”GÅ OCH LEK MED DOCKOR”|”VÄX UPP”

BeFunky Collage

Tänkte berätta om en sak jag tänkt på och något som ofta poppat upp i mitt huvud. När jag var runt 11-12 så fick jag ofta kommentarer om att jag ska gå och leka med dockor, att barn ska vara barn osv. Detta är något man ser mycket av i kommentarsfälten på yngre Youtubers. Sen köpte jag ju två samlardockor som främst köps av vuxna – BJD’s. Skrev ett inlägg om vad BJD’s är för några år sedan som ni kan läsa HÄR. Dom är inget man leker med, dom är dyra och många syr typ kläder och fotar dom för instagramkonton osv. Men oavsett ifall det skulle vara en ”leksak” så är det ju inget fel med det?! När jag köpte dom så fick jag istället kommentarer om hur töntig jag är och att jag måste ”växa upp”. Käre nån! Och det sjuka är att jag var i stort sätt samma ålder när jag fick kommentarerna om att jag ska leka med dockor och om att jag ska växa upp. Sjukt konstigt!

Va dig själv, skit i vad andra tycker och kör ditt race<33

62 kommentarer

62 kommentarer på “”GÅ OCH LEK MED DOCKOR”|”VÄX UPP””

 1. Sockan skriver:

  Såå töntigt😐 Jag lekte med Barbie tills jag var elva, och skulle de vara nåt fel på de? Nej såklart inte👋🏻 Hatar när folk ska va så himla omogna alltså Gaad😑

 2. Ana skriver:

  Du har helt rätt, jag lekte med mina dockor tills jag var 11, jag fick också såndärna kommentarer när jag var 11 så jag förstår dig ❤️❤️😊😊❤️❤️

 3. Frida skriver:

  Så bra skrivet,varför ska folk bry sig vad andra gör på fritiden,man får väll leka med dockor i vilken ålder man själv vill!

 4. Hanna skriver:

  Människor är avundsjuka idioter. Inget man kan komma ifrån. Jag är 15 och älskar littlest pet shop. (leker inte med dom) Jag har en låda FULL med sånna i källaren. Eftersom man bara kan köpa dom nya fula LPS´sen, så köper jag en gammal DIREKT om jag ser på någon loppis! :P Hahah. Gammal samlaren. Går ej att komma ifrån. ^^

 5. Hanna skriver:

  Så bra skrivet Lisa! :)

  1. Wilma skriver:

   Håller verkligen med! ;)

 6. alva skriver:

  bra skrivet,)

 7. alva skriver:

  Lisa jag undrar bara om du kunde göra en uppdaterad mina vs. Och så vill jag att du gör en häng med mig i skolan alltså en helt vanlig dag på typ en torsdag;)) skulle bli glad om du svara<33

 8. Nicole Granroth skriver:

  Bra Lisa!<33 Du är verkligen grym som skriver om det, att du bara ignorerar såna kommentarer! Du är en förebild!<3

 9. sandra skriver:

  Bra skrivet Lisa

 10. Moa skriver:

  Bra att du uppmuntrar andra till att vara sig själv, du är en grym förebild!

 11. Emma skriver:

  Förebild! <33

 12. Lisa skriver:

  Jo jag ville bara fråga vad heter du på starstable jag heter Linnea Bunnyrock och vilken server är du på jag är på den första air star puss skulle bara fråga puss Love you

 13. 💗Ett Lisa fan💗 skriver:

  Förstår dig Lisa till 100% man ska ju vara barn så länge man kan men varför ska andra påpeka vad man gör🤔😡man ska vara sig själv och hålla på med det man tycker är kul och That’s it liksom. svårare än så är det inte… Älskar dig så sjukt mycket och kan du göra en what’s on My samsung galaxy s6 skulle vara jätte kul.. Älskar dig lisa💗💙❤️💚BTW! Jag är ett utav dina fans från finland😍😍💗🇫🇮🇫🇮🇫🇮

 14. Felicia skriver:

  Verkligen bra skrivet!

 15. Amanda skriver:

  U GO GIRL!

 16. Louise skriver:

  Man får ju göra precis som man vill, vill du leka med dockor (eller annat) okej :) Vill du inte det så är ju också okej. Man blir ändå aldrig för gammal för att leka.

 17. Matilda skriver:

  Håller med dig Lisa! <33

 18. Matilda skriver:

  Bra sagt!

 19. Bra skrivet!<33 skriver:

  Bra

 20. Alexandra skriver:

  Bra sagt

 21. Clara skriver:

  Jätte bra skrivet Lisa <3

 22. Joanna Mårtensson skriver:

  Håller helt med❤️

 23. Maya Kemp skriver:

  Stackars dig bry dig inte om de som håller på så

 24. julia skriver:

  Sjukt bra sagt!💕💕

 25. Tima Al-husseinie skriver:

  Alltså det är bara sant! Alla som inte ”leker” med dockor behöver inte vara så kaxiga o retas för man blir sårad. När jag gick i 3:an så gillade jag att leka med dockor men alla mobbade mig på grund av det. :( Väx upp snälla!!!

 26. Mandy skriver:

  Hur mycket kosta dem? ,, super kula att du har blivit så aktiv!!💕

   1. Miss Lisibell skriver:

    Det är väldigt olika! :)<3

 27. Tima Al-husseinie skriver:

  Och Lisa oroa inte dig för det. Du vet Haters gonna Hate. Men jag står för dig föralltid för att du är bäst. Fortsätt med det du gör! <3

 28. Honey skriver:

  Exakt! Var dig själv! Så himla konstigt det är som att haters vill hata på någonting hela tiden fast det inte är ngt att hata på! You go girl!👏❤️

 29. Amanda skriver:

  Man blir aldrig för gammal för att ”leka”, det gör jag tre gånger i veckan i skolan. Går teater och det är sååå kul! Jag kommer aldrig sluta äventyra och hitta på ”omogna” saker. Tänk vad livet skulle vara trist då!! :(

 30. Hanna skriver:

  De finns ingen åldersgräns för leksaker. Alla ska kunna leka med de dem vill, vara som dem vill utan att någon ska komma och säga hur dem ska var och vad som är rätt och fel. Det finns inga rätt och fel, de finns bara dumma normer.

 31. 15-årig tjej skriver:

  Jag samlar på modellhästar, fotar dem, gör sadlar, träns osv till dem, har ett instagram konto med ca 5000 följare. Men ändå så skäms jag över att berätta det för folk. För att märket jag samlar på ett märke som heter Schleich. Dem är egentligen tänkta som leksaker, men dem är handmålade och ganska dyra. Jag har samlat i 5 år och när jag var liten så lekte jag med dem, men inte längre. Nu är det en hobby att gå ut och fota eller att sätta sig ner och göra sadlar osv. Fast jag delar denna hobby med flera tusen tals andra världen över så vill jag ändå hålla den hemlig. Vill liksom inte att någon ska tro att jag är 15 år och leker med plast hästar 😔

 32. Wilma skriver:

  Go Lisa!!🎉✨💗

 33. Diana skriver:

  Håller med ❤️❤️ du äger på det du gör sluta ALDRIG med det du gör !!!!’ Älskar dig😘😘😘😘❤️❤️❤️😃😃😄😄

 34. Josephine skriver:

  Bra skrivet Lisa❤️

 35. Elin skriver:

  Ugh, detta har jag också tänkt mycket på! Sjukt irriterande att folk ens orkar lägga ner tid på att kommentera på hur andra är eller gör. Bara onödigt. Tycker du gör det bra med tanke på hur mycket hat, kritik och annat du får :) Kramisen från en jordnöt i pengfors :D(och sorry för spam av kommentarer men du sa att du ville ha respons so here i am haha XD)

 36. Ankan🤗 skriver:

  Håller med, gillar själv dockor, (Fast jag brukar inte leka med de så ofta.) och jag är 12! Inget fel med dockor ju!

 37. Mathilda skriver:

  Håller med! Jag är 13 år & leker fortfarande med Barbies ibland och älskar gossedjur osv. Jag och mina kompisar är väääldigt barnsliga och om någon tycker att vi är töntiga är de idioter. Man får ju vara den som man vill, ellerhur? 😅

 38. J skriver:

  Vet att det var ett tag sedan du lade upp detta. Men jag måste bara säga att du är så oerhört stark! <3
  Och du är en underbar förebild för andra, även "hobbyister". Vi är många som samlar på det ena och det andra, du är inte ensam i detta. Många samlare har FB-grupper eller dyl där de samlas och delar med sig av sina "guldklimpar". Det är verkligen inget att skämmas för. Vissa samlar, andra spelar spel medans den tredje umgås med vänner och fjärde har sportintresse.
  Det är ju detta som gör oss unika! Vi ska VERKLIGEN inte skämmas över detta. Helt rätt.

  Själv har jag samlat på modellhästar (shleich, breyer bl.a.) sedan jag kan minnas. Jag är 21 år och samlar fortfarande. Jag målar om, skulpterar om os.v också. Det är iallafall för mig ett sätt att uttrycka min kreativa sida. Och så självklart, som du själv sagt, så är dom ju fantastiska som prydnader. Mina vänner har alltid reagerat blandat, vissa tycker det är coolt och intressant medans andra stämplar mig som "tönt" eller värre. Men jag är helt och hållet öppen med min hobby och skäms inte. Jag är stolt över att vara jag. De som inte gillar mig behöver ju inte umgås med mig. Det får ha sitt och jag mitt.

  Jag kommer alltid få skit för detta, men det ändrar inte min åsikt om hobbyn. Det bevisar ju bara att vissa människor inte kan låta bli att peta skiten ur andra. Ibland kan man nästan tro att dom är lite avis, eller hur?

  Lev livet som DU själv vill ha det, det må finnas en mall, men hur roligt är det egentligen att vara som alla andra? ;)
  Stå på dig, Lisa! Du är bäst!

 39. Lydia skriver:

  så sant Lisa! Jag älskar dina dockor, de är så speciella!!

 40. I wanted to compose you one very small observation to finally say thanks a lot as before for the amazing principles you’ve discussed at this time. It has been simply tremendously generous with people like you to make openly just what a lot of folks could possibly have made available for an e-book to earn some dough on their own, most importantly considering that you might well have done it if you decided. These ideas as well acted to become a good way to realize that some people have the same fervor really like my personal own to know the truth many more concerning this problem. I know there are numerous more enjoyable sessions up front for many who take a look at your site.

 41. I and also my buddies have already been going through the great tricks located on your web blog while before long I had an awful feeling I had not thanked the website owner for those secrets. The women had been warmed to read all of them and have now absolutely been having fun with them. Appreciation for getting quite accommodating and for picking out varieties of smart useful guides most people are really desirous to be informed on. Our own sincere regret for not expressing appreciation to sooner.

 42. I precisely wished to appreciate you all over again. I’m not certain what I could possibly have accomplished in the absence of the type of techniques revealed by you on such a concern. It truly was the terrifying condition in my circumstances, but considering your specialized manner you handled the issue made me to jump over fulfillment. Now i am thankful for the information and in addition pray you comprehend what a great job you have been providing instructing most people via your web page. I know that you haven’t got to know any of us.

 43. I am also commenting to let you know what a fine encounter my cousin’s girl gained viewing yuor web blog. She learned many issues, with the inclusion of what it is like to possess an amazing helping mood to get other people without difficulty master a variety of problematic issues. You really did more than people’s desires. Thanks for producing these invaluable, healthy, informative and as well as unique guidance on the topic to Lizeth.

 44. Thanks a lot for providing individuals with an extremely pleasant possiblity to read articles and blog posts from this blog. It’s usually so pleasant plus packed with a lot of fun for me personally and my office peers to search your website at a minimum 3 times in 7 days to find out the newest things you have got. And definitely, I am also usually motivated with your mind-blowing solutions served by you. Selected two facts in this article are essentially the most efficient we have ever had.

 45. Thanks so much for providing individuals with an exceptionally marvellous opportunity to read critical reviews from this blog. It really is very beneficial and stuffed with amusement for me and my office friends to search the blog more than 3 times a week to see the latest things you will have. Not to mention, I’m so certainly fascinated for the splendid tips and hints you give. Certain 3 tips in this post are clearly the very best I’ve ever had.

 46. kobe sneakers skriver:

  Thanks a lot for giving everyone an extremely breathtaking opportunity to read in detail from this web site. It really is so pleasant and full of a lot of fun for me and my office colleagues to search your site on the least thrice per week to see the new stuff you have. Of course, I am just actually motivated with all the spectacular tips and hints you give. Selected 2 ideas in this posting are indeed the most impressive I’ve ever had.

 47. I actually wanted to develop a simple word so as to express gratitude to you for those stunning advice you are giving out here. My time-consuming internet investigation has finally been honored with reasonable content to exchange with my guests. I would state that that most of us site visitors actually are definitely blessed to live in a fine site with many outstanding professionals with great hints. I feel quite fortunate to have come across the website page and look forward to some more entertaining moments reading here. Thank you again for everything.

 48. I definitely wanted to jot down a small word so as to appreciate you for all of the fabulous pointers you are showing on this website. My rather long internet lookup has finally been honored with professional facts to share with my family members. I would declare that we site visitors are extremely blessed to be in a notable website with many special professionals with useful ideas. I feel really privileged to have used your web page and look forward to plenty of more exciting times reading here. Thanks a lot once more for everything.

 49. lebron 14 skriver:

  I definitely wanted to compose a small word to thank you for the lovely advice you are sharing at this website. My long internet search has finally been paid with pleasant facts and strategies to talk about with my guests. I ’d assume that most of us website visitors are rather lucky to live in a wonderful website with so many special individuals with helpful concepts. I feel very fortunate to have used your web site and look forward to plenty of more exciting minutes reading here. Thank you once again for a lot of things.

 50. I and also my pals were found to be reading the good information and facts from the website while instantly got a terrible feeling I had not thanked the web blog owner for those techniques. All the men ended up totally warmed to read through them and now have in actuality been loving these things. We appreciate you being simply thoughtful as well as for finding this form of notable tips millions of individuals are really wanting to discover. Our honest apologies for not saying thanks to you earlier.

 51. lacoste polo skriver:

  Needed to compose you one tiny note to be able to thank you so much the moment again just for the splendid tactics you have documented here. It was quite surprisingly open-handed with you giving unreservedly what exactly a few people could have distributed as an e-book to end up making some profit for themselves, and in particular seeing that you could possibly have tried it if you desired. These tips in addition worked to provide a fantastic way to comprehend other individuals have similar zeal just as my own to know a good deal more when it comes to this matter. I am sure there are many more fun periods up front for people who scan through your blog post.

 52. hermes birkin skriver:

  Thanks a lot for giving everyone a very brilliant chance to read critical reviews from this web site. It can be very terrific plus packed with a lot of fun for me personally and my office co-workers to search the blog more than three times in 7 days to see the latest guidance you will have. And lastly, I’m always happy with your dazzling advice served by you. Certain 4 tips on this page are completely the most impressive we’ve had.

 53. birkin bag skriver:

  I precisely had to thank you so much all over again. I’m not certain the things I could possibly have achieved in the absence of the entire creative concepts provided by you over such theme. Previously it was the challenging issue in my opinion, however , taking a look at a new professional form you handled that forced me to cry for gladness. I am just happier for this assistance and in addition expect you find out what an amazing job you have been accomplishing training people today all through a blog. I know that you haven’t come across all of us.

 54. nike hyperdunk skriver:

  I precisely needed to thank you very much once more. I’m not certain what I would’ve gone through in the absence of these advice revealed by you on such industry. It seemed to be the troublesome situation in my view, however , spending time with the very expert style you solved it made me to leap over happiness. I am happier for the information and wish you really know what a great job you are always carrying out educating most people all through a blog. I’m certain you haven’t met all of us.

 55. longchamps skriver:

  I and my pals ended up checking out the best thoughts from your web site and then before long came up with a horrible suspicion I had not thanked the site owner for those techniques. Most of the boys ended up for that reason joyful to learn all of them and have in effect quite simply been enjoying those things. Appreciation for truly being indeed thoughtful and also for picking out such superior subject areas millions of individuals are really desirous to discover. My personal honest apologies for not saying thanks to sooner.

 56. I simply want to say I am just all new to blogging and site-building and truly liked your web site. Probably I’m going to bookmark your blog post . You definitely come with outstanding well written articles. Thank you for sharing with us your blog site.

 57. That is the proper weblog for anyone who desires to search out out about this topic. You realize so much its nearly exhausting to argue with you (not that I truly would need…HaHa). You positively put a brand new spin on a topic thats been written about for years. Nice stuff, simply great!

 58. Ekspress Kurye skriver:

  Kurye olarak hizmet veren kişiler, bulundukları lokasyondaki her adrese en kısa sürede ulaşma yolunu bilirler. Üstelik verilen bu görevi hava, trafik ve buna benzer diğer olumsuz şartlardan etkilenmeden yerine getirirler. Yani iş hayatı başta olmak üzere hayatın hemen her alanında önemli görevleri üstlenebilir ve başarıyla yerine getirebilirler. Özellikle büyük şehirlerdeki trafik kaosu ve adres konusundaki karmaşa göze alınırsa, kurye hizmetlerinden faydalanmanın bazı durumlarda zorunlu hale geleceği anlaşılabilir. Örneğin İstanbul’un bir noktasından diğer bir noktasına acil şekilde önemli bir evrak ulaştırmak gerektiğinde ya da hastanızın ihtiyacı olan ilacı acil ve güvenli bir şekilde ulaştırmak gerektiğinde, İstanbul moto kurye hizmetimizden faydalanarak sorununuza çözüm üretebilirsiniz.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *