NATIONELLA PROV

photo5940394281443370947photo5940394281443370946photo5938466987883735150

Hej på er! Det var några dagar sedan jag uppdaterade bloggen och det beror på skolan. Jag har haft en väldigt stressig vecka med nationella prov och som ni vet så stressar dom upp mig otroligt mycket.

Jag blev otroligt otroligt trött resten av dagen efter jag hade gjort nationella så när jag kom hem tog jag bara det lugnt för att sen förbereda mig inför nästa prov.

Som ni kanske läst i tidningen så hade 2 av de 3 ämnen man kunde välja mellan att skriva om på nationella läckt ut på sociala medier innan fredagen. Jag blir väldigt bekymrad faktiskt. Liksom, tanken bakom det var ju att man skulle få tag i det dagar innan för att förbereda sig, sen gå in på provtillfället och låtsas som ingenting medans man redan fått förbereda sig och börjat planera vad man ska skriva om. Det är bara ett sånt oärligt beteende. Min lärare berättade på fredagen när jag skulle göra provet att skolverket hade sagt att rektorn på varje skolan fick ta beslut om man skulle ta ett extraprov istället för det riktiga provet, men eftersom min skola är så otroligt liten så valde rektorn att ta det vanliga provet. Och min lärare sa att det är sämre att ta extraprovet för att då får man inget genomsnittligt betyg på Svenskaproven eller något sånt, kommer inte ihåg hur det var exakt. Antar att det kanske är lättare att sprida på en större skola också. Jag gjorde i alla fall det vanliga provet.

Nu är i alla fall alla delar i Svenska np klart så det är skönt och jag är nöjd med min prestation.

Idag är mina brorsor Daniel och Mats på besök, dom har flyttat sen ett tag tillbaka. Dom har inte varit här jättelänge men vi har spelat spel ett bra tag och det är ju kul :) Sen har vi ätit middag och ska snart ta en fika, mums!

2 kommentarer
  • Sofia

    Faktiskt så var alla 3 ämnena ute på fredagen + även reservprovet….

  • Anders

    Keep it up! Lycka till Lisa.