NATURAL HORSEMANSHIP

photo303321152224340390

För några månader sedan tänkte jag börja en serie här på bloggen där jag skriver om natural horsmanship, men sedan kom tidsbrist och stress emellan så att det inte blev mycket mer än bara ett första inlägg. Men jag skall försöka att ta upp ämnet igen och skriva om det lite då och då. Jag får väl säga på direkten att jag INTE är något proffs i detta ämne. Jag är inget proffs över huvudtaget när det kommer till hästar och ridning. Men jag tycker att det är kul, och det är ju det som är det viktigaste.

För att friska upp minnet vill jag skriva en gång till vad jag skrev i mitt första inlägg, nämligen,  vad är Natural Horsemanship egentligen? Jo, Natural Horsemanship har sina rötter i westernridningen från USA och är ett sätt att umgås med sin häst. Tanken är att ryttaren lär sig förstå hästens språk och hur hästen beter sig och uppfattar saker och ting, för att sedan kunna kommunicera med hästen på dennes eget språk.

Man vill alltså inte tvinga hästen till lydnad genom att använda bett, spö, sporrar, hästskor, osv. Utan man vill lära förstå hästen, lära hästen att förstå dig och på ett vänligt sätt bjuda in hästen att samarbeta och ta hand om den på ett mer naturligt sätt. Man bygger alltså upp en relation med hästen.

to be continued…

Källa som jag använt: Wikipedia

8 kommentarer
Detta inlägget postades i: Hästar.

8 kommentarer på “NATURAL HORSEMANSHIP”

 1. Ellen skriver:

  Vi söker en perfektion i denna värld – men finns det någon ?
  Jag är en 13 årig tjej som vill förmedla ett budskap med mon blogg! Gå gärna in och läs den ! Lämna en kommentar ! Dagens ämne handlar om perfektion !
  Mvh Ellen Perfekt
  Bloggen : ellenperfeekt.spotlife.se

 2. Sofu skriver:

  Kul att du börjat blogga igen! Saknade din blogg förut lol

 3. Anna skriver:

  Inte för att vara sån, men hästskor har inget med lydnad att göra, utan det är bara för att skydda hovarna (för hästens bästa alltså)

 4. Daniella skriver:

  Asså jag hade facktict inte ngn aning om att det fanns ngt som hette Natura Horsemanship! 😀

 5. Alexandra skriver:

  Förlåt men vad har hästskor med lydnad att göra? Ibland är det ett måste för vissa hästar så dem ska kunna ens stå på sina hovar, och även dem övriga sakerna är inte alltid tvingad lydnad om du använder det på rätt sätt utan att din häst far illa!:)

 6. mobbad skriver:

  Jag kör även natural horsemanship. Den äldsta versionen 😉

 7. lillan skriver:

  Men hästskor tvingar ju inte en häst till lydnad på nåt sätt!? :)

  1. lillan skriver:

   Och ett spö behöver ju inte användas till tvinga en häst till lydnad utan man kan ju använda det som en pekpinne och många andra sätt inom att träna tricks och lydnad! Men tycker det är spännande att läsa om och tycker ändå som att det låter som du har koll på dethär om natural horsemanship!! Mer än mig iallafall!! ;)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *