Toscatårta!

DSC00934 DSC00936

Jag har bakat en Toscatårta och det är som en sockerkaka i botten typ och sedan är det knäck och mandlar över.

INGREDIENSER FÖR BOTTEN:

2,5 dl vetemjöl

3 dl strösocker

1,5 tsk bakpulver

2-3 msk vaniljsocker

100 g smör (normalsaltat)

1,5 dl vatten

2 st ägg

INGREDIENSER FÖR KNÄCKSMETEN:

50 g smör

1 dl strösocker

2 msk vetemjöl

2 msk mjölk

ev lite vaniljsocker

100 g flagad mandel

INSTRUKTIONER:

Steg 1 Sätt ugnen på 175°C. Börja med bottnen: Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

Steg 2 Smält smöret, häll i vattnet och låt koka upp. Tillsätt smör och vatten till de torra ingredienserna.

Steg 3 Tillsätt äggen, ett i taget. Häll smeten i en smord och bröad form. Grädda i ugn ca 35 min.

Steg 4 Blanda ingredienserna till knäck-smeten i en kastrull och låt koka upp. Häll knäcken över kakan och grädda ytterligare 10–15 min.

3 299 kommentarer
Detta inlägget postades i: recept.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *