FREEJUMP

freejump

Jag har länge funderat på om det är värt att köpa Freejump stigbyglar, har hört så mycket om hur grymma de är oså. Jag känner så att i ”vanliga” stigbyglar så får man inte så bra fäste, fötterna glider liksom runt.

Hur är Freejump? Och vilken modell ska man köpa? Vad är skillnaden på modellerna? Och sen undrar jag om ni som har Freejump köpt de speciella stiglädrena?

Hjälp mig, vill verkligen veta om jag ska skaffa dessa stigbyglar eller inte! Bomba era erfarenheter kring dessa stigbyglar i kommentarerna!

33 kommentarer
Detta inlägget postades i: Hästar.

33 kommentarer på “FREEJUMP”

 1. Amanda skriver:

  Bästa stigbyglarna ever. Har svarta o röda I vuxen modellen (barnmodellen bär endast upp till 60kg och vill kunna ha de längre) och jag skulle aldrig rida i något annat. Jag har inte dom stiglädrerna men om du söker på dem på internet hittar du säkert en bra sida att beställe från ju:D absolut prisvärda!!

 2. Elsa skriver:

  Hade de på min förra ridskola och asså ahhhhhhh!! Så bra och man känner verkligen skillnad mellan vanliga och dessa!! Vet dock inte om vi hade stiglädrerna men aja!! Bästa stigbyglarna evr iallafall!!

 3. M skriver:

  Har free jump soft up lite (de som är mindre) och tycker att man får ett väldigt bra grepp alltså inte som ‘vanliga’ stigbyglar där foten lätt glider igenom eller ur
  Ett plus i kanten är att de är otroligt lätta att tvätta av och sköta om eftersom de liksom ‘hängs’ upp på lädrerna i en ”krok” :)
  De är fina också och ger ett proffsigt intryck tycker jag ;)

 4. M skriver:

  Har förresten vanliga läder till mina stigbyglar alltså inte de som kommer från freejump och tucker att det funkar utmärkt bra :)

 5. Hanna skriver:

  Jag rider med freejump stigbyglar och det jag vet är att det är en stor säkerhet att rida i dom för om man typ ramlar av och skulle fastna i dom med foten så typ böjs dom upp eller något. De är också väldigt sköna och man får ett enormt bra grepp :)

 6. Jennifer skriver:

  Jag har inga, men jag har ridit i de en gång. Det gjorde verkligen skillnad, fötterna gled inte runt något! Jag tycker du ska köpa de även fast det är dyra!

 7. Anja skriver:

  Jeg har de i brun, og elsker dem!! :D Så behagelig og føler foten får godt feste. Forskjellen er at barnemodellen kun tåler opp til 60 kg. Jeg angrer ikke :-)

 8. Sofia Jonsson skriver:

  Jag har SoftUpLite och totalt älskar dem!! Aldrig varit med om bättre stigbyglar! Glider runt med foten vid minsta sak när det häller ”vanliga” stigbyglar! Klarar typ inte av gummiplattorna utan måste ha ”piggar” som freejump har, man sitter där man sitter med foten och glider aldrig runt! Har haft problem med min ankel förut men när jag började rida med freejump försvann problemet direkt! Jätteskönt att slippa få ont efter varje gång man ridit! Jag har dok inte stiglädrena, utan har vanliga stigläder och det funkar alldeles utmärkt! Jag tycker verkligen att Freejump är värd varenda krona! Bästa stigbyglarna!!

 9. jenny skriver:

  tycker dom är jätte bra! har pro och älskar dom, men om du ska använda dom på boppan tror jag faktiskt inte du behöver freejumps utan du kan nog köpa en billigare variant då ni inte verkar tävla så höga höjder med henne

  1. Amanda skriver:

   Jag har 2 par men tävlar inte alls just nu

 10. Ylva skriver:

  Jag har Soft up pro, och jag tycker de är mycket bättre! Dom är större och bekvämare! Och om man köper Lite så kan det vara svårt att få plats med vinterskor. Och man får bättre fäste i dom stora. För på de är det stålpiggar, men på lite är det bara plast piggar. Även om de är dyrare så tycker jag att de är bättre.

 11. Emma skriver:

  Jag själv har soft’up lite, billigare men lite trångare och säger att du som person ska väga max 60kg men det är inget man behöver oroa sig om. Men en annan nackdel med dem är att de är lite trångare och man fastnar lätt med fötterna vilket inte är bra.
  Men kan verkligen rekommendera dessa stigbyglar då jag hade samma problem med att foten gled runt men med dessa glider verkligen inte foten runt lika mycket. Så om du köper PRO så är den enda nackdelen är att de är dyrare och nackdelen med LITE är att de ”klarar” en mindre vikt samt är lite trångare. Sen har jag även de speciella lädrena, dem är grymma och märks nästan aldrig av att dem är där, men om man tex rider i shorts (som jag gjorde en gång i sommras) kan de nypas till lite men tycker dem är bättre än vanligare(men det är fortfarande inte någon större skillnad). Men kan starkt rekommendera dessa stigbyglar(samt läder) då de är grymt bra och underlättar i ridningen!!

 12. lollo skriver:

  Bra inlägg!

  En bra blogg om ankor; nouw.com/ankisar

 13. Emma skriver:

  Det är dem bästa stigbyglarna! Lite är lite trängre (har själv dem) men det funkar om man inte har dem tjockaste vinterskorna. Man glider inte runt överhuvudtaget! Man behöver absolut inte några speciella stiglädrr.

 14. Matilda skriver:

  Jag har blåa free jump soft up lite och dom är svin grymma! Innan jag hade köpt dom så tappade jag alltid stigbyglarna och koncentrerade bara mig på att inte försöka tappa stigbyglarna! Freejumpen sitter som en smäck fast trillar man av så glider man ur (trillde av en storhäst så har provat) Jag älskar dom och tycker lite är bäst för dom är inte så tunga! Jag har vanliga stigläder och det funkar perfa!

  Tips! Köp soft up lite på Gbg horse show (där kostar de bara 1500 kr)

  :)) riktigt roligt inlägg :))

 15. Matilda skriver:

  Soft up lite håller för mer en 60 kg! Hade en som vägde runt 70 i min kompis soft up lite så:))

 16. Hanna skriver:

  Skulle absolut inte tagit lite då soft up pro är så mycket bättre. De är värda pengarna och man får mycket bättre fäste med soft up pro.

  Sedan när det gäller stiglädrena rekomenderar jag inte dig att köpa de, de har dålig kvalite. De är inte bättre än några nadra stigläder, hade att par stigläder därifrån men de gick sönder när jag red och jag har även sett att de skaver på sadlen-

 17. Linn skriver:

  Jag har freejump lite och efter ett tag får man ont i knäna, kanske inte händer alla men det har vart mycket konflikter och diskussioner om freejump och hur dåliga dem är för knäna eftersom att dem inte har någon stötdämpning. Nu är det så att jag inte har dem speciella stiglädrena, vilket kan vara anledningen till att jag får ont i knäna. Har ingen aning om det men dem är mycket bättre än vanliga stigbyglar. Dem glider inte omkring lika lätt och om du skulle tappa stigbygeln skulle du inte ha problem med att hitta den igen, dem har även en mjukare sida med en svag öppning så om du skulle ramla av skulle du lätt få ut foten ur stigbygeln

 18. Liss skriver:

  Jeg har freejump soft’up pro
  I fargen lilla. Jeg er avhengig av disse stigbøylene, og de gir kjempebra feste. Vanskeleg å gå tilbake til vanlege stigbøyler når du har prøvd disse. Anbefaler
  Men stigbøylereimene sliter på salen.

 19. Lina G [Kakdegsponny.blogg] skriver:

  Har kompisar som är nöjda med sina stigbyglarna men inte med lädrena. Tydligen så har stiglädrena skavt sönder sadlarna och de går sönder lätt, alltså inget att ha. Stigbyglarna däremot är jättebra! Lite modellen är rekommenderade att man inte väger mer än 60kg samt inte har större fötter än strl 40. PRO kan ”alla” använda. Tycker verkligen att ni borde införskaffa stigbyglarna iallafall! 😊👍🏼

 20. Ida skriver:

  Jag har freejumps i barn, det som är skillnaden är hur mycket vikt dom tar, barn tar upp till 60 kg.
  Jag tycker att om man inte väger mer än 60 kg så ska man ha barn!
  Det är mycket bättre med vanliga stigläder till tycker jag i alla fall, har båda men gillar vanliga bättre. Det är i alla fall vad jag tycker❤️

 21. Elin skriver:

  Min syster har free jump stigbyglar och dom ska ju vara säkerhets stigbyglar men för henne har dom inte löst ut och hon släpades efter hästen, så om man vill ha säkerhets stigbyglar ska man nog inte köpa dom

  1. Celine skriver:

   Fast de ska inte ”lösa ut” så som man ser på hightech stigbyglarna tex. utan de ska bara vara mer flexibla så foten ska kunna glida ur lättare :) (två år efter, I know)

 22. Mira skriver:

  Jag har inte sett ett enda par som inte spruckit i plasten :/
  Så för det dyra priset så är det egentligen riktig skitkvalitét.

 23. Lova skriver:

  Jag har freejump och om man rider mycket så tycker jag absolut att det är värt priset. Skillnaden på stigbyglarna är hur mycket vikt man får ha i de, i soft up light är det en maxgräns på 60kg men i soft up pro kan du väga mer. Jag tipsar om att köpa pro varianten då även om den är lite dyrare så kan man ha det längre. Och t.ex om din vuxna tränare ska sitta upp o visa någonting på hästen så kan den ej det om du har light.

 24. alva skriver:

  Asså stigbygeln i sig kan jag rekommendera, har ridit i både LITE och PRO och jag gillar båda men väljer PRO framför LITE, har dock ridit i mycket bättre stigbyglar. Stigläderna tycker jag inte du ska köpa. Jag har ridit i de och jag föredrar vanliga stigläder så mkt mer, jag har bara hört dålig kritik om dessa stigläderna och inget bra alls.

 25. Mollie skriver:

  Jag älskar båda modellerna med skillnaden är att lite är mindre och pro större, därför är lite billigare och lite mer för ”barn” fötter och pro för ”vuxna” fötter. Men Lite är mer ”skrikigare”i färgen medans pro inte är lika ”skrikiga” i färgen. och jag tycker ifall du köper dom, köp free jump sigläder till också, sååå mycket enklare med dom till free jumps och mycket snyggare! Ifall jag var du skulle jag köpa pro och ett par stigläder och pro blir säkrare eftersom att dom är större så foten kan inte fastna häller.

 26. Matilda skriver:

  Jag har ett par och jag andvänder mina vanliga stigläder, man kan det om dem är smala det viktigaste är att stiglädern inte fastnat! Pro har typ någon slags stålpiggar som gör att du får bäst grepp och jag tror inte att light har det! Det är verkligen värt pengarna! Hoppas du gillade tipsen❤ Puss Puss💋

 27. Matilda skriver:

  Light kan bara bära upp till 60 kg

 28. Amelie Wes skriver:

  Jag har Pro och dom är sjukt grymma, jag har även stiglädrens me dom funkar lika bra med vanliga!

 29. jennifer skriver:

  Det finns ingen viktgräns på Lite och Pro längre, den är borttagen och är istället satt så att om man storlek 39 eller mindre så kan man ha Lite, har man dock större så är det Pro man får köpa.

 30. Jossan skriver:

  Dom förstör sadlar med kalvläder.

 31. Linnea skriver:

  Jag har båda modellerna men föredrar PRO

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *