MISSVISANDE TITLAR & THUMBNAILS!!

not-ok

När jag bläddrar bland de nya videos som de jag prenumererar på YouTube lagt ut så kollar jag (som alla andra?) på titlarna och thumbnailsen. Men något jag stör mig så mycket på är att titlarna och thumbnailsen väldigt ofta är missvisande. När någon läser en titel till en av mina videos och ser thumbnailen så vill jag att den personen ska förstå vad videon innehåller, det vill jag också när jag ska kollar vad de jag prenumererar på lagt ut!  Men jag har märkt att många (speciellt svenska) YouTubers väljer titlar och thumbnails enbart för att få många klick och när man har sett klart videon förstår man att det inte alls var det videon handlade om. Thumbnailen kan vara en bild som bara syns någon sekund i videon och egentligen inte alls har med huvudämnet att göra. Eller en titel som vill få en att tro att videon handlar om något som den inte alls handlar om.

Jag brukar känna mig rätt lurad när jag har kollat på en sådan video, vilket nu faktiskt har fått som resultat att jag inte alls kollar på videos mer där thumbnailen eller titeln verkar vara en tittarlockare. Tycker det är lite desperat och fult gjort av många YouTubers, man känner sig lurad helt enkelt. Tycker man att man har gjort en bra video ska man inte behöva en missvisande titel!

2 138 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *