Non Smoking Generation

Hej,

Jag har blivit tillfrågat att bli ambassadör för organisationen Non Smoking Generation och dom vill förhindra att unga börjar röka. Jag själv är väldigt emot rökning och tycker bara det är en onödig grej att göra!

Varje dag börjar ca 45 ungdomar att röka (över 16 000 om året)

Jag tror många börjar röka genom grupptryck och dåligt självförtroende. Om man är i ett gäng och dom börjar röka så vill dom att du ska röka.

”Kom igen, smaka. Det är gott”. ”Smaka, det är inte farligt”. Fast jo, det är farligt! Jag kan räkna och massa saker som händer med våra kroppar när man röker.

I cigaretter finns det tjära som fastnar i luftrören och lungorna och fräter det hål i dom, mysigt? Nej.. Man får grövre röst, dålig kondition, man får rynkor och ser mycket äldre ut osv.

Jag tror inte riktigt man vill ha det så, eller?

Tillbaka till grupptryck, dom vill att man prövar och ofta prövar man för att kunna vara med i gänget. Man vågar kanske inte säga nej så man gör det. Men även om man själv inte röker men är med sådana människor så röker man ändå. Det kallas passiv rökning. Ni andas in deras rök när dom röker och då får ni dom besvären också!

När man börjar räka är det nästan omöjligt att sluta. Dom som börjar röka tror ”Jag kan ju sluta röka när jag inte vill längre”. Det är mycket svårare än så! Man får ett beroende och när man försöker sluta röka så får man abstinensbesvär. Det är som man har ett jätte godissug fast för cigaretter..

Börjar man röka då lever man i ett ständigt beroende som leder till döden..

Hur ska man då göra för att stå emot grupptrycket. Det är mycket tuffare när man vågar säga NEJ än att låta gruppen bestämma vad man ska göra, då visar man att man har bra självförtroende.

”Man vill ju veta hur det smakar”, varför ska man ens vara intresserad av hur det smakar?! Ska man inte tänka på sin hälsa än hur det smakar?

vad tycker ni, har ni redan börjat röka eller har ni sagt nej?

Jag är stolt ambassadör för Non Smoking Generation för jag är emot rökning!

www.nonsmoking.se

#nsgfearclinic @nonsmokingofficial.

Du kan även hitta A Non Smokings psykolog på kik:  NSGfearclinic.

Jag vill ha spring i benen – hela livet

_DSC0764 _DSC0778 _DSC0781 _DSC0783 _DSC0799

40 kommentarer

40 kommentarer på “Non Smoking Generation”

 1. Melinda skriver:

  Dom som arbetar med det har kommit till våran skola. Min mamma röker och när hon gör det så får ingen stå nära henne för hon vill inte att vi ska få röken i oss.

  1. Molly skriver:

   Min pappa rökte innan jag fanns och min storasyster grät när hon fick reda på att det var farligt för honom. Hon fick honom att sluta då. För ca 2 år sedan fick han en hjärtsjukdom pga. det och kunde ha dött (jag var kanske 8 då), men gjorde som tur inte det :)
   Medelandet är inte till dig Melinda, utan jag vet bara inte hur man kommenterar :)

 2. Tova skriver:

  Asså Lisa jag blir så stolt!! Du är så bäst!! Lycka till!! Står på din sida, jag hatar när folk röker, det är så äckligt. Har sett flera som röker när dom t ex rider eller är ute och går med hunden!! asså stakars djur som inte bara kan fly från dom!! Det är ju faktist djurplågeri om man tänker efter!

  1. Silver Directioner skriver:

   Det är inte alls djurplågeri!!!!!Nu får du faktiskt sluta!! Tänk på oss som har släkt som röker, och vi har en hund och min mamma och jag går alltid ut med henne och då brukar min mamma nästan alltid röka, hunden känner det inte för luften blåser alltid åt ett håll! Det där var faktiskt riktigt taskigt sagt och det sårade mig mycket… :'(

 3. MHBW skriver:

  Hej Lisa! Tycker att det är jättebra att du är med i Non smoking Generation då du ju faktiskt är en stor förebild för barn och yngre tonåringar i din generation.

  Jag började röka när jag var i din ålder för att det var ”coolt” och utsattes för grupptryck från kompisar. Det tog mig nästan 20 år att sluta igen.

  Inte bara är det en otroligt dum ovana, det är dåligt för kroppen och det är DYRT!

  Har sett en del av dina videos med min dotter och tycker att du är väldigt duktig på det du gör och det märks lång väg att du tycker att det är kul för att inte tala om att du har vuxit väldigt mycket som person de senaste 2 åren med självförtroende och mycket annat.

  Bry dig inte om alla påtryck och tjat om än det ena och än det andra. Och strunta i allt näthat. De är bara avundsjuka på dig och önskar att de kunde klara av allt det du får göra som MissLisibell :).

  Ha en fortsatt underbar Måndag med dina vänner i skolan.

  Stor kram från Stockholm

 4. neaneanea skriver:

  Hej ! Lisa Kan du göra en till viktoria´cicret challenge

 5. anna-cornelia. ♡ skriver:

  Bra gjort Lisa att tacka ja till detta, så stolt! Du är verkligen en bra förebild! Det är så onödigt så det finns inte att röka. <3 älskar dig Lisa & fortsätt som du gör!

 6. mia skriver:

  min papa dog för att han rökde:( saknar honomm

 7. Ebba Ehle skriver:

  Jag tycker inte det är bra att röka. Men jag är nog inte riktigt vara imot för min mormor röker

  1. Silver Directioner skriver:

   Jag vet, tycker exakt samma!

 8. Ellie skriver:

  Titta på denhär videon! Superbra. http://www.youtube.com/watch?v=vQNXgehTR2M

 9. Anna G skriver:

  DU ÄR MIN FÖREBILD LISA!!! JAG ÄR SÅ STOLT ÖVER DIG!!! JAG SKULLE VILJA BLI EN SÅ UNDERBAR PERSON SOM DU!!! <3<3<3 Kramizz från östergötland

 10. Thelma Olsson03150 skriver:

  Jag röker värkligen INTE!!!

 11. Malin Andersson skriver:

  Riktigt bra Lisa. Många unga tror att det också är tuft att röka och det är det verkligen inte

 12. anonym skriver:

  en måste också ta up att det kan också handla om ångest och att ciggaretter hjälper en att må bättre då skolan kanske gör så en mår dåligt. och som sagt ska man ALDRIG se personern som mindre värd elr dum för att den röker för då kan det leda till värre saker.

 13. emma skriver:

  JAG tycker inte att det e så kul att du skriver sånt om rökning ( inte detta men annat )
  för mina o andras föreldrar kanske röker o då kanske de inte e så kul att man kan dö allt annat! men de e ju ditt val o inte mitt. du får ju lägga ut vad du vill men detta var jallafall min åsikt :) #nohate

  1. Silver Directioner skriver:

   Jag tycker likadant! Det är lite taskigt för Lisa kanske inte tänker på oss som har släkt som röker.. Min pappa hade rökt i typ 20-30 år och han var inte sjuk av det…

 14. bäst misslisibell skriver:

  Har nån tips var man kan köpa eos från en hemsida inkl fri frakt ;) tacksam för alla svar♥♥♥

  1. Julia skriver:

   ebay?

   1. bäst misslisibell skriver:

    Vill typ ha fri frakt :)

 15. bäst misslisibell skriver:

  Modigt av dig att du vågar du berättar sanningen vad som e bäst o inte bäst ♥

 16. Anonym skriver:

  Du har helt rätt! Jag börja röka när jag var 16 pga grupptryck och det tog 4 år innan jag insåg vad jag höll på med och idag har jag varit rökfri i 2 månader. Bättre hälsa o jag kan lägga pengarna på annat!

  1. the boss skriver:

   Är du 18 år gammal??

   1. Anonym skriver:

    Nej fyllde nyss 21

    1. Bajs skriver:

     Vilken 21 (idag 23?) åring läser denna blogg??!

 17. Matilda skriver:

  Bra inlägg! Tjäran fräter dock inte hål på lungorna. Det fastnar endast längs kanterna på luftrören och plattar till flimmerhåren.

 18. elinstar_star skriver:

  ElinWallman.blogg.se
  Skit bra att starta detta! Tycker jag verkligen! men det är ju fel att skriva att rökning dödar det finns många olika saker som orskar död.

 19. Julia skriver:

  Bra att du är med Lisa! Vilken idiot kom på cigaretter?

 20. Lol skriver:

  Bra att du tar upp detta!! Vet du vem stamsite är? Iallafall så har han en youtube kanal om Minecraft typ, om du tittar på hans senaste video så pratar han om detta och han säger att han också är ambassadör! Viset du detta Lisa?

 21. Finah skriver:

  Skit bra att du tar upp detta men det värkar som om du har något emot rökare? Jag tycker inte att det är bra att röka MEN jag har inget emot rökare. (inget hat men det låter så)

 22. Elliesweetheart Johansson skriver:

  Jo men det är sant det du skriver . Jag tycker att det är viktigt att du tar upp detta .. Jag tycker inte om att röka och jag kommer aldrig börja heller men ungdomar som röker asså dom vill ju vara coola ” okej .. Jag röker ” eller typ så .. Men jag tycker verkligen inte att folk ska börja förstöra sina kroppar ..

 23. Märta skriver:

  ”Börjar man röka då lever man i ett ständigt beroende som leder till döden..”. Även om det kan vara svårt att sluta så går det, och vill man verkligen så lyckas man för eller senare.

 24. Oliwia P skriver:

  Jag tycker att det är bra Lisa att du förstår och tänker på hur farligt det kan vara..
  Alla precis alla som röker kan få: otrevliga sjukdomar, dålig hygien, svårt att andas och det är därför det finns Nicorette för allting RÄTT!!!!<3<3<3<3

 25. Alma Olsen skriver:

  Hahahahh asså man säger inte ”kom igen smaka det är gått!” Man smakar ju inte när man röker snarare prövar eller testar. ;)

 26. Emma skriver:

  Jag är också i mot rökning

 27. johanna skriver:

  Många av mina kompisar röker och dom säger alltid att jag ska testa men jag säger alltid ”Nej tack jag röker inte” och vet ni varför, de är för att jag har lovat min älskade mormor att aldrig börja och det ska jag lova hela livet ut <3

  Tack Lisa att du tar upp det här ämnet, bara alla ungdomar kunde förstå hur farligt de är att röka, och Lisa du är en förebild för väldigt många ska du veta

  // En stor kram från ditt stora fan i Sundsvall. ps lägg gärna upp min kommentar i ett inlägg så fler kan se det, gilla så Lisa ser min kommentar <3

 28. Silver Directioner skriver:

  Börjar man röka då lever man i ett ständigt beroende som leder till döden..
  :'( Fattar inte att du sa så när min mamma röker och har gjort det i ca 20 år… :'( :'(

 29. ebbaelwis skriver:

  Hej vill bara säga att jag har rökt sedan jag slutade 6:an och slutar snart 9:an vilket är snart 3 år (väll?) Jag började faktiskt inte röka pga att mina kompisar gjorde det, då jag hade endel kompisar som gjorde det men det var inte min anledning, jag hade redan testat vilket jag mest gjorde för att liksom veta hur det smakade osv. Min mamma har rökt dom största delarna i mitt liv så jag har egentligen levt med det hela mitt liv. Men det jag ville komma fram till var egentligen att anledningen inte behöver vara grupp tryck, självförtroende osv. I dagens samhälle är det många som inte har så bra självförtroende men som säger nej endå. (vilket är jätte bra) jag började röka för att jag mådde så sjukt dåligt vilket jag nu ångrar, nu i nian lyckades jag minska ner min rökning från typ 1 paket på två dagar tills typ 4 cigg i veckan. (vilket jag dock var/är ganska stolt över mig själv som gjorde) men sen fick jag ett svacka då jag mådde jätte dåligt igen vilket inte var för så jag köpte mig ett paket och nu känner jag att det var typ det värsta jag kunde göra det som endå gick så pass bra.. Det är en onödig sak att lägga pengar på, med mina pengar jag har lagt på ciggaretter hade jag kunnat göra något mycket bättre för.

  men jag tycker att det är bra utav dig som säger nej.. :)

 30. website link skriver:

  I just want to say I am beginner to weblog and definitely liked your blog site. Almost certainly I’m planning to bookmark your blog . You certainly have awesome well written articles. Kudos for sharing with us your web page.

 31. Kurye olarak hizmet veren kişiler, bulundukları lokasyondaki her adrese en kısa sürede ulaşma yolunu bilirler. Üstelik verilen bu görevi hava, trafik ve buna benzer diğer olumsuz şartlardan etkilenmeden yerine getirirler. Yani iş hayatı başta olmak üzere hayatın hemen her alanında önemli görevleri üstlenebilir ve başarıyla yerine getirebilirler. Özellikle büyük şehirlerdeki trafik kaosu ve adres konusundaki karmaşa göze alınırsa, kurye hizmetlerinden faydalanmanın bazı durumlarda zorunlu hale geleceği anlaşılabilir. Örneğin İstanbul’un bir noktasından diğer bir noktasına acil şekilde önemli bir evrak ulaştırmak gerektiğinde ya da hastanızın ihtiyacı olan ilacı acil ve güvenli bir şekilde ulaştırmak gerektiğinde, İstanbul moto kurye hizmetimizden faydalanarak sorununuza çözüm üretebilirsiniz.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *