RÖTT ÄR SÖTT!

DSC_0054 DSC_0082 DSC_0112

Idag var jag i stallet igen och jag red i paddocken först och sen skrittade vi ut en sväng. Jag tränade på att rida med halsring, tycker det är ganska svårt och det lär ta ett tag att lära sig. När man har halsring måste man vara mycket tydligare med alla hjälper än när man har ett träns då det räcker att man bara drar i tygeln till dit man vill gå. I början gick det inte så bra men jag fick mycket hjälp och råd av syrran så i slutet gick det mycket bättre!

Att börja rida bettlöst/med halsring är ofta ingenting som händer under ett ridpass. Det är någonting man får lära hästen och det tar tid! Men jag tycker att det är så värt det ;)

Rider ni bettlöst, med halsring eller grimma?

15 kommentarer
Detta inlägget postades i: Hästar.

15 kommentarer på “RÖTT ÄR SÖTT!”

 1. Emma Karlsson skriver:

  Följ min fotoblogg :) lägger upp väldigt vackra bilder. Porträtt, mode och skönhet och massa mer! http://misselizabeth.blogg.se

 2. Juliana skriver:

  utbildat min ponny själv och han blir riden bettlöst hela tiden, antingen sidepull, halsring eller helt löst :)

 3. Hilda skriver:

  Jag tränar min medryttarponny till att gå med repgrimma :D

 4. Alicia skriver:

  Tkr verkligen att det är jättekul att ni rider boppan bettlöst, inte har träns ”för alla andra har”. Sitter och letar efter ett bra bettlöst alt. Att börja med, varken jag eller hästarna har ridit på bettlöst innan. Nån som har nåt tips?
  Nouw.com/isisdrömmar

  1. Juliana skriver:

   Sidepull eller vanlig grimma.

 5. Klara skriver:

  (Säger detta bara för boppans skull om ni/du inte rider så :) ) För de är så att de skadar hästens rygg sjukt mycket, mycket mer än vad man tror när man rider barbacka. Eftersom man sitter ”tungt” för att hålla bra balans på hästryggen så kommer trycket på ett väldigt litet område ( det är dina sittben som gör trycket) än vad de gör med en sadel. Så det tar hästen en väldigt stor skada av även fast du inte rider barbacka ofta. Så för att göra barbacka bekvämare för hästen så ska du spänna dina inre benmuskler så att du lyfter från hästens rygg( bara själva ”skinkan” nudar ryggen) det gör även att du får svårare att hålla balansen så då får man verkligen ta i med sina magmuskler så man håller bra balans :) Men det är verkligen sjukt ansträngande för en själv haha och det går inte direkt att göra det över en natt men det är värt allt slit.👍🏼

 6. ebba rindestrand skriver:

  Bara en sak att tänka på är att eftersom att Boppan har kommit upp i åren så är de viktigt att hon rids rätt (det är viktigt att hästar rids rätt hela tiden). Och med rids rätt är att man jobbar henne = får henne att gå på tyggen osv. För de är viktigare en vad man tror och om hon inte får bygga muskler så kommer hon till slut inte att hålla. Så om jag hade varit du så hade jag kontaktat någon bra dressyr tränare och ridit för. Så att hon får bygga muskler och bli mer mjuk. Detta är bara min åsikt och vad jag tycker.

  Gillar din yt och din blogg❤️ kolla hjärna in min blogg: http://www.nouw.com/ebbarindestrand

 7. Amelia skriver:

  Vill bara säga en sak! Din häst är alldeles för tjock. Kanske borde se om den har fång. Herregud, kan inte ens se på din häst just nu så tjock den är…

  1. Elin Johansson skriver:

   Fång handlar INTE om hullet på hästen! Fång är en sjukdom hästar får i HOVARNA av tillexempel ny mat eller nytt bete. Det går såklart att bli frisk efter att tillexempel göra så att hästen inte äter så näringsrik mat ett tag, sen kan den äta som vanligt, mycket eller lite. Taskig kommentar du skrev!

  2. Elice skriver:

   Jag håller absolut med… Och jordens fångnacke

   1. Sophie skriver:

    Hur nacken på en häst ser ut beror ju på vilken ras det är! Och fång har ingenting att göra med hästens kropp, utan fång är när hästen får i sig för mkt av ett visst foder/äter för mkt vårgräs som innehåller ett visst ”ämne” som gör att hästar kan få fång. Och fång är inte att hästen blir rund, utan att hovbenet kan växa ut genom hoven om man har riktigt otur.

  3. Sophie skriver:

   Hur kan du säga så!? Nästa alla hästar är lite runda på sommaren, det är helt normalt! På min ridskola har vi en liten ponny som faktist är ganska rund om magen, men han har vunnit en massa dressyrtävlingar och är jätteduktig! Har för mig att han tävlat SM…

 8. Becki skriver:

  När ni håller på med natural horsemanship så föreslår jag också akademisk ridkonst. själv rider jag akademisk ridkonst på min nordsvensk och mitt halvblod. i den akademiska ridkonsten styr man hästen med vikten och behöver inget träns/bett utan det går bra med halsring eller kapson. jag rider oftast med kapson. när man har börjat lära hästen natural horsemanship är det lätt att också börja med akademisk ridkonst. googla för att veta mer, men rekomenderar akademisk ridkonst starkt. Jag bor i Finland och ibland kommer det en akademisk ridkonstlärare hit till vår ridklubb. Kram från en 13-årig hästtokig tjej från Finland :)

 9. Elin Eriksson skriver:

  Rider inte alls, men när jag var liten ääälskade jag hästar! Vi bor precis bredvid ett stall så jag gick alltid dit och frågade om jag kunde få klappa hästarna, men nu har de ekonomiska problem så jag tror de måste stänga stallet :(

 10. Linnea Lager skriver:

  Jag rider varierat med bett, sidepull och grimma för att hon ska arbeta rätt. Rider näst intill alltid med sadel för att underlätta för ryggen, men rider barbacka ibland för att ta det lugnt och träna balansen. Boppan ser ut att behöva lite ordäntlig träning så jag skulle rekomendera att rida för en bra dressyrtränare och rida henne låg och lång. Backträning när hästen går låg är jättebra för ben, rygg och nacke. Tycker ditt sätt att tänka om ridning är fint, men det håller inte i längden om hon inte får jobba rätt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *