ATT SAMLA PÅ LEKSAKER

photo303321152224340474
Det är många som tycker att det är konstigt att jag som är 15 år samlar på leksaker. Jag har pratat en del om detta i några videos och vill förklara lite mer här.

Det är nämligen så att över hela världen finns det jätte jättemånga vuxna som samlar på leksaker. Det kan vara allt möjigt; dockor, nallar, modelltåg, modellflygplan, porslinsdockor, Pet Shops, osv. osv. När det gäller dockor och nallar så finns det jättemånga som samlar, bloggar om det, gör reviews både i bloggar och på YouTube, tillverkar dem, syr kläder till dem och säljer dem på Tradera, Ebay och Etsy. Det finns många som har det som sitt jobb att tillverka exklusiva nallar och dockor, som sedan säljs på Ebay, Etsy eller av återförsäljare.  Många stora märken av dockor och nallar tillverkar förutom leksaker för barn också exklusiva samlarnallar och -dockor som är inte är för att leka med utan just för vuxna att samla.

I andra länder finns det många dock- och nallemässor dit det kommer försäljare och samlare från hela världen. Jag har sett många annonser av sådana mässor i t.ex. Tyskland, Holland och Storbrittanien. På engelska och tyska finns det också många tidningar för dock- och nallesamlare. Här är bara ett par exempel:

Dolls Magazine, Australian Dolls, Bears and Collectibles, Soft Dolls and Animals, Art Doll Quarterly, Antique Doll Collector, Designer Dolls Magazine, Doll News, Puppenmagazin, Puppen & Spielzeug, Collecting Bears and Dolls Magazine, Teddy Bear Times, Bears & Buds, Teddy Bear & Friends, Bärreport, Teddys Kreativ, Teddy & Co.

I Sverige och på svenska verkar det inte finnas så mycket på det här området än. Den enda återförsäljare som jag har lyckats hitta på nätet är Margarethas Dockskåp som säljer exklusiva samlardockor och nallar (och också leksaker) och som brukar organisera en mässa för samlare varje år. Men om ni har tips på flera svenska återförsäljare, så kommentera gärna!

Men utomlands är detta som sagt jättevanligt. I tidningar som jag nämnde brukar det stå jättemånga annonser på mässor, och utställare från hela världen kommer dit.

Det som många samlare håller på med också, det har jag också nämnt i nån av mina videos, det är leksaksfotografier. Det finns hur många konton som helst på Instagram av folk som tar roliga bilder på t.ex. dockor, nallar, lego, playmobil, badankor, osv. osv. osv. Många av dessa konton är av vuxna, och många bilder är riktiga konstverk. Jag har också ett IG konto där jag lägger upp bilder på dockorna.

Sen så samlar folk (bland annat jag) på samlarfigurer, såsom Pet Shops, My Little Pony figurer, Shopkins osv. Det finns kanske inte direkt tidningar om detta men det finns hur många YouTubekanaler som helst om detta! Det är bara att söka på YouTube så kan man sitta där i en vecka och titta haha.

Så även om många som följer mig kanske tycker att detta är konstigt att samla på leksaker, så är det jätte jättevanligt utomlands!

2 464 kommentarer
Detta inlägget postades i: Dockor.

2 464 kommentarer på “ATT SAMLA PÅ LEKSAKER”

 1. Anonym skriver:

  Jag tycker att det är ok att du samlar på leksaker. Men jag trodde din youtube kanal var lite mer style. Känns som du tappat det med style. Inte så ofta det kommer style relaterade videos och isf är det harry potter sminkningar osv. Alla gillar inte Harry potter liksom. Kan du t.e.x inte göra sådana pulver godis

  1. Ellen skriver:

   Ser du inte själv hur motsägande din kommentar var nu? Du trodde det var mer style, men du vill ha pulvergodis videor?

   1. Berit skriver:

    Jag tror Anonym menar att hen vill ha andra videos än leksaksvideos och Harry Potter.

