Självförtroende inom ridningen

Idag red jag ett dressyrpass på Boppan för en äldre kompis.

Min syster Ida är en sjukt bra ryttare i mina ögon och jag stävar alltid efter att rida som henne. Eftersom jag strävar så mycket efter att rida som henne får jag jätte dåligt självförtroende när det inte går som jag vill när jag rider. Det har faktiskt gått se långt att jag inte velat rida för jag tycker jag är jätte dålig.

Detta är inte ett inlägg då ni ska tycka synd om mig utan bara för att jag är en ”känd” YouTuber tror vissa att jag är grym på allt. Så ligger det inte till alls!

När jag satte upp på Boppan idag efter inte ha ridit på kanske en vecka eller lite mer pågrund av att jag inte har ett jätte bra självförtroende i ridningen så var jag osäker. Jag försökte verkligen och jag fick faktiskt mycket beröm utav Embla som tränade mig. Hon tyckte verkligen att jag var en bra ryttare och det gjorde att jag tog för mig mer och verkligen kämpade :)
Vi skulle träna på de saker jag tyckte jag var väldigt dålig på men både Embla och Ida var förvånade över att jag tyckte jag var dålig, dom tyckte tvärtemot!

Nu ska jag till stallet igen snart, troligtvis denna vecka och hoppa lite. Tack vare detta passet har jag fått en stämpel på att dom tycker jag rider bra :)

Man behöver självförtroende för att våga, orka och vara glad när man rider. För mig slutade det med att jag inte vågade rida och var deppig men nu är jag på fötter igen tack vare denna lektionen ;)

20140630-180322-65002635.jpg

16 kommentarer
Detta inlägget postades i: Hästar.

16 kommentarer på “Självförtroende inom ridningen”

 1. Amanda skriver:

  Hej! Lisa Jag skulle bli jätte glad om du kund kolla in min blogg skulle betyda jätte mycket kommentera på mitt senaste inlägg skulle betyda suuuper mycket http://amanda5554.wordpress.com/

 2. Tia skriver:

  Hej! Lisa! Vad synd att du tyckte att det inte var så roligt att rida pågrund av ditt självförtoende. Men bra att du blev säkrare nu. Det viktigaste är ju att ha roligt och det brukar du ju oftast ha med boppan och andra hästar. Ha det bra!
  Min blogg: tiasdag.wordpress.com

 3. Tilda Lehtinen skriver:

  Jag tycker att du är jätteduktig på att rida♥

 4. Isabelle skriver:

  Gud va fint träns! Och Lisa, du är jätte duktig på att rida! Det skulle vara kul om du filmade när du hoppar! : ) du är en jätte duktig ryttare Lisa! :D

 5. Elanna skriver:

  Jag vet att det är en härlig känsla att hitta kontakten med hästen på ryggen man svävar som på moln.

 6. Emma skriver:

  Lisa! På de lilla jag sett på videos osv när du rider så rider du jättebra, du behöver inte oroa dig över att du rider dåligt! Hur länge har du ridit? Jag har ridit i 4 år och jag får höra mycket att jag har bra balans, fin sitts osv. Alla är ju bra på olika saker, du kanske har någon nedgång i något? Men bara för det betyder de ju inte att du är dålig på allt inom ridningen, tillexempel jag är lite sämre på dressyr, jag har inte tillräckligt tålamod om jag har en häst som måste ha tydliga ”kommandon” så brukar jag bli skitsur på mig för jag är inte så bra på att liksom vara så tydlig, jag har lättare för hoppning. Men känn dig säker i dig själv! Man kan alltid typ ”börja från grunden” om du fattar att man typ jobbar mycket med bara sittsen om man har lite svårt med de osv, hoppas du fattar! Men du är verkligen jättebra på att rida! Du och Boppan är sjukt söta btw! Nu blev det kanske en liten lång kommentar men hoppas du tar tid till dig att läsa den :)
  Min fotoblogg :)
  http://www.nattstad.se/justemmaslife

 7. Elanna skriver:

  Det är värt att kämpa för. Jag tror du var duktig som din tränare och syster sa till dig. Lyssna på dom när du rider för dom vet när det ser dig rida.

 8. Hedda Johansson skriver:

  Man ska alltid tänka positivt för när min häst bokade av mig i hagen så försvann mitt självförtroende helt och hållet men nu efter flera år så har jag kämpat och slitit för att få upp det igen.

  Du äger på att rida Lisa och tänk bara positivt om dig själv för jag menar se vad du har åstadkommit på youtube, du har ju ca 200 000 prenumeranter och det kan inte varenda person i världen åstakomma. Varenda gång du ser ner på dig själv kom ihåg att du har ca 200 000 prenumeranter som älskar dig och dina videos.

  Sluta aldrig att rida och lova mig och alla andra som tittar på dina videos att du inte ska känna dig besviken på dig själv.❤️❤️❤️❤️❤️

  1. Amanda skriver:

   Bra skrivet + kan du kolla in min blogg http://amanda5554.wordpress.com/ Skull betyda mycket för mig har bara nåra få läsare tacksam för svar

 9. Embla Alexandra Nhalle Santos skriver:

  Du är grym Liss! Du tog ju skänkelvikningarna som ingenting och fick ju en grym takt i galoppen + traven. Jag hjälper dig mer än gärna mera, för att se hur lycklig du blev när du klarade av uppgifterna.. Det gjorde mig så lycklig ! Och är det något du tycker är svårt, fråga mig så hjälper jag dig.
  Du kommer att komma långt! Det vet jag :)

 10. Louise Hägglund skriver:

  Lisa! Du är JÄTTE duktig på att ridas, och det säger jag inte bara! Alla är bra på olika saker! Har blivit avkastad jätte många gånger men jag ger inte upp! Du kommer gå långt inom ridningen, jag lovar! Har ridit i 7 år och jag lovar alla är dålig på nåt inom ridning! Kolla gärna in min blogg

  lollosbeauty.devote.se

 11. Rebecka skriver:

  Fortsätt kämpa :DJag var med om en olycka en gång,jag rammlade av och bröt armen.Och jag fick inte rida på 2 månader.Men då jag väl började rida igen var jag osäker på att gallopera,det tog typ 1 år innan jag vågade gallopera igen.Och nu har jag varit med i en hopptävling med en av ridskolans häst,och kom på andra plats.Så saker lönar sig tillsist:)

 12. godisdrottningen skriver:

  Du är visst duktig på att rida! Och ganske modig, det är många som är rädda för hästar, det är ju stora djur! Jag själv har aldrig ens suttit på en, och jag är 13!! Och jag tror inte du är bra på allt! Jag menar inte på ett taskigt sätt, utan att ingen är bra på allt, men istället extra bra på en speciell sak, tex att rida och sminka sig. <3

 13. Moa skriver:

  Kan du filma när du hoppar skulle va jätte tacksam för du är grym på att rida =)
  vill rida som du !!

 14. Ellen skriver:

  Känt samma men slutade inte som tur va, och ditt träns är skit snyggt!❤️

 15. Themarshmellowkiller skriver:

  Fortsätt att kämpa på! Jämför dig inte med hur din syster rider. Få inspiration och bli peppad av henne istället. Du är duktig, låt inte någon säga något annat!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *