SLUTA MED JAPANSKAN?

Hej på er! Nu är det söndag och imorgon börjar skolan för er igen om jag förstått det rätt. Jag förstår att det är tufft och jag önskar er alla ett story lycka till. Fortsätt kämpa!! Jag tror på er! Idag har jag mycket filmande igång. Jag har filmat en video redan och snart ska jag iväg och filma en till. Detta är två riktigt nice videos tycker jag!P3190023

Jo, japanskan. Jag har pluggat japanska under 4-5 månaders tid nu. Jag har märkt att jag är väldigt bra på språk om jag tycker att det är kul. Så det har varit väldigt roligt med japanskan och jag har lärt mig fort, men… Jag har bestämt mig att börja läsa ett annat språk och det är holländska. Min mamma är holländsk, jag är halvholländsk, varit där en del under mitt liv och älskar verkligen landet. Japanskan har varit lätt med själva ”pratdelen” och hiragana, men för mig känns det otroligt svårt med kanjin och sen har jag svårt att tro att jag någon gång kommer åka dit tyvärr då det är så långt bort… Det har varit väldigt kul men nu har jag bestämt mig för holländska. När jag pluggade japanska och hade frågor så behövde jag googla dom men med holländska kan jag ju bara fråga mamma då hon pratar språket flytande. Och jag kommer kunna använda språket mycket i vardagen med mamma medans med japanskan hade jag ingen att prata med. Jag älskar japan ändå, är väldigt fascinerad av landet och dess kultur och jag älskar anime osv. Men att lära sig språket känns inte så relevant längre.

Men jag ser det som väldigt nyttigt att läsa språk! Även om man bara pluggar det i några månader så är det en väldigt rolig erfarenhet! Och man måste testa sig fram lite för att hitta det man verkligen vill lära sig.

VAD LÄSER NI FÖR SPRÅK?P3190020

48 kommentarer

48 kommentarer på “SLUTA MED JAPANSKAN?”

 1. Alfie skriver:

  Hej! Jag pluggar också japanska men har tagit en paus från det. Har börjat lära mig lite Hiragana och ten ten, men katakana och kanji har jag inte börjat med. Jag sparar till en språkresa till Tokyo när jag blir äldre!

 2. Sebastian skriver:

  Hej du är fin och bra.Du har bra språk.

 3. 강 수혜 skriver:

  Läser Koreanska, är själv halvkorean och vill lära mig språket <3

 4. Hannah skriver:

  Läser italienska just nu men kan också spanska och engelska

 5. Alicia skriver:

  Jag pluggar Koreanska, är väldigt intresserad av Koreanska kulturen samt att jag har en kompis som är Koreansk som jag vill kunna prata med mer osv. :)

  안녕~!

  1. Alicia skriver:

   Hej Alicia jag heter också Alicia XD

 6. Olivia skriver:

  Ja, på skolan går jag Tyska

 7. Tilde skriver:

  Kul att du ska börja plugga holländska istället! Har själv väldigt många språk jag vill lära mig, typ spanska och franska till exempel! Får väll ta tag i det efter studenten om två år haha :)

  // Tilde
  https://www.youtube.com/channel/UCT0PAYuzjom8h0q8_IDqVpw

 8. Maja skriver:

  Jag lär mig också holländska!! Har släkt som bor där. Jag började lära mig holländska 2015 ungefär, för att det var då första gången jag träffade min släkt som bor där. Jag försökte lära mig online på typ diolingo? Men tyckte inte det funka för mig. Men jag åker ner till Holland varje lov(!!)och då snappar jag upp ord och fraser som de ofta upprepar. Jag lixom frågar vad de betyder:) Nu kan jag språket hyfsat bra och kan förstå ungefär 80% i en konversation.

 9. Strateg skriver:

  Mitt mål är att kunna engelska, tyska och franska flytande då dessa områden är ledande inom teknisk innovation och naturvetenskapliga framsteg. Ryska är också bra då de är framgångsrika inom bl a inom kemi.

  Jag kan dock tänka mig att lära mig Holländska om tjejen är riktigt snygg. ;)

 10. Felicia skriver:

  Engelska

 11. Setsuko skriver:

  Pratar Japanska & Koreanska flytande då mina föräldrar är från dessa länder^^ men har även läst svenska och engelska hela mitt liv :3

 12. Nara Al-Kattan skriver:

  Hej Lisa! Vilken hemsida är det du lär dig japanska från? Jag skulle vilja lära mig arabiska och undrar om det finns någon app eller hemsida man kan kolla på.

 13. Paulina skriver:

  Jag är halvtysk, därför kan jag prata svenska och tyska. I skolan läser jag just nu engelska, franska och spanska.

 14. anonym bajs skriver:

  Älskar också språk! Talar flytande svenska, finska och engelska, medan jag pluggar tyska just nu. Vill definitivt lära mig fler språk i framtiden! :)

 15. Hanna skriver:

  Just nu så läser jag inget språk, har läst tyska i grundskolan men skulle vilja lära mig något annat språk men vet inte vart man kan läsa det på internet så jag undrar vilken sida är det du använder dig utan ?

 16. Vanessa skriver:

  Jag är halv serbisk/ungersk så jag läste språken när jag var liten men har börjat med det igen. Väldigt kul !!
  Sedan läser jag spanska o engelska i skolan, och jag vill lära mig italienska haha 😉🙋🏽

 17. mimmi skriver:

  jag försöker lära mig koreanska och jag kan redan läsa men jag måste öva på att skriva och prata

 18. Leonora<3 skriver:

  Spanska! Jag valde spanska eftersom jag tyckte det var ett fint språk<3 Just nu så tycker jag att det är jättekul och jag har lärt mig snabbt eftersom jag vart intresserad men mitt absoluta favorit språk är nog serbiska och engelska eftersom min mamma är från Serbien och då går jag just nu på hemspråk i skolan fastän jag kan det flytande (egentligen bara p.g.a mina betyg). Men jag tycker att engelska bara är så sjukt fint!<3

 19. Kfkxkgbfjfk skriver:

  Kan holländska flytande eftersom jag föddes där men jag skulle vilja lära mig flytande spanska och arabiska.

 20. linda skriver:

  har du några tips att lära sig japanska men gratis?

 21. Yaqeen skriver:

  Jag läser spanska och arabiska i skolan och hemma

 22. Inez skriver:

  Tyska och engelska

 23. Inez skriver:

  TIPS! Om ni vill lära er något nytt språk så tipsar jag om duolingo (en app) där man kan lära sig språk och träna på att uttala orden och veta vad dom betyder.(Har andvänt appen och den är jätte bra!)

 24. Emma skriver:

  Svenska😂 Engelska, spanska, franska och koreanska. snart ska jag lära mig japanska vilket kommer vara lätt då jag redan kan koreanska eftersom de språken liknar varandra

 25. Sara skriver:

  Läste spanska en halv termin i grundskolan men fick tyvärr sluta då jag hade väldiga problem med skolan och hade inte så bra betyg i både svenska och engelskan så jag fick gå i något so heter svengelska

 26. Majken skriver:

  Jag kan, förutom svenska då, engelska, turkiska, albanska, franska flytande. Men jag kan även några lättare ord och fraser på flera olika språk som ryska, bosniska, italienska och spanska. Älskar språk!

 27. Jessica skriver:

  kan flytande svenska, engelska, norska och danska haha (min släkt är dansk och norsk så kan liksom mer än att bara förstå språken), kan typ enkel spanska och helt okej franska! har ända sedan jag föddes typ varit extremt fascinerad av frankrike, landet, kulturen, språket, allting, därför är väl franska mitt favoritspråk att lära mig.

 28. Linn skriver:

  Har alltid haft det väldigt lätt med språk och har väldigt många kompisar med som är från olika länder och hjälper mig. Läser just självklart svenska och engelska (som nog alla gör :D ) men jag läser även franska, tyska, serbiska, japanska och kinesiska. Har läst alla i olika tid med så är nästan flytande i franska, tyska och japanska. Men jag bara fortsätter kämpa.

 29. Michelle Jonsson skriver:

  På skolan så läser jag spanska och det tycker jag är så sjukt kul, Ps, jag älskar dig.

 30. Judy skriver:

  Jag lär mig koreanska:)

 31. Viktoria Andersson skriver:

  I 6:an och 7:an läste jag tyska, sedan bytte jag till svensk-engelska i 8:an. Nu i 9:an fortsätter jag att läsa svenska och engelska 💗😊

 32. Anick Ndikumana skriver:

  Jag har en app på mobilen som heter Mondly Korean ♡ den är jättebra♡ jag går bara i 5:an och håller på att plugga på koreanska och jag älskar det♡ hoppas att du tyckte att det var kul att läsa japanska och att du har det kul med holländskan/Anick♡♡

 33. JM skriver:

  Jag lär mig tjeckiska på egen hand. Svårt men askul!

 34. Emma:) skriver:

  Är flytande i svenska, engelska, teckenspråk och spanska. Är halvt flytande i koreanska och persiska. Just nu försöker jag lära mig franska, grekiska och japanska, men japanskan kommer nog gå fort eftersom jag redan har koreanskan och dem är väldigt lika varandra.

 35. Jonna<3 skriver:

  Hej, jag läser spanska och engelska! Språk har jag alltid haft svårt med men tycker det är kul så har faktikst börjat läsa koreanska haha!

 36. {^*^} skriver:

  Jag läser koreanska. (Jag lär mig själv) ㅋㅋ

 37. Tuvaa :) skriver:

  Jag går i sexan så engelska sen har jag nu börjat med Franska vet inte riktigt om det är rätt för mig än men det är ganska roligt och lite svårt. Jag har ganska lätt för skolan så ville ha en liten utmaning. <3

 38. Yasmine Khalfaoui skriver:

  Jag går i 7:an och läser Franska och engelska franskan är däremot ganska lätt men engelskan är jättesvår har bara e vill verkligen höja mig.jag läser lite arabiska också JÄTTESVÅRT är det men roligt också Lisa jag tycker du ska pröva arabiska och se vad du tycker lycka till med ditt språkval och kom ihåg välj det DU tycker är kul blir inget roligt anars Ett stort LYCKA TILL FRÅN JASMINE PUSS O KRAM ILYSM

 39. My Terhelä skriver:

  Jag är 16 år och läser koreanska hemma själv! Det är ett sånt fint språk och bokstäverna är bara så Nice. Gillar verkligen den koreanska kulturen och mycket mer så bestämde mig för typ ett år sen att träna på det och också försöka bli flytande på det.

 40. Wilma skriver:

  Hej jag håller på och försöker mig lära franska eftersom mitt favorit kan är Frankrike och jag vill gärna kunna språket i mitt favvo land! Jag är bara 12 år men jag kommer välja franska när jag har språk

 41. A skriver:

  I skolan läser jag spanska, franska, engelska och svenska. Sedan kan jag även kroatiska!

 42. Adelina skriver:

  Jag läser sydsamiska som modersmål. Sedan läsar jag också engelska och spanska.

 43. Frida skriver:

  Läser de obligatoriska i skolan, engelska & finska😊

 44. more skriver:

  I just want to mention I am just very new to blogging and truly enjoyed this web site. Probably I’m planning to bookmark your website . You definitely come with superb article content. With thanks for revealing your website.

 45. Great post. I was checking continuously this blog and I am impressed! Extremely helpful info particularly the last part I care for such info a lot. I was looking for this certain info for a long time. Thank you and best of luck.

 46. Ekspress Kurye skriver:

  Kurye olarak hizmet veren kişiler, bulundukları lokasyondaki her adrese en kısa sürede ulaşma yolunu bilirler. Üstelik verilen bu görevi hava, trafik ve buna benzer diğer olumsuz şartlardan etkilenmeden yerine getirirler. Yani iş hayatı başta olmak üzere hayatın hemen her alanında önemli görevleri üstlenebilir ve başarıyla yerine getirebilirler. Özellikle büyük şehirlerdeki trafik kaosu ve adres konusundaki karmaşa göze alınırsa, kurye hizmetlerinden faydalanmanın bazı durumlarda zorunlu hale geleceği anlaşılabilir. Örneğin İstanbul’un bir noktasından diğer bir noktasına acil şekilde önemli bir evrak ulaştırmak gerektiğinde ya da hastanızın ihtiyacı olan ilacı acil ve güvenli bir şekilde ulaştırmak gerektiğinde, İstanbul moto kurye hizmetimizden faydalanarak sorununuza çözüm üretebilirsiniz.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *