OSYNLIG

Det här är en viktig video som visar en annan form av mobbning än näthat eller sparkar och slag. Detta handlar om att vara osynlig, utfryst. Inte så att någon bokstavligen säger ”du får inte vara med”. Hade de sagt det, då skulle det åtminstone vara klart och tydligt. Men nu säger ingen något alls. Tjejen som det handlar om bara finns där. De ser henne, men ändå inte. De pratar aldrig med henne. Men de säger inte heller att hon inte får sitta med dem, inte får gå med dem. Hon är liksom osynlig.

Detta är också en form av mobbning: utfrysning. Och tjejen skäms för att hon blir utfryst, hon skäms för sig själv, hon skäms när de förpestar hennes jacka. Hon tror att det är fel på henne. Istället borde de andra skämmas. Skämmas för att de inte kan och inte vill förstå hur hon måste känna sig. Skämmas för att de inte bryr sig. Skämmas för trivas med att frysa ut någon.

Har du någon i din klass som liknar den här tjejen? Ser du någon som alltid är ensam? Ofta så gör man det lätt för sig genom att tänka ”hon vill nog vara för sig själv, hon trivs så”. Så slipper man göra något. Men vem vill vara utfryst?

Låt oss tillsammans jobba mot mobbning och vara en vän för någon som är utfryst!

5 kommentarer

5 kommentarer på “OSYNLIG”

 1. Anonym skriver:

  Se filmen ”Älska mig”

 2. Denise skriver:

  Kolla in min blogg! http://www.nouw.com/denicemercier – Nyaste inläggen!!

 3. Nicole Granroth skriver:

  Man har verkligen lärt känna dig mer nu när du börjat med fler inlägg om mobbning, dina tankar om det osv. Och videon där du berättade om att du blev mobbad, såå modigt gjort av dig!!<3 Jag tycker verkligen synd om dig, det var aldrig ditt fel, du är underbart fin, snäll och bäst!! Jag älskar dig såå mycket och önskar jag någon dag kommer få träffa dig. Jag bor i Finland så det är ganska svårt:( Men ja, GO GIRL, DU ÄR AWESOME!!<3

 4. XD MLG 360 no scope skriver:

  LOL tittade på denna i skolan och ingen fattar varför man gör så för att ingen gör så i vår klass. Alla är snälla och ingen bryr sig om man e ensam för att om man e ensam så vill man vara ensam lol.

 5. Anonym skriver:

  Detta händer mig just nu några av mina bästa vänner fryser ut mig men jag har skaffat nya vänner som bryr sig om mig men jag blir fortfarande ledsen för att jag och de var bästa vänner och jag vet inte vad jag har gjort för fel så att de började frysa ut mig

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *