Självförtroende

Hej,
Alla har inte perfekta dagar ellerhur? Ibland kan man ha skit dåligt självförtroende och man tycker man är dålig i stort sätt allt, man tycker inte man ser bra ut, man är mobbad, trivs inte hemma. Det finns många andledningar!
Men varför blir det såhär?
Att man tycker man är dålig på allt tror jag kan bero på att man vill det så mycket och då när man ser sådana jätte duktiga personer göra saken (kanske rita) så blir man lite besviken på sig själv när det inte går som det ska.
Jag känner så ibland.
Ida min syster är väldigt begåvad i instrument, rita m.m och då när jag försöker rita något eller spela ett instrument och det inte går som Ida, då får man en sådan dålig känsla att man inte duger till..
Jag ser upp till min syster och vill vara som henne och så känner nog många inför sina föräldrar, syskon och andra och när det inte går som för syskonet då blir man lite besviken.
Men alla är inte bra på exakt allt! Man har olika färdigheter. Jag är ju bra på smink när Ida inte kan lägga en eyeliner, alla är olika och man är inte gjord till att allt ska bli perfekt. Vi får lära oss att älska oss själva i alla lägen<3 Vi måste lära oss att ta dö på alla negativa tankar! Tänk inte "jag klarar inte detta" utan försök att ändra tankarna till "jag ska göra mitt bästa","jag kan klara det och om det inte går så bra är det inte hela världen ändå". Sätt dig och skriv ner 3-5 positiva saker som hänt i dag! De behöver inte vara att du räddat ett djur utan det kan vara den minsta lilla saken som att du jobbade på bra i skolan, du fick kanske någon att le.... När du möter din rädsla så måste man ta sig ett djupt andetag och våga, du måste våga övervinna din rädsla. Det kan låta lätt för mig att säga, jag har också mina stunder i mitt liv där jag inte mår bra. Men jag vill hjälpa dom som är i den situationen just nu! Jag är kristen som ni nog vet, jag har varit väldigt rädd för vad folk skulle tro om jag var kristen. Dom i skolan visste "A, hon är kristen ok.." det var inget mer med det. Dom visste inte riktigt vad det innebär. När jag började med YouTube och skaffade blogg så skrev jag. "Ja, jag är kristen. Jag tror på att Gud skapade oss och dog på korset för våra synder." Jag skiter i vad folk tycker för det är mitt liv och vad JAG tror. När jag kom ut med det stort var det fler som kontaktade mig och sa "Jag är också kristen och det är så modigt av dig att skriva ut det på nätet. Nu vågar jag det med!"... That feeling! Sätt ett mål precis som jag satte ett mål att jag skulle våga säga att jag är kristen och det är jag stolt över. Är du blyg kanske? Sätt ett mål att du ska under kanske en månad försöka prata lite mer med dom i din klass. Tycker du att du är ful? Sätt ett mål att du först ska ta dö på de dåliga tankarna. Titta dig i spegeln.. Du är vacker precis som du är.. Allt jag skrev nu är kanske inte perfekt för inget är perfekt på denna jord men jag försökte. Jag vågar försöka och det är samma sak att ni måste våga! Be You <3 20140301-165838.jpg

20140301-165845.jpg

1 135 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *