MISSVISANDE TITLAR & THUMBNAILS!!

not-ok

När jag bläddrar bland de nya videos som de jag prenumererar på YouTube lagt ut så kollar jag (som alla andra?) på titlarna och thumbnailsen. Men något jag stör mig så mycket på är att titlarna och thumbnailsen väldigt ofta är missvisande. När någon läser en titel till en av mina videos och ser thumbnailen så vill jag att den personen ska förstå vad videon innehåller, det vill jag också när jag ska kollar vad de jag prenumererar på lagt ut!  Men jag har märkt att många (speciellt svenska) YouTubers väljer titlar och thumbnails enbart för att få många klick och när man har sett klart videon förstår man att det inte alls var det videon handlade om. Thumbnailen kan vara en bild som bara syns någon sekund i videon och egentligen inte alls har med huvudämnet att göra. Eller en titel som vill få en att tro att videon handlar om något som den inte alls handlar om.

Jag brukar känna mig rätt lurad när jag har kollat på en sådan video, vilket nu faktiskt har fått som resultat att jag inte alls kollar på videos mer där thumbnailen eller titeln verkar vara en tittarlockare. Tycker det är lite desperat och fult gjort av många YouTubers, man känner sig lurad helt enkelt. Tycker man att man har gjort en bra video ska man inte behöva en missvisande titel!

20 kommentarer

20 kommentarer på “MISSVISANDE TITLAR & THUMBNAILS!!”

 1. Jessica skriver:

  håller med dig! dock förstår jag vrf folk använder clickbaits och jag känner att det är okej om den ändå har med videon att göra. superfruit tex använder som många andra clickbaits men dom tycker jag är okej samt att deras kanal är min absoluta favoritkanal nånsin, men deras titlar och thumbnails är inte missvisande även om titeln är lockande! :)

  1. Misslisibell skriver:

   Det som också är lockande är riktigt stora snoppar! :)

   1. Jessica skriver:

    vänta VA?

    1. ~~ skriver:

     Jessica, det är inte Lisa som skriver tillbaka utan det är ett fakekonto som utnyttjar situationen genom att skriva hat!

 2. Heippan skriver:

  Tyvärr är det inte bara på YouTube, utan även videosar som visas på tex Aftonbladet, expressen etc.

 3. Hugosvloggs skriver:

  Absolut Lisa jag håller med dig till 100% när dem kanske har skrivit ”OMG I’M PRAGNET” och sedan så handlade det om att dem personen bara sa det i videon en gång etc därför gillar jag dig Lisa man får reda på det man ska få se i din video och inget annat <3 kika gärna in min nystartade YouTube kanal https://www.youtube.com/watch?v=NdtwK5Nbulg <3

 4. Halloj skriver:

  Jag håller faktiskt med!👎🏼

 5. We skriver:

  Så bra skrivet Lisa!
  Du är verkligen smartare än många vuxna på youtube, fortsätt så!

 6. haha skriver:

  Visst att vissa har titlar som kanske inte ”beskriver” videon rätt men jag förstår dom till 100. Ifall jag var youtuber hade jag också haft det. Deras videos ser ju iaf väldigt mycket intressantare ut än dina och är oftast mycket roligare. Dessutom så kollar dom flesta på alla videos som deras favorit youtubers lägger ut vad det än står i titeln. Så tro inte att du är bättre än dom och ett tips till dig för att få roligare videos skulle vara att sluta prata som en tant. Börja prata lite mer ungdomligt och sluta med ditt ”kära nån” osv, man blir bara irriterad. Om det är så att du inte vill använda ”dåligt” språk pga att du har yngre tittare så är det lugnt, vi lever i 2016!

  1. maja skriver:

   så sant.

  2. Jessica skriver:

   väldigt sant. har jag en favorityoutuber kollar jag på alla deras videos oavsett vad titeln säger. och om jag var youtuber och gjorde en Q&A skulle jag verkligen inte döpa den till ”Q&A #7” eller nåt sånt det låter bara tråkigt.

  3. Natalie skriver:

   Så nu får man inte prata som man vill? Hade det varit bättre om hon hade använt svordomar i varje mening? Men om man nu ska klaga på språket så hade du kunnat bygga upp dina meningar på ett bättre sätt och skriva ”de” istället för ”dom” eftersom att man inte skriver ”dom”

   1. Haha skriver:

    Hahaha fkng svensk lektion

   2. Captain skriver:

    Håller med om att man får prata som man vill, bara löjligt att påstå något annat.

    Eftersom att du verkar tycka om att berätta för andra hur man ska skriva så kan jag meddela att ”dom” är grammatiskt korrekt. Skriver du formellt så ska du skriva ”de” eller ”dem”, men om du skriver informellt så kan du skriva ”dom”. Samma sak gäller t. ex. ”mig” och ”dig”, skriver du informellt så är det okej att skriva ”mej” och ”dej”. Det beror helt på sammanhanget och vem du skriver till.

 7. Lisa Jönsson🎀 skriver:

  Helt rätt🎀😊Fint namn😂😂

 8. Therese skriver:

  Hej Lisa! Kollade nyss på din empties video. Tänkte bara säga att Forever inte testar sina produkter på djur. Jag säljer själv forever produkter.

  1. Misslisibell skriver:

   Tror du jag bryr mig? Sluta slösa min tid!

   1. - skriver:

    Men euw, sluta få läsare att tro att det är Lisa som skriver tillbaka och utnyttja det genom att skriva hat.

   2. Kimora skriver:

    Wtf hände här

 9. fanyy skriver:

  Jag tycker precis som dig! Bra skrivet! :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *