KILA FÅR EN NY FRILLA! (före/efter)

photo5911500090822994264

Inatt var den första natten för Kila hos oss och hon sov ute hos mig. Det gick jättebra och hon sov hela natten. Och det vet jag eftersom jag vaknade vid två på natten och kunde sen inte somna förens typ två timmar senare. *suck* På dagen åkte vi iväg till stallet där Boppan står för att vänja henne vid den miljön på en gång. Ägaren av stallet har en hund också så Kila fick hälsa på honom. Eller det var snarare han som hälsade på henne då han skuttade fram och skällde massor medans kila stod lugnt och var tyst. Men allt gick bra och dom kan nog bli bra kompisar efter lite tid tillsammans!

När vi var där så hjälpte ägaren av stallet att klippa Kilas pälsen då vi alla tyckte att hon var konstigt klippt. Hon såg nästan lite tantig ut hahah! Fluffet på huvudet hade liksom klippts jättelångt bak på ansiktet, det skulle alltså ha börjat längre fram om man vill ha den frisyren. Så vi klippte ner det och klippte även bort tofsen som var på svansen. Hon blev verkligen mycket sötare efter klippningen!!

Förebilden är där uppe och efterbilden är här nedanför!

Sen fick vi också hjälp att kolla på hennes tänder och hon hade en del tandsten som vi fick hjälp att få bort.

photo5911500090822994266

photo5911500090822994267

photo5911500090822994265

Jag har även varit iväg med mamma idag för att handla och jag köpte lite snacks till mig och Ida då vi ska se på PLL ikväll! Vi är i mitten på säsong fem nu, såå spännande!

Jag har också såklart varit på en del promenader med Kila och det har gått jättebra! Jag tränar med henne att hon inte ska dra i kopplet – hon drog lite lite i början på de första promenaderna igår men nu drar hon inte alls knappt skulle jag kunna säga. Det var liksom väldigt lindrigt! Och varför hundar drar är för att ägaren är alldeles för tråkig så hunden är mer intresserad av allt annat runtomkring. Så kan måste få hunden att tycka att det är roligt och då använder jag mig av minilekar under turen. Fungerar kanon! Detta har jag lärt mig av en hundtränare som heter Fredrik Steen, har kollat på massor av YouTube-videos med honom där han snackar och visar massa saker om hur man ska hantera hundar!

9 kommentarer
 • Linnea

  Himmel vad söt hon är!
  Tipsar dig att kolla på serien ”Mitt liv som valp” på tv4. Även fast ni inte har valp så innehåller serien massor av tips för alla nya hundägare och Fredrik Steen är även med där och ger tips och visar hundägarna hur man ska göra för att ”uppfostra” valpen eller i ditt fall den vuxna hunden.

  • Anders

   Och jag tipsar om att inte se honom, han är helt kass och borde syssla med nåt annat. Lycka till med nya hunden. :)

   • Angry Sparris

    Håller med dig. Vissa saker har han rätt i, men tycker personligen att han är alldeles för hårdhänt i vissa fall.
    Såg bland annat ett program där en rottweilervalp var upphetsad och han tog tag i kinderna på hunden och skrek ”lugn”. Såg inte så harmoniskt ut.

    • Anders

     Precis. Finns många exempel på hur han behandlar hundar illa för att uppnå sitt syfte, hemskt…

 • Jenny

  Ett tips!
  Följ gruppen Reko hundträning på Facebook. En perfekt grupp för oss hundägare som håller på med bra metoder. Det finns för många där ute som tror sig veta om hund men som använder Icke reko metoder. Att hunden drar i kopplet behöver inte bero på att ägaren är tråkig, det var det konstigaste jag har hört. Stort lycka till med hunden, verkligen jätte söt.

 • Love Nilsson

  Vi har sele på hunden tycker hemsk med halsband tycker inte om när man se ägare drar i kopplet och se hunden hur jobbigt är
  Tänk själv har ett halsband folk drar i det
  Sen sa veterinären att inte ha pip leksaker inte bra för hundens öron ska vara helt tysta

 • Angry Sparris

  Har aldrig hört att en hund drar för att ägaren är tråkig? Mest troligt är att den inte ser en som ledare och tar sitt egna initiativ. Hunden ska följa dig, oavsett om du är ”tråkig”.
  Jag brukar vända tvärt åt motsatt håll för att se om hunden är med och efter ett par vändningar har jag hundens uppmärksamhet resten av promenaden.

  • Sabina

   Sant. De är inte alls för att ägaren är tråkig de är snarare för att hunden inte ser människan som ledare. Har haft hund i 16 år så läst en del. Hunden ska följa sin ledare oavsett hur ”tråkig” man än är. Drar den och inte lyssnar är för att hunden inte ser en som en ledare.

 • Thilde

  Åh vad mysig hund, jag önskar dig all lycka till! Går själv på naturbruks gymnasium och kan en del, du bör vänja henne vid dig och omgivningarna de första dagarna men jag förstår att du är sugen att börja träna. Hon är inte direkt någon försvars schäfer men jag tror absolut hon går att lära ett och annat! Skulle bli oerhört glad om du la upp mer videos på Youtube med hunden, nu önskar jag dig en fortsatt bra dag :-)