”GÅ OCH LEK MED DOCKOR”|”VÄX UPP”

BeFunky Collage

Tänkte berätta om en sak jag tänkt på och något som ofta poppat upp i mitt huvud. När jag var runt 11-12 så fick jag ofta kommentarer om att jag ska gå och leka med dockor, att barn ska vara barn osv. Detta är något man ser mycket av i kommentarsfälten på yngre Youtubers. Sen köpte jag ju två samlardockor som främst köps av vuxna – BJD’s. Skrev ett inlägg om vad BJD’s är för några år sedan som ni kan läsa HÄR. Dom är inget man leker med, dom är dyra och många syr typ kläder och fotar dom för instagramkonton osv. Men oavsett ifall det skulle vara en ”leksak” så är det ju inget fel med det?! När jag köpte dom så fick jag istället kommentarer om hur töntig jag är och att jag måste ”växa upp”. Käre nån! Och det sjuka är att jag var i stort sätt samma ålder när jag fick kommentarerna om att jag ska leka med dockor och om att jag ska växa upp. Sjukt konstigt!

Va dig själv, skit i vad andra tycker och kör ditt race<33

43 kommentarer
 • Sockan

  Såå töntigt😐 Jag lekte med Barbie tills jag var elva, och skulle de vara nåt fel på de? Nej såklart inte👋🏻 Hatar när folk ska va så himla omogna alltså Gaad😑

 • Ana

  Du har helt rätt, jag lekte med mina dockor tills jag var 11, jag fick också såndärna kommentarer när jag var 11 så jag förstår dig ❤️❤️😊😊❤️❤️

 • Frida

  Så bra skrivet,varför ska folk bry sig vad andra gör på fritiden,man får väll leka med dockor i vilken ålder man själv vill!

 • Hanna

  Människor är avundsjuka idioter. Inget man kan komma ifrån. Jag är 15 och älskar littlest pet shop. (leker inte med dom) Jag har en låda FULL med sånna i källaren. Eftersom man bara kan köpa dom nya fula LPS´sen, så köper jag en gammal DIREKT om jag ser på någon loppis! :P Hahah. Gammal samlaren. Går ej att komma ifrån. ^^

 • Hanna

  Så bra skrivet Lisa! :)

  • Wilma

   Håller verkligen med! ;)

 • alva

  bra skrivet,)

 • alva

  Lisa jag undrar bara om du kunde göra en uppdaterad mina vs. Och så vill jag att du gör en häng med mig i skolan alltså en helt vanlig dag på typ en torsdag;)) skulle bli glad om du svara<33

 • Nicole Granroth

  Bra Lisa!<33 Du är verkligen grym som skriver om det, att du bara ignorerar såna kommentarer! Du är en förebild!<3

 • sandra

  Bra skrivet Lisa

 • Moa

  Bra att du uppmuntrar andra till att vara sig själv, du är en grym förebild!

 • Emma

  Förebild! <33

 • Lisa

  Jo jag ville bara fråga vad heter du på starstable jag heter Linnea Bunnyrock och vilken server är du på jag är på den första air star puss skulle bara fråga puss Love you

 • 💗Ett Lisa fan💗

  Förstår dig Lisa till 100% man ska ju vara barn så länge man kan men varför ska andra påpeka vad man gör🤔😡man ska vara sig själv och hålla på med det man tycker är kul och That’s it liksom. svårare än så är det inte… Älskar dig så sjukt mycket och kan du göra en what’s on My samsung galaxy s6 skulle vara jätte kul.. Älskar dig lisa💗💙❤️💚BTW! Jag är ett utav dina fans från finland😍😍💗🇫🇮🇫🇮🇫🇮

 • Felicia

  Verkligen bra skrivet!

 • Amanda

  U GO GIRL!

 • Louise

  Man får ju göra precis som man vill, vill du leka med dockor (eller annat) okej :) Vill du inte det så är ju också okej. Man blir ändå aldrig för gammal för att leka.

 • Matilda

  Håller med dig Lisa! <33

 • Matilda

  Bra sagt!

 • Bra skrivet!<33

  Bra

 • Alexandra

  Bra sagt

 • Clara

  Jätte bra skrivet Lisa <3

 • Joanna Mårtensson

  Håller helt med❤️

 • Maya Kemp

  Stackars dig bry dig inte om de som håller på så

 • julia

  Sjukt bra sagt!💕💕

 • Tima Al-husseinie

  Alltså det är bara sant! Alla som inte ”leker” med dockor behöver inte vara så kaxiga o retas för man blir sårad. När jag gick i 3:an så gillade jag att leka med dockor men alla mobbade mig på grund av det. :( Väx upp snälla!!!

 • Mandy

  Hur mycket kosta dem? ,, super kula att du har blivit så aktiv!!💕

  • Mandy

   Kul*

   • http://misslisibell.se/ Miss Lisibell

    Det är väldigt olika! :)<3

 • Tima Al-husseinie

  Och Lisa oroa inte dig för det. Du vet Haters gonna Hate. Men jag står för dig föralltid för att du är bäst. Fortsätt med det du gör! <3

 • Honey

  Exakt! Var dig själv! Så himla konstigt det är som att haters vill hata på någonting hela tiden fast det inte är ngt att hata på! You go girl!👏❤️

 • Amanda

  Man blir aldrig för gammal för att ”leka”, det gör jag tre gånger i veckan i skolan. Går teater och det är sååå kul! Jag kommer aldrig sluta äventyra och hitta på ”omogna” saker. Tänk vad livet skulle vara trist då!! :(

 • Hanna

  De finns ingen åldersgräns för leksaker. Alla ska kunna leka med de dem vill, vara som dem vill utan att någon ska komma och säga hur dem ska var och vad som är rätt och fel. Det finns inga rätt och fel, de finns bara dumma normer.

 • Hanna

  *vara

 • 15-årig tjej

  Jag samlar på modellhästar, fotar dem, gör sadlar, träns osv till dem, har ett instagram konto med ca 5000 följare. Men ändå så skäms jag över att berätta det för folk. För att märket jag samlar på ett märke som heter Schleich. Dem är egentligen tänkta som leksaker, men dem är handmålade och ganska dyra. Jag har samlat i 5 år och när jag var liten så lekte jag med dem, men inte längre. Nu är det en hobby att gå ut och fota eller att sätta sig ner och göra sadlar osv. Fast jag delar denna hobby med flera tusen tals andra världen över så vill jag ändå hålla den hemlig. Vill liksom inte att någon ska tro att jag är 15 år och leker med plast hästar 😔

 • Wilma

  Go Lisa!!🎉✨💗

 • Diana

  Håller med ❤️❤️ du äger på det du gör sluta ALDRIG med det du gör !!!!’ Älskar dig😘😘😘😘❤️❤️❤️😃😃😄😄

 • Josephine

  Bra skrivet Lisa❤️

 • Elin

  Ugh, detta har jag också tänkt mycket på! Sjukt irriterande att folk ens orkar lägga ner tid på att kommentera på hur andra är eller gör. Bara onödigt. Tycker du gör det bra med tanke på hur mycket hat, kritik och annat du får :) Kramisen från en jordnöt i pengfors :D(och sorry för spam av kommentarer men du sa att du ville ha respons so here i am haha XD)

 • Ankan🤗

  Håller med, gillar själv dockor, (Fast jag brukar inte leka med de så ofta.) och jag är 12! Inget fel med dockor ju!

 • Mathilda

  Håller med! Jag är 13 år & leker fortfarande med Barbies ibland och älskar gossedjur osv. Jag och mina kompisar är väääldigt barnsliga och om någon tycker att vi är töntiga är de idioter. Man får ju vara den som man vill, ellerhur? 😅

 • J

  Vet att det var ett tag sedan du lade upp detta. Men jag måste bara säga att du är så oerhört stark! <3
  Och du är en underbar förebild för andra, även "hobbyister". Vi är många som samlar på det ena och det andra, du är inte ensam i detta. Många samlare har FB-grupper eller dyl där de samlas och delar med sig av sina "guldklimpar". Det är verkligen inget att skämmas för. Vissa samlar, andra spelar spel medans den tredje umgås med vänner och fjärde har sportintresse.
  Det är ju detta som gör oss unika! Vi ska VERKLIGEN inte skämmas över detta. Helt rätt.

  Själv har jag samlat på modellhästar (shleich, breyer bl.a.) sedan jag kan minnas. Jag är 21 år och samlar fortfarande. Jag målar om, skulpterar om os.v också. Det är iallafall för mig ett sätt att uttrycka min kreativa sida. Och så självklart, som du själv sagt, så är dom ju fantastiska som prydnader. Mina vänner har alltid reagerat blandat, vissa tycker det är coolt och intressant medans andra stämplar mig som "tönt" eller värre. Men jag är helt och hållet öppen med min hobby och skäms inte. Jag är stolt över att vara jag. De som inte gillar mig behöver ju inte umgås med mig. Det får ha sitt och jag mitt.

  Jag kommer alltid få skit för detta, men det ändrar inte min åsikt om hobbyn. Det bevisar ju bara att vissa människor inte kan låta bli att peta skiten ur andra. Ibland kan man nästan tro att dom är lite avis, eller hur?

  Lev livet som DU själv vill ha det, det må finnas en mall, men hur roligt är det egentligen att vara som alla andra? ;)
  Stå på dig, Lisa! Du är bäst!

 • Lydia

  så sant Lisa! Jag älskar dina dockor, de är så speciella!!