blogg.se

 17. Alma^^ skriver:

  Otroligt bra skrivet! Är säker på att många fick bättre självförtroende av den där texten! Ser upp till dig Lisa och du är så himla duktig och så modig och du vågar stå för dina egna åsikter och älskar din attityd! Du e bäst! Puss<3

 18. more skriver:

  I just want to tell you that I am just all new to blogging and site-building and definitely liked this blog. Probably I’m planning to bookmark your blog . You surely come with very good articles and reviews. Thanks a bunch for revealing your website.

 19. I am not able to view this particular internet site properly on opera I really feel there is certainly an issue

 20. Motorlu Kurye skriver:

  Kurye olarak hizmet veren kişiler, bulundukları lokasyondaki her adrese en kısa sürede ulaşma yolunu bilirler. Üstelik verilen bu görevi hava, trafik ve buna benzer diğer olumsuz şartlardan etkilenmeden yerine getirirler. Yani iş hayatı başta olmak üzere hayatın hemen her alanında önemli görevleri üstlenebilir ve başarıyla yerine getirebilirler. Özellikle büyük şehirlerdeki trafik kaosu ve adres konusundaki karmaşa göze alınırsa, kurye hizmetlerinden faydalanmanın bazı durumlarda zorunlu hale geleceği anlaşılabilir. Örneğin İstanbul’un bir noktasından diğer bir noktasına acil şekilde önemli bir evrak ulaştırmak gerektiğinde ya da hastanızın ihtiyacı olan ilacı acil ve güvenli bir şekilde ulaştırmak gerektiğinde, İstanbul moto kurye hizmetimizden faydalanarak sorununuza çözüm üretebilirsiniz.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *