Natural Horsemanship

DSC_0013

DSC_0026

DSC_0030

DSC_0035

Hej på er! Idag åkte jag till stallet med syrran och var där över dagen. Vädret har dock varit skitdåligt! Det har regnat i stort sätt hela dagen, kvavt i luften och varmt på samma gång – Lisa don’t like! Men jag var först i paddocken med Boppan och jobbade på beröringsövningar, ledarskapsövningar och dominansövnignar.

Jag försöker jobba på att få ett bra relation mellan mig och Boppan, att hon är koncentrerad när jag jobbar med henne och att hon har fokusen helt enkelt. Jag gjorde några övningar som kallas tex. dominansövningar och det är för att jag vill visa Boppan att jag är i högre rang än henne. Den som kan flytta på den andra har dominans och då gjorde jag lite övningar såsom att flytta fram och bakdel, flytta huvudet osv.

Syrran började med natural horsemanship förra sommaren och är väldigt aktiv och jag hängde väl på liksom. Men nu har jag blivit mer intresserad och jag har börjat läsa en bok som heter ”Horsemanship från grunden” skriven av Sven Forsström och Inger Lantz Forsström och den är väldigt intressant.

I slutet av sommaren förra året slutade vi helt med användningen av bett för att vi inte tycker att det är snällt mot hästen. Hästen har liksom en bit metall i munnen som man drar i. Ingenting som jag skulle vilja ha i min mun…

Syrran har börjat rida mindre med träns också och rider mer med halsring för att det är friare för hästen. Jag har också ridit lite med halsring och det funkar jättebra! Och vi har även en westernsadel som hon använder en del.

Dagen i stallet har helt enkelt gått jättebra även om vädret inte var på vår sida! ;)

18 kommentarer
Detta inlägget postades i: Hästar.
 • #älskarmisslisibell

  Vad trevligt att du har haft roligt och Boppan är så himla söt!

 • Emma Karlsson

  Hur man får rött hår! Läs gärna http://misselizabeth.blogg.se/2015/july/sahar-far-du-rott-har.html#comment Jag färgade ifrån nästan svart hår och det fungerade kanon för mig! Läs stegvis och vilka produkter jag använde!

 • Karolina

  Fina bilder <3

 • LIFEBYSELENA

  Vad roligt att du tränar med bobban och fina bilder <3 kika gärna in min YouTube kanal https://www.youtube.com/channel/UCWDvpRGthPYbWA88E-HfkQg <3

 • Elin Johansson

  Alltså man har inte bett för att ”tortera” hästen. Man har det som ett hjälpredskap. Man börjar med träns och bett i rätt tidig ålder. Hästar är vana. Dessutom ska man helst värma upp bettet innan man tar in det i munnen så att det inte kommer som en chock för hästen. Sen så blir ju bettet varmt i munnen och ska inte irritera hästen alls. Ett annat alternativ är ju ”gummibett”. Men om det irriterar hästen kan det bero på ett sår i munnen eller en vargtand. Ett bett ska man ha om man vill ha en häst som lyssnar. Man har absolut mer kontroll än om man inte skulle ha bett. Till och med när man tummkör har man bett. Det är viktigt. En säkerhet också. Dom flesta hästar är vana och ska inte ha ont av bett.

 • Nova Holmvik

  Snällt att ni inte använder bett 😊👍🏼👍🏼 Stellkitt.blogg.se

 • Ayisha Abu

  Vart har du köpt din regn jacka?:) Jag behöver VÄRKLIGEN en ny. Ifall ni vet kan ni jätte gärna svara på detta:)

 • Anna

  Tycker du man kan använda vita jeans nu på hösten? eller ser det fel ut, kan inte bestämma mig:( behöver råd:)

  • Anna Björk

   Nu på hösten? Sist jag kollade var de fortfarande juli

 • Molly

  Kul! Kolla in min blogg! http://www.falkebacks.devote.se

 • Linda Kullander

  Gå gärna in och checka mitt åsikts inlägg ponny vs häst tävlingar http://lindakullander.spotlife.se/

 • Svea

  Boppan är så söt och du med lisa

 • Svea

  Alla som tycker att Lisa är bäst you tube tryck på gilla kommentar under min kommentar

 • Elin Eriksson

  Det regnar hela tiden ju :(

 • emma alam

  Hej!
  Heter Emma och är en bloggare som bloggar om allt möjligt men speciellt bloggar jag om mode♡ Kolla gära in min blogg♡
  http://nouw.com/emmaslifestyle
  Ses vi där?

 • Molly

  Hej! Gå in på min nya blogg och läs mitt första inlägg, fler inlägg kommer varje dag så håll er gärna uppdaterade:) I min förra skrev jag om mitt vardagsliv, mode, skönhet med mera och tänkte fortsätta så:)))))) (dubbelhakor going wild). Hoppas vi ses! http://www.nouw.com/falkeback