 2. Ann skriver:

  bra skrivit folk får samla på vad vill :)

 3. Emma skriver:

  Bra skrivet! Jag tycker att folk har rätt att samla på vad de vill oavsett om de är gamla eller unga! :)

 4. Lana skriver:

  Bra skrivet Lisa!
  Jag som 9 år (fortfarande liten men) samlar på Shopkins man kan beställa på nätet Shopkins som är säsong 2, 3 4, och jag tror också säsong 5.
  Jag fick inspiration från dig att börja samla på leksaker och inte leka med dom utom samla.
  Jag ville testa och det verkar vara superkul verkligen!
  Fortsätt med det du gör och bry dig inte om vad andra haters säger/skriver te.x ”ÅHH leker du med leksaker Lisa! ÅHH köper du sånna barnsliga saker Lisa!”
  Bry dig inte och fortsätt med den fantastiska hobbyn du håller på med Lisa!
  PS. ILYSM❤️

 5. A skriver:

  Jag tror egentligen ingen bryr sig om att du samlar på alla sorters leksaker, grejen är den att din Youtube kanal består endast av leksaksvideos nu, vilket de flesta finner ointressant. Det är din kanal och du gör vilka videos du vill, men för ditt eget bästa kan du kanske variera lite :)

 6. Sara skriver:

  Och fast det inte skulle ha vart jättevanligt utomlands så skulle det inte ha vart nåt fel med de!

 7. Ellen skriver:

  Att det finns vuxna som gör det ”utomlands” betyder inte att det är normalt? Det är ju som att säga att det finns människor som mördar folk, så därför är det helt okej att göra det. Nu tycker jag såklart inte att det är samma sak, men ser du vart ditt argument faller? Det låter bara dumt när du försöker rättfärdiga det på något sätt, säg bara ”jag tycker om det, punkt slut”. Vad du gillar eller inte gillar har ingen annan med att göra. Men som någon annan kommenterat tror jag inte att någon direkt bryr sig om att du samlar på dockor och leksaker, det är bara det att de flesta som följer dig inte alls delar ditt intresse.

  1. #GoLisa skriver:

   Bara för att du inte har intresse för det så betyder inte det att vi andra inte heller har det. Jag gillar Lisas ”leksaksvideor” och jag är inte ensam om det. Låt henne bara få göra det hon vill göra! Ingen ska hacka på henne bara för att hon gillar att göra något som någon annan inte gillar. Jag tror inte att hon bryr sig om vad andra tycker. För varför skulle hon det?!

   1. :))) skriver:

    #GoLisa, har du hör om konstruktiv kritik någon gång? Om inte, sök upp det. Ellen ”hackar” inte på Lisa utan berättar om hennes teorier och tankar. Precis som att Lisa har all rätt i världen att samla på leksaker så har hennes följare lika stor rätt att säga vad de tycker, annars kan hon ju inte förbättra sina videor, få tankeställare eller liknande.

    Ha en fortsatt bra dag!

  2. Melina skriver:

   ”Ellen”, jag tror att Lisa har en viktig poäng i det hon tar upp. Det handlar ju om att det finns normer i samhället, vilka talar om för oss hur vi ”bör” vara, vad vi ”bör” gilla m m. Dessa normer sammanförs ofta med kön, ålder, bakgrund osv. Det betyder att det finns ”rätt” sätt eller ett mer accepterat sätt att vara exempelvis pojke, flicka, barn eller vuxen på.
   Att Lisa därför försöker ”rättfärdiga” det genom något som du uppfattar som ett ursäktande, är ju för att många tyvärr är så kritiska mot andra.
   ”Det är var och ens ensak” säger man gärna, men hur ofta tillåts man att vara den man vill vara?

 8. Hugosvloggs skriver:

  Jag håller absolut med, du samlar ju bara på vissa saker, om jag skulle samla på frimärken skulle ingen bry sig lixsom saker som saker <3 och jag älskar dina samlingar och att du står upp för det GO LISA!!! <3 kika gärna in min youtube kanal https://www.youtube.com/channel/UCWDvpRGthPYbWA88E-HfkQg

 9. Aeh skriver:

  Hej Lisa ❤️❤️ Jag och många andra respekterar att du har intresse för dockor, men iblad känns det som om ”det tar över” din smink kanal.. Men det är din kanal så det är du som betsämmer vad som ska visas älskar dig ❤️❤️

 10. Jenniey Love skriver:

  Tycker det är bra att du står på dig. Jag samlar på små söta Filly-hästar, dock inte lätt att få tag på längre och jag fyller 24 i sommar. Man är aldrig för gammal för att kunna samla på saker. kramiz<3

 11. Sara skriver:

  Min pappa samlar på bilar, inte riktiga. Det är inte ens plast bilar. Han har samlat dem i 10 år och har ett helt rum med BARA bilar. Pappa säger att han samlar på dem för att han tycker dem är coola, OCH om några år om han tröttnar på dem kan han sälja dem. Pappa kan köpa 4 (Moderna) bilar för 3-500. Vad kul att det finns en öppen youtuber. Som jag har längtat efter!
  Lisa du är så himla cool!

 12. Stella skriver:

  Lisa du är nån som man bara vill va super bästis med. Jag har alltid tyckt om dig men när jag fick reda på att du älskar att samla osv så älskade jag dig ännu mer. Jag samlar också på dockor såsom ever after high, monster high. Och tex lps, mlp✨✨💕Hoppas dina andra följare förstår att det är vanligt runt om i världen snart. Kram ♡

 13. Nilla skriver:

  Helt rätt att samla på leksaker. Det gör jag med, dock lego vilket kanske är lite ovanligt för att vara en tjej. Gjorde ett fynd på http://www.leksaker.se häromdagen.

 14. Maja Åkesson skriver:

  Självklart ska man samla på leksaker men sedan måste man våga att skänka till de som inte har råd att köpa. Jag köper ofta leksaker på http://www.gladaapan.se de har mycket fint som jag inte hittar på andra ställen. Vi har lite dåligt utbud där jag bor.

 15. Ulrika Ståhl skriver:

  Hej. Roligt att läsa om dig och ditt intresse. Jag har själv samlat på porslinsdockor i alla de möjliga former men då utrymmet här hemma begränsades så fick dom en fristad fint nerpackade i lådor. Om du eller någon på detta forumet är intresserade av dessa så skulle jag vara glad om dom fick pryda ett hem och inte bo i förvaringslådor. Vid intresse så kontakta mig ulrika.stahl@hotmail.com så mailar jag bilder och önskat pris (det kan vi diskutera beroende på hur många dockor som intresserar).

 16. JennyMinerva skriver:

  Jag är snart 44 och samlar på leksaker, gärna färgglada saker som PEZ, My Little Pony, Hello Kitty etc. När jag var yngre samlade jag på teddybjörnar & dockor. Jag tycker att man blir glad av att omge sig med leksaker även som vuxen :)

 17. I’m not that much of a online reader to be honest but your sites really nice, keep it up! I’ll go ahead and bookmark your site to come back in the future. Many thanks

 18. Yeezy Shoes skriver:

  Yeezy Shoes

  Jordan 12 Gym Redhttp://www.jordan12gymred.us.com/ nike factory outlethttp://www.nikefactoryoutletstoreonline.com/ Nike Outlet satorehttp://www.nikefactoryoutletstoreonline.us/ Nike Outlethttp://www.nikestores.us.com/ retro jordan 33http://www.jordan33…

 19. Yeezy 500 skriver:

  Yeezy 500

  Jordan 12 Gym Redhttp://www.jordan12gymred.us.com/ nike factory outlet store onlinehttp://www.nikefactoryoutletstoreonline.com/ Nike Outlet satorehttp://www.nikefactoryoutletstoreonline.us/ Nike Outlethttp://www.nikestores.us.com/ retro jordan 33http:/…

 20. youtube skriver:

  I don’t even know how I ended up here, but I thought this post was great. I don’t know who you are but definitely you’re going to a famous blogger if you aren’t already ;) Cheers!

 21. jordan super.fly 2017 black infrared 23 921203 024

  air force 1 rose pinterest.combest mens nike kobe 11 822675 706 yellow basketball shoes lastesttimberland6 inch premiumadidas originals hardland black

 22. mens los angeles dodgers new era white blue 2018 mlb all star game on field low profile 59fifty fitted hat

  air spring bladeblack short loose dress burgundymidi dresses for homecomingsexiest dresses ever

 23. big boys nba shoes womens kyrie 3

  nba jordan shoes air jordan 30nba jordan shoes jordan melonike kobe kobe 6nike zoom shoes nike zoom streak

 24. batman nike dunks

  2015 jordan 62015 jordan 42015 jordan 112015 black sneakers

 25. uk trainers nike kobe 11 elite low sun wukong mens basketball shoes

  uk trainers gilbert arenas rocks the playstation huarache trainer in lauk trainers kobe 11 elite low aluminum voltuk trainers nike air max 90 anthracite black neon turquoiseuk trainers jordan fly 89 pure plat

 26. uk trainers nike air max 1 sp bronze

  uk trainers womens vans flag canvas black yellowuk trainers grade school nike air pegasus 82 midnight navyuk trainers womens air foamposite one voltuk trainers grade school asics gel volley elite 2 low hyper pink

 27. comme des garcons nike air mowabb

  nike free trainer 3.0 v5 deep garnetold adidas predators for sale pinterest.comnew adidas originals superstar foundation shoes bb2239 mens blue sneakers ebaynike roshe lilac grey

 28. nba all star nike zoom hyperrev

  nike free powerlines womens nike free powerlines iinike free powerlines womens nike free powerlinesnike free powerlinesnike free powerlines mens nike free powerlines

 29. adidas yeezy boost yeezy season 6

  ”carmelo anthony jordan melo m13air jordans for mens jordan son of marsair jordans for mens jordan air spike 40chris paul”

 30. uk trainers nike kd 6 oregon armed forces classic pe

  air jordan 32 xxxii pe media day orange bluenike dunk women high heels purple whiteadidas pharrell williams tennis hu icey blue tactile bluenike lebron 12 homecoming king concept by chris darmon forgiven cleveland cavs for6iven potential

 31. bridal booties skriver:

  bridal booties

  mlb new york yankees black with red snapback hat 4 hats id 2140top quality diamond snapback hats id5028walking shoes and boots co.ukadidas tokyo nmd co.uk

 32. 銈偡銉冦偗銈?asics running 銈枫儷銉愩兗 銈儸銉炽偢

  銈儑銈c儉銈?nmd racer pk 绶?/a>銈儑銈c儉銈?aw bball soccer 銈儸銉炽偢 銉戙兗銉椼儷銉ㄣ儷銉€銉?jordan super.fly 2 po 闈掋亜 銉涖儻銈ゃ儓銉愩兂 vans backpack 銈枫儷銉愩兗 绶?/a>

 33. clutches evening bags

  ”piercing jewelryparty favorspenspendants”

 34. I simply want to say I am new to blogging and definitely savored this blog site. Most likely I’m going to bookmark your website . You actually have exceptional articles and reviews. Bless you for revealing your webpage.

 35. rosa gelb nike mercurialx superfly vi

  silber grau jordanvolt volt nike air foamposite oneorange gelb harden boost loworange grau trainer 1 mid

 36. MiamoutS skriver:

  [url=http://trazodone50.com/]trazodone[/url] [url=http://ciprofloxacin500.com/]ciprofloxacin[/url] [url=http://tetracycline500.com/]tetracycline 500[/url] [url=http://buyavodart.com/]avodart generic[/url] [url=http://ataraxgeneric.com/]atarax 25[/url]

 37. silber orange converse a foot pedal

  uk trainers black round sunglasses mensuk trainers adidas jogging bottoms blackuk trainers off white camo jumperuk trainers air jordan 1 gatorade orange peel

 38. nike lebron lebron soldier 9

  vansnike dunk nike dunk hiunder armour curry 4nike lebron lebron 14 low

 39. 卸械谢褌褘泄 褉芯蟹芯胁褘泄 air jordan xiv

  褔械褉薪褘泄 褎谢芯褌 nike air zoom genration褋械褉褘泄 褔械褉薪褘泄 air jordan true flight褋懈薪懈泄 斜械谢褘泄 kobe ad褉芯蟹芯胁褘泄 褋械褉械斜褉褟薪褘泄 d rose 7 low

 40. air max 97 kappa 921826 011 uk trainers

  nike cortez year of horse caramel uk trainersvans era men uk trainersadidas superstar 360 i ba8046 uk trainersnike air force 1 high cmft year of the snake uk trainers

 41. vans shoes for sale near me

  wholesale womens game cyrus kouandjio 79 denver broncos jerseywholesale big and tall legend anthony coyle 78 houston texans jerseywholesale baby team color devante mays 32 green bay packers jerseywholesale phoenix suns orange fathers day jersey

 42. wmns kyrie shoes 2016

  badge holdersbaby girlsaudio cablesappliques decorative patches

 43. braun silber nike roshe one flight weight tdv baby

  marine gr眉n jordan 10volt wei脽 nike running 2017rosa schwarz adidas x tango 17+ purespeedrot silber ua curry 3.5

 44. uk trainers nike react element 87 cameo

  nike air force 1 bespoke vachetta leatheradidas eqt support ghost greychapter x reebok cl alien stomper whiteadidas harden vol. 1 xeno black ops

 45. blau volt adidas superstar damen

  uk trainers grade school superme sandals black greyuk trainers nike cortez nylon galaxyuk trainers womens adidas fortaswim sandals camouk trainers womens nike air huarache x ow purple

 46. air jordan mens air jordan 4

  nike roshe nike tanjun kidsasics asics tigers disneynba shoes kobe 10nba shoes nike air foamposite pro

 47. the north face trevail parka coat purple

  uk trainers nike roshe one tdv artisan tealuk trainers saucony kinvara 2 solar greenuk trainers mbt simba 6 ebayuk trainers fila tourissimo low khaki light

 48. Recently i found your site and so already reading along. I think overall We would leave my first comment. I don’t know very to say except that I’ve enjoyed reading. Nice blog. I would keep visiting this blog really often.

 49. usually, the best sounding ringtones are coming from paid ringtone donwload sites“

 50. 褏邪泻懈 卸械谢褌褘泄 adidas prophere climacool

  trendy womens nike free 3.0 flyknit running shoe fireberrypink powbright crimsonsupreme backpacks street backpacks 8 supreme backpackswomens s sporturban young nike shoes big boys free run distance violetfuchsia

 51. prada brown leather tall buckle mens boot shoe

  non slip work boots non slip work boots suppliers and manufacturers at alibaba.comadidas predator incurza ii fg mens rugby boots solar blue running white tribe bluemonarch mens 6 inch steel toe workshoenike manoa acg uk

 52. c.j. williams 9 la clippers youth jersey

  nike wmns air zoom vomero 10 lava glow white blackthe menswomens adidas ultra boost cny bb3521 blackred running shoes super dealsscarpe calcio adidas copa 17.1 fg giallocomprar hombre zapatillas de deporte flight squad 724986 419 de nike negro pl888703…

 53. uk trainers nba basketball shoes capsicum red

  jordan 8 retro valentine 039 s day 2018nike 878068 100 white women shoes nike air presto 878068 100new goods new balance popular classic type nb ml574wc mercury red 26.5nike air zoom pegasus 34 review

 54. Kurye olarak hizmet veren kişiler, bulundukları lokasyondaki her adrese en kısa sürede ulaşma yolunu bilirler. Üstelik verilen bu görevi hava, trafik ve buna benzer diğer olumsuz şartlardan etkilenmeden yerine getirirler. Yani iş hayatı başta olmak üzere hayatın hemen her alanında önemli görevleri üstlenebilir ve başarıyla yerine getirebilirler. Özellikle büyük şehirlerdeki trafik kaosu ve adres konusundaki karmaşa göze alınırsa, kurye hizmetlerinden faydalanmanın bazı durumlarda zorunlu hale geleceği anlaşılabilir. Örneğin İstanbul’un bir noktasından diğer bir noktasına acil şekilde önemli bir evrak ulaştırmak gerektiğinde ya da hastanızın ihtiyacı olan ilacı acil ve güvenli bir şekilde ulaştırmak gerektiğinde, İstanbul moto kurye hizmetimizden faydalanarak sorununuza çözüm üretebilirsiniz.

 55. generic womens lingerie satin nightwear lace babydoll chemise sexy v neck sleepwear nightgown at amazon womens clothing store

  champion orange reverse weave sweatshirt brownslacoste boys navy blue sports jacket hoodie age 910 yrs bnwtchampion premium reverse weave crew neck sweatshirt creamblack solid mid rise regular fit jeans

 56. teddy fresh two teds brown black corduroy strapback hat

  birkenstock sandals metallic copperreproduction stained glass windowsvans fall 2014 authentic flower printnike hypervenom phelon indoor black grey white orange

 57. cal bears gold glitter iphone 6 6s case

  iphone 5 case with mirror and nail file 3d cad model library grabcadblack color universal 12v 24v cigarette lighter adapter usb car chargers dual usb car chargersilicone tpu phone case for xiaomi mi 4c 5.0 inch luxury embossed flowers shockproofcute hu…

 58. where can i buy keen boots twitter.com

  cadet cap estelle pigault a cadet capnike golf swoosh cap hat viceroy snowmassjordan caps snapback melo x snapback capwomens hat styles trend winter 2017 40

 59. buy christian louboutin shoes uk twitter.com

  top yoga brands twitter.comwomens parka sale twitter.comnew adidas shoes for girls twitter.comnike air latest model twitter.com

 60. nike windbreaker womens red

  adidas black z.n.eslim pantspuma ferrari sports jacket worn once 85 polyester 15 cotton puma jackets coatsanti social social club x playboy 2017 capsuleback view champion reverse weave pullover hoodie chenille champion script logo imperial indigo

 61. terry cloth bathrobe team terry cloth bathrobe cotton

  herm猫s bolide bagcrossbody bag female pink envelope messenger bag deer girlsfuzzy bean bags chairs lilac fur beanbag o fluffy bean bag chairsbalenciaga giant velo 12 leather tote black womenbalenciaga sneakers arenacristobal balenciaga hats