INKÖP

P1830027 P1830030P1830029

Idag åkte jag och Ida till centrum en stund och gick i lite affärer. Kom därifrån med tre saker till mig själv och en liten present till mamma. Det var köpte till mig var på H&M. En svart/vit skjorta för 149 kr, en bandana för 49 kr och ett nagellack för 49 kr. :) Jag är nöjd!

8 kommentarer

8 kommentarer på “INKÖP”

 1. Nella Hansson skriver:

  åhh vad fina! vad köpte du till din mamma? <3

 2. Linn skriver:

  menar verkligen inget hat, men fick reda på detta för inte alls längesedan själv och vill gärna dela med mig av det! HM är ett av många företag som tillverkar sina kläder i andra fattiga länder, där mestadels kvinnor syr kläderna. På en heldag av att sy tjänar dem ca. 3 dollar, på en hel dag, det är knappt mat på bordet för 1 människa, dessa 3 dollarna får dem spendera så en hel familj ens ska få mat på bordet, när det knappt räcker till en. Dem kan tjäna ca 2 dollar på en tröja som kostar ca 60 dollar i affären för dig som köper den, vilket är helst sjukt, jag har slutat köpa kläder på HM och ska kolla upp vilka mer företag som har det såhär, det är väldigt likt slaveri och det är i mina ögon så fel, somsagt menar inget illa med denna kommentaren vill bara dela med mig av lite fakta jag kollat upp! :)

  1. Nella Hansson skriver:

   visste du inte det?

  2. Emma skriver:

   Det är så med de flesta företagen tyvärr. Primark bland annat. Säkert de flesta billiga kedjor; Bikbok, Gina Tricot, Lindex för att inte glömma ebay/kinesiska hemsidor. De mindre kedjorna har dessutom mindre att säga till on när det kommer till arbetarnas villkor.

   Gäller inte bara kläder. Mobiltelefoner är ihopsatta av människor som är underbetalda. Dem som jobbar på plantage för tex frukt, ris med mera får inte heller de pengar de förtjänar, de exponeras säkert för diverse besprutningsmedel för dem har inte tillgång till skyddsutrustning osv. Kakao-industrin är inte heller så etisk.

   Det är mycket man skulle behöva bojkotta om man ska tänka på hur arbetarna behandlas och hur de har det.

  3. lovefestis skriver:

   Så sant 👍👍 Aftonbladet följde två tjejer som fick se hur det gick till hemskt 😢

 3. Emma skriver:

  Kan du göra back to school videor? Älskade verkligen dem du gjorde för ca 2 år sedan! Har kollat om på dem minst 5 gånger, haha! Förresten, i din nyaste video med hööks hade du på dig ett par väldigt snygga byxor, vart är dem ifrån? Alltså dem du hade i provrummet!💘

  1. Lina skriver:

   Jaa back to school! Snälla Lisa du är min förebild❤️

  2. lovefestis skriver:

   kanske ifrån hööks

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *