Non Smoking Generation

Hej,

Jag har blivit tillfrågat att bli ambassadör för organisationen Non Smoking Generation och dom vill förhindra att unga börjar röka. Jag själv är väldigt emot rökning och tycker bara det är en onödig grej att göra!

Varje dag börjar ca 45 ungdomar att röka (över 16 000 om året)

Jag tror många börjar röka genom grupptryck och dåligt självförtroende. Om man är i ett gäng och dom börjar röka så vill dom att du ska röka.

”Kom igen, smaka. Det är gott”. ”Smaka, det är inte farligt”. Fast jo, det är farligt! Jag kan räkna och massa saker som händer med våra kroppar när man röker.

I cigaretter finns det tjära som fastnar i luftrören och lungorna och fräter det hål i dom, mysigt? Nej.. Man får grövre röst, dålig kondition, man får rynkor och ser mycket äldre ut osv.

Jag tror inte riktigt man vill ha det så, eller?

Tillbaka till grupptryck, dom vill att man prövar och ofta prövar man för att kunna vara med i gänget. Man vågar kanske inte säga nej så man gör det. Men även om man själv inte röker men är med sådana människor så röker man ändå. Det kallas passiv rökning. Ni andas in deras rök när dom röker och då får ni dom besvären också!

När man börjar räka är det nästan omöjligt att sluta. Dom som börjar röka tror ”Jag kan ju sluta röka när jag inte vill längre”. Det är mycket svårare än så! Man får ett beroende och när man försöker sluta röka så får man abstinensbesvär. Det är som man har ett jätte godissug fast för cigaretter..

Börjar man röka då lever man i ett ständigt beroende som leder till döden..

Hur ska man då göra för att stå emot grupptrycket. Det är mycket tuffare när man vågar säga NEJ än att låta gruppen bestämma vad man ska göra, då visar man att man har bra självförtroende.

”Man vill ju veta hur det smakar”, varför ska man ens vara intresserad av hur det smakar?! Ska man inte tänka på sin hälsa än hur det smakar?

vad tycker ni, har ni redan börjat röka eller har ni sagt nej?

Jag är stolt ambassadör för Non Smoking Generation för jag är emot rökning!

www.nonsmoking.se

#nsgfearclinic @nonsmokingofficial.

Du kan även hitta A Non Smokings psykolog på kik:  NSGfearclinic.

Jag vill ha spring i benen – hela livet

_DSC0764 _DSC0778 _DSC0781 _DSC0783 _DSC0799

601 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